Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


VIDEO – MIHAI CHIRICA ESTE ANTI HÂRB

Primarul Mihai Chirica a semnat ieri pentru iniţierea unui proiect de lege privind taxarea suplimentară a maşinilor poluante. Edilul Iaşului a făcut acest gest în timp ce cea mai mare parte a parcului auto al operatorului public de transport funcţionează cu autobuze second-hand de cel puţin şapte ani. Totodată, poluarea cu praf pe şantierele publice este la ordinea zilei.

Video

Chiar ieri, în timp ce primarul semna pentru iniţierea proiectului de lege, vântul a scos la iveală praful existent pe şantierul de pe Splai Bahlui mal drept, imagini video fiind publicate în ediţia online a „Ziarului de Iaşi“. Revenind la maşinile poluante, edilul Iaşului susţine şi schimbarea Codului Fiscal astfel încât municipalitatea să poată acorda facilităţi celor care achiziţionează o maşină nouă.

„Iaşul nu vrea să ajungă Bucureşti. Iaşul vrea să aibă un aer pe care îl poţi respira şi în care te poţi deplasa cu copilul de mână fără să fi în permanenţă sub efectul gazelor toxice produse de către autoturismele second-hand“, a declarat ieri primarul Mihai Chirica. Edilul a adăugat că intenţia este de a iniţia un proiect de lege prin care autorităţile să favorizeze utilizarea autovehiculelor nepoluante sau cât mai puţin poluante şi să defavorizeze autovehiculele care poluează. Primarul a semnat pentru iniţierea proiectului la un cort instalat de municipalitate în faţa Palatului Culturii, el precizând că această campanie de strângere de semnături va continua în viitor.

Despre cele mai multe autobuze ale Companiei de Transport Public (CTP), Mihai Chirica a precizat că „fireşte sunt poluante“, dar a adăugat că cele 100 de autobuze achiziţionate în ultimul an de către Primărie va duce la înnoirea parcului auto al CTP. „În Germania s-a ales ca reper un prag de poluare, să numim Euro 4, tot ce este sub Euro 4 plăteşte mai mult, tot ce este peste Euro 4 plăteşte mai puţin, mergând spre taxe zero la vehicule electrice“, a exemplificat Mihai Chirica. Edilul Iaşului a mai spus că, în acest an, a fost o invazie a maşinilor second-hand în municipiul Iaşi, fiind deja înmatriculate peste 10.000 de astfel de autovehicule.La eveniment a participat si europarlamentarul Catalin Ivan care a declarat:
„Am semnat pentru o initiativa foarte buna a primarului Mihai Chirica. La Iasi exista preocupare pentru mediul inconjurator si viziunea necesara pentru a preveni situatii neplacute in viitor.
Masurile tot mai dure din vestul Europei impotriva masinilor care polueaza excesiv, in special diesel sau/si vechi, vor avea ca efect transformarea Romaniei intr-un cimitir auto. Tot ce nu va mai putea circula in alte tari se va regasi pe strazile noastre.
Ma bucur ca macar la Iasi exista aceasta preocupare. Sunt convins ca Primaria Iasi va investi in transportul public si in infrastructura pentru masinile electrice.“

sursa text: ziaruldeiasi.ro
VIDEO – MIHAI CHIRICA ESTE ANTI HÂRB

Lasă un comentariu

comentarii

Comments are closed.

/