Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


VIDEO – CARAVANA ” IMPREUNA PENTRU AUTOSTRADA IASI – TARGU MURES „

Zeci de soferi din orase ale Moldovei au participat sambata la un mars de protest pe traseul Iasi-Targu Neamt-Targu Mures, pentru a sensibiliza autoritatile sa inceapa lucrarile la autostrada dintre Moldova si Trasilvania, actiunea fiind initiata de reprezentanti ai societatii civile, scrie News.ro. La protest au participat motociclete, autoturisme, camioane, dar si autocare, mai multe firme de transport sustinand actiunea.

Video din PRIMA ZI CARAVANEI

Coloana de masini s-a pus in miscare sambata dimineata, pornind din centrul municipiului Iasi, pe traseul Targu Neamt-Gheorghieni. Duminica, protestatarii vor continua drumul catre Targu Mures, iar in aceeasi zi vor reveni in Iasi.

La intrarea in judetul Suceava, manifestantii au fost intampinati de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, dar si de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, cei doi aratandu-si sustinerea pentru proiectul autostrazii dintre Moldova si Transilvania.

O alta oprire s-a facut la Targu Neamt, unde manifestantilor de la Iasi li s-au alaturat si transportatori din judetul Neamt.

„Nu mai suportam sa fim tratati in acest fel de catre guvern. A venit momentul sa facem mai mult si sa vorbim mai putin. Toate judetele din Moldova au nevoie de autostrada, altfel nu ne putem dezvolta economic”, a spus un participant la protest.

Video din A DOUA ZI A CARAVANEI

Oamenii au afirmat ca daca vocea lor nu va fi auzita, atunci vor lua in calcul un mars auto pe traseul Iasi-Bucuresti.

Protestul a fost initiat de mai multi reprezentanti ai societatii civile din Iasi, care au decis sa organizeze un mars auto pe traseul viitoarei autostrazi. „Fara presiune nu vom rezolva nimic. Ne vom gandi si la alte actiuni de protest daca acest eveniment nu va avea vreun efect”, a afirmat unul dintre organizatori.

Initiatorii protestului au initiat si o petitie online, documentul fiind semnat deja de cateva sute de persoane. „Centenarul Marii Uniri, din 2018, nu trebuie sa regaseasca Moldova si unele judete din Transilvania in starea de saracie si subdezvoltare in care sunt mentinute de nepasarea guvernelor de la Bucuresti, fara o cale rutiera rapida, care sa strabata Carpatii si sa le conecteze economic si social cu celelalte regiuni ale tarii si cu civilizatia si prosperitatea occidentala”, au scris initiatorii evenimentului in petitia online.

Video din A TREIA ZI A CARAVANEI

Vineri, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca in cel mult doua saptamani la Iasi va veni ministrul Transporturilor, care va anunta lansarea proiectului autostrazii Iasi-Targu Mures.

Maricel Popa, totodata lider al PSD Iasi, a recunoscut ca au existat unele blocaje pentru inceperea proiectului, dar ca in perioada urmatoare vor fi organizate licitatiile pentru proiectarea si executia lucrarilor.


sursa text: hotnews.ro

VIDEO – CARAVANA ” IMPREUNA PENTRU AUTOSTRADA IASI – TARGU MURES ”

Lasă un comentariu

comentarii

Comments are closed.

/