Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


DOSARUL BANCOREX – Devalizarea Bancorex, operatiunea securistilor, cele mai MARI FRAUDE bancare românești

Bancorex a fost o bancă românească înființată în 1968 sub denumirea de „Banca Română de Comerț Exterior” (BRCE) și lichidată în 1999. A fost radiată de la Serviciul Comerțului la data de 1 octombrie 1999. Până să fie trecută pe linie moartă, Bancorex a avut șase președinți: Vasile VoloseniucDan PascariuRăzvan Temeșan (1992-1997), Florin Ionescu (1997-1998), Vlad Soare și Nicolae Dănilă

bancorex

Istoric

A fost înființată în anul 1968. Conform unor informații, niciodată recunoscute oficial, printre primii săi acționari s-au numărat și anumiți capi ai mafiei italiene din anturajul lui Licio Gelli, aflați în legatură cu gruparea Propaganda Due. Timp de peste două decenii, prin intermediul BRCE s-au derulat cele mai multe operațiuni comerciale speciale efectuate de regimul comunist. După1989 s-a aflat că majoritatea tranzacțiilor s-au derulat prin intermediul unor întreprinderi de comerț exterior în cadrul cărora erau angajați ofițeri de securitate ai Direcției de Informații Externe (DIE). Valuta provenită din OV (operațiunile valutare), dar și din comisioanele aferente acelor tranzacții era depusă în conturi secrete deschise pe numele unor ofițeri DIE. După 1990, Bancorex și-a păstrat statutul de bancă specializată în tranzacții financiare externe, fiind considerată un fel de „regină” a băncilor din România. Sloganul ei publicitar era „O bancă pentru mileniul trei”, iar, la un moment dat, toate marile afaceri din România postdecembristă s-au derulat prin conturile Bancorex.

La data de 27 iunie 1999, Agenția de Valorificare a Activelor Bancare (AVAB) a preluat dosarele cu credite neperformante de la Bancorex, în număr de 1.022.


Datornici cu epoleti

Multi dintre patronii firmelor care au luat credite preferentiale de la Bancorex, fara sa mai returneze milioanele de dolari, sunt legati de serviciile de informatii. Se disting indivizii implicati in afacerea „Jimbolia”, prin care s-a incalcat embargoul impus de ONU asupra Iugoslaviei in anii ‘90.

Contrabanda cu carburanti s-a derulat sub protectia SRI, in perioada in care seful institutiei era Virgil Magureanu. Patru dintre firmele implicate in trafic au primit credite astronomice de la Bancorex, pentru a cumpara combustibili de la rafinariile ploiestene: Tracia International SA – 12.544.140 USD, Silvesta SRL – 21.109.369 USD, General Trading&Investments Co SA (GTI) – 22.148.708 USD si Sibco LTP Impex SRL – 7.703.674 USD.

Silvesta SRL a fost infiintata de Ioan Silvestru si Ilie Stanciu, fosti ofiteri de securitate. In acte, firma Sibco este stapanita de acelasi Ilie Stanciu, dar si de Constantin Bostina, ministru al industriilor in timpul lui Ceausescu.

La randul sau, GTI este controlata de Teodor Vostinaru, un afacerist cercetat penal pentru evaziune fiscala. Vostinaru a fost asociat in GTI cu fostul sef SIPA, Marian Ureche, securist dovedit ca a facut politie politica.

Tracia International este controlata de Petru Neidoni si Constantin Grigoriu. De-a lungul timpului, s-a vehiculat ca firmele traficante de petrol si datornice la Bancorex erau, de fapt, paravanele SRI.

Amicii lui Magureanu si Florin Calinescu

Dorin Iacob, fostul sef de cabinet al lui Virgil Magureanu a fost implicat in spolierea Bancorex. Firma sa, Bel Ami Invest SA, a obtinut un credit de 493.164 dolari. Ulterior, societatea lui Iacob a intrat in faliment fara ca statul sa execute firma pentru recuperarea datoriei.

Iacob a parasit SRI impreuna cu Magureanu, urmandu-l pe acesta in politica. Cei doi au infiintat un partid de buzunar, care a fuzionat cu PD-ul condus de Traian Basescu.

Alt datornic este Viorel Muresan, partener de afaceri cu vedeta TV, Florin Calinescu. Societatea Viorex International SRL, primul producator autohton de blugi – stapanita de Muresan -, figureaza in evidentele AVAS cu un credit nerambursat de 205.757 dolari.

Pe acelasi tipic, firma lui Muresan a intrat in faliment, lasand statul cu buzele umflate, insa nu inainte de a-si muta activitatea de baza pe alta companie, impreuna cu activele. In 2002, Viorel Muresan l-a cooptat si pe Florin Calinescu in afacerea cu blugi.

 

1 – Situatia debitorilor preluati de la Banca Română de Comerţ Exterior BANCOREX SA

ce figurează la data de 02.10.2006 cu obligaţii de plată către AVAS 

 2 -Anexa  nr  2  –  Lista  persoanelor care  au  beneficiat  de  credite  preferentiale de  la

BancorexSefii Bancorex

Dan Pascari– angajat al Bancii Romane de Comert Exterior in 1973, a devenit presedinte in 1992.

 Razvan Temesan

Razvan Temesan

Razvan Temesan – presedinte al bancii in perioada 1993-1997. Este acuzat ca pe vremea lui au fost acordate majoritatea creditelor neperformante.

 

Florin Ionescu – 1997- martie 1998. A declarat un profit de peste 600 de miliarde de lei

Vlad Soare – martie 1998- martie 1999. Face rectificare de bilant si dezvaluie ca activele bancii erau de fapt negative.

Nicolae Danila, actualul presedinte al BCR, a fost numit la conducerea Bancorex in 1999, in momentul in care Bancorex a fost introdusa sub administrare speciala de BNR. Declara ca, in fiecare saptamana, banca pierdea cate 6 milioane de dolari.

Sursa: EVZ.ro

„INTEGRITATE PUBLICĂ ŞI TRANSPARENŢĂ”: DOSARUL BANCOREX

   Nu a existat si nu va putea sa existe o analiza serioasa dedicata tematicii intregritatii publice din Romania anilor de dupa 1989 care sa ignore problemele grave care au existat in toti acesti ani la nivelul sistemului bancar.

 

Specialistii in sisteme de integritate publica au atras si atrag constant atentia ca managementul  si  politicile  financiare  intelepte  sunt  cheia  prevenirii  si  descurajarii coruptiei si a stabilirii responsabilitatilor in cazul fraudelor si al coruptiei. Daca lucrul acesta este adevarat – si este indiscutabil adevarat – rezulta ca managementul si politicile finaciar-bancare din Romania celor 17 ani de dupa 1989 au fost departe de a fi inteligente. Mai mult decat atat, date fiind toate cele care s-au intamplat in acesti ani, exista suficiente motive sa ne intrebam daca a fost doar o intamplare ca ele nu au fost inteligente.

 

Cu putin timp in urma, Transparency International a facut public „Indicele de Perceptie a Coruptiei 2006”. Punctajul obtinut in 2006 – 3,1 din cel maxim, de 10 – face ca Romania sa  fie  tara  care  va  adera  la  Uniunea Europeana avand  cel  mai  scazut Indice  de Perceptie a Coruptiei. Analiza TI mai spune si ca, in comparatie cu anii anteriori, perceptia asupra fenomenului coruptiei din Romania a ramas practic neschimbata. Iar aceasta reprezinta indiscutabil si o consecinta a faptului ca „subiectii intervievati” in sondajele TI au exprimat perceptia ca, in Romania, managementul si politicile financiar- bancare sunt in continuare in suferinta. Inclusiv prin aceea ca se dovedesc in continuare inapte sa stabileasca responsabilitatile pentru fraude si acte de coruptie trecute si actuale, inclusiv din sistemul bancar public.

 

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) impartaseste perceptia practic generalizata ca problemele foarte serioase care au existat in anii de dupa 1989 la nivelul sistemului bancar romanesc, si care au avut consecinte importante la nivelul gestionarii resurselor financiare publice, nu au fost clarificate catusi de putin satisfacator. In fapt, nu numai ca nu au fost stabilite responsabilitatile pentru neregulile inregistrate, nu numai ca nu a fost recuperat prejudiciul cauzat bancilor cu capital public, dar a existat o permanenta si innacceptabila lipsa de transparenta, presa si opinia publica fiind sistematic impiedicate sa aiba acces la informatii care, potrivit normelor constitutionale, aveau un indiscutabil caracter public.

 

Desi nu au existat sondaje in acest sens, sunt suficiente date sa se creada ca, daca subiectii interviurilor TI, de exemplu (oamenii de afaceri si analistii specialisti), dar si cetatenii de rand, ar fi invitati sa numeasca un caz pe care il percep ca fiind de „mare frauda si coruptie” in anii de dupa 1989, cazul Bancorex ar fi indicat de multi dintre ei. Incepand mai ales cu anii 1993 si 1994, acest dosar s-a aflat atat in atentia presei, si prin aceasta a opiniei publice, cat si in atentia autoritatilor de control cu competente in domeniul bancar si a celor judiciare.

 

Recenta schimbare care a avut loc la nivelul conducerii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS)1  a readus in atentie „dosarul Bancorex” – dintr-o perspectiva singulara, asa cum se va vedea – in momentul in care fostul presedinte al Autoritatii a

 

1  La data de 30 octombrie 2006, Razvan Orasanu a fost inlocuit din functia de presedinte al

AVAS cu Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii Nationale.

 

remis presei „Situatia debitorilor preluati de  catre AVAS de  la  Bancorex”. In  acest context, CRJ apreciaza ca fiind utila in mai multe sensuri o prezentare cat se poate mai integrata a pricipalelor „file” ale acestui dosar. Sub aspect „metodologic” consideram ca se impune pe de o parte o prezentare a principalelor aspecte rezultate din verificarile efectuate de catre Curtea de Conturi a Romaniei precum si de catre Parchetul General cu privire la utilizarea fondurilor valutare de catre Bancorex (inclusiv a rezervei valutare existente la 31 decembrie 1989) iar pe de alta parte o sinteza a informatiilor referitoare la „datornicii Bancorex” si la „creditele preferentiale”/”creditele neperformante” acordate de catre Bancorex.

 

Metodologia pe care analiza de fata o propune decurge din imprejurarea ca principalele probleme la aceasta importanta banca de stat au constat pe de o parte in gestionarea propriu zisa – extrem de deficitara, inclusiv contrara in mod flagrant reglementarilor legale – a fondurilor valutare ale statului (in principal in anii 1990 si 1991), iar pe de alta parte in neregulile grave – din perioada urmatoare, pana in anul 1996 – in acordarea de credite   „preferentiale”/”neperformante”  unor   societati   comerciale,   respectiv   unor

„persoane fizice”.

 

Pe langa ca intentioneaza sa aduca in atentia publica informatiile privitoare la „dosarul Bancorex”, intr-o formula mai completa decat oricare alta de pana in prezent, analiza CRJ isi propune sa repuna acest caz in atentia autoritatilor publice competente legal sa dispuna masurile necesare pentru ca acest dosar sa primeasca, in sfarsit, o solutionare legala si satisfacatoare in raport cu „interesul public”.

I.          Scurt istoric

 

 Banca Romana de Comert Exterior – Bancorex – SA a fost infiintata prin HG nr 1356 din

28  decembrie 1990 prin preluarea activului si  pasivului Bancii Romane de  Comert

Exterior. Banca Romana de Comert Exterior (BRCE) fusese infiintata prin Legea nr

16/1968 „prin reorganizarea ca banca specializata a Departamentului operatiilor externe din cadrul Bancii Nationale a Republicii Socialiste Romania”. BRCE avea ca principala atributie  „realizarea  politicii  partidului  si  statului  in  domeniul  platilor,  creditarii  si controlului bancar valutar, privind operatiile cu strainatatea”. Prin HG nr 1356/1990 s-a stabilit ca una dintre functiile care nu vor mai fi indeplinite de Bancorex sa fie aceea de

„administrare in numele statului a rezervelor valutare in devize convertibile si a celor provenite din acorduri de cliring si cooperare economica”.

 

In special in perioada 1990 – 1996, activitatea BRCE-Bancorex a facut obiectul a numeroase critici atat in cadrul unor investigatii si relatari ale presei cat si in rapoartele unor Comisii parlamentare de control   si ale Curtii de Conturi a Romaniei. Astfel, au existat numeroase date despre deprecierea continua a situatiei Bancii, in principal din cauza neregulilor in gestionarea patrimoniului acesteia, a acordarii de credite in conditii preferentiale si de nelegalitate atat unor societati comerciale cat si persoanelor fizice (in principal unor oameni politici, unor demnitari si inalti functionari publici). Informatiile privind  aceasta  situatie  au  fost  numai  in  foarte  putine  cazuri  complete  intrucat, invocandu-se in principal „secretul bancar”, conducerea BRCE-Bancorex, cea a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) dar si alte autoritati publice au refuzat sistematic accesul la aceste informatii.

 

Cu toate acestea, au existat si exista date credibile,   facute publice inclusiv de catre parlamentari si membri ai Guvernului, potrivit carora pierderile inregistrate la aceasta banca de stat s-au situat – numai ca urmare a nerecuperarii creditelor „neperformante” si „preferentiale” – la circa 2 miliarde de dolari2. De asemenea din surse oficiale rezulta ca in perioada „restructurarii sistemului bancar”, ca urmare a unor asemenea „pierderi” foarte mari, cheltuielile cu ele si cu dobanzile aferente s-au situat la circa 50% din totalul cheltuielilor bugetare3 .

 

Din cauza degradarii continue a situatiei Bancii, in special in perioada 1990 – 1996, si a imposibilitatii evidente de a mai fi  redresata, in luna mai 1999, prin Ordonanta de Urgenta  nr  62/1999  privind  unele  masuri  de  restructurare  financiara  a  BRCE  – Bancorex, s-a decis ca „obligatiile de plata” ale acesteia sa fie preluate de catre Banca Comerciala a Romaniei (BCR) – in contul datoriei publice – urmand ca BCR sa primeasca,  „in  contrapartida,  titluri  de  stat  cu  scadenta  la  12  luni”.  S-a  decis  de asemenea ca „activele neperformante” ale Bancii sa se predea Agentiei pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB, actuala AVAS). Ulterior OUG nr 62, prin OG

39/1999 s-a dispus „restructurarea” Bancorex prin „absorbirea” de catre BCR, pentru ca la  data  de  31  iulie  1999  BNR  sa  retraga  autorizatia  de  functionare  a  Bancorex (Hotararea nr 9/1999).

2 Ziarul “Cotidianul”, Comisie parlamentara de ancheta pentru Bancorex, 23 februarie 1999; Ziarul “Adevarul”, Factura curatirii sistemului bancar – 2,5 miliarde dolari, 13 octombrie 1999; Ziarul “Adevarul”, Ion Ghica, presedintele Bancii Comerciale Romane: Posibilitatea de valorificare a activelor Bancorex este aproape inexistenta, 2 decembrie 1999; Ziarul “Monitorul de Cluj”, Cât ne-a costat comanda politică în zona bancară/Bătaia de joc numită Bancorex, 11 februarie 2003

3 Ziarul “Ziua”, BCR preia maine depozitele populatiei de la Bancorex, 13 mai 1999

 

prim-vicepresedinte si vicepresedinte) au fost ocupate de catre: Razvan Temesan (presedinte intre 1993 si 1997), Dan Corneliu Pascariu (presedinte intre 1992 si 1993), Vladimir Soare (presedinte intre 1998 si 1999), Constantin Teculescu, Florin Ionescu (presedinte intre 1997 si 1998), Petre Dima, Gheorghe Neagu, Alexandru Ghiba, Sergiu Cotineanu, Marinel Burduja, Filip Barbu. Din Adunarea Generala a Actionarilor, respectiv Consiliul de Administratie au mai facut parte, intre altii, pentru diferite perioade de timp: Adrian Severin, Ion Ratiu, Eugen Dijmarescu, Borbely Laszlo, Gheorghe Zaman, Radu Gratian Ghetea, Petre Dima, Ionut Costea.

 

La nivelul BNR, functiile cele mai importante de conducere au fost detinute de catre

Mugur Isarescu – guvernator si Vladimir Soare – viceguvernator.

 

Parchetului General

 

II.1 Controale ale Curtii de Conturi

 

Prin Hotararea nr 25 din 15 septembrie 1993, Senatul Romaniei a decis verificarea de catre Curtea de Conturi a conturilor generale de executie a bugetelor de stat pe anii

1990 si 1991. Obiectivele verificarilor au fost stabilite prin Hotararea Senatului nr 5 din

15 februarie 1994, intre acestea numarandu-se si acela al „utilizarii fondurilor valutare din credite externe, din creante externe, export, prestari de servicii si operatiuni necomerciale, percum si a rezervei valutare existente la 31 decembrie 1989”.

 

Principala concluzie a verificarilor Curtii de Conturi, cuprinse in Sinteza din 11 iulie 1996 a constatarilor facute cu ocazia controalelor, a fost ca: „Din controlul efectuat au rezultat o serie de abateri grave privind administrarea si gestionarea fondurilor valutare  ale  statului,  recuperarea creantelor  externe  ale  statului,  functionarea pietei valutare, repatrierea valutei, modul de utilizare de catre agentii economici a sumelor in valuta, ceea ce a dus la epuizarea rezervelor valutare ale statului, la indatorarea externa a tarii, la un deficit accentuat al balantei de plati externe, la presiuni asupra nivelului cursului de schimb si la cresterea datoriei publice”.

 

In legatura cu gestionarea resurselor valutare ale statului existente la 31 decembrie

1989,  Raportul  Curtii  de  Conturi  a  retinut  ca  la  sfarsitul  anului  1989  Romania  nu inregistra datorii exteme si avea constituite fonduri ale statului in devize convertibile de

2.030 milioane de dolari SUA, din care:

– 1.106 milioane de dolari reprezentand „Fondul valutar centralizat al statului” constituit in baza Decretului nr 78/1988 al fostului Consiliu de Stat;

–  727,6 milioane de dolari inregistrati in bilantul Bancii Romane de Comert Exterior ca „Imprumuturi financiare din fondul de stat in valuta”, gestionat de Banca Nationala a Romaniei;

– 153,4 milioane dolari, disponibilitati ale fostului Oficiu Economic Central „CARPATI” care potrivit Decretului-Lege nr 30/18 ianuarie 1990 trebuiau preluate in patrimoniul statului;

–  43,0 milioane dolari inregistrati in bilantul Bancii Romane de Comert Exterior ca „Fond disponibilizat temporar de Banca Nationala a Romaniei pentru Ministerul Comertului Exterior si Cooperarii Economice Internationale.

 

In legatura cu gestionarea acestor rezerve Curtea de Conturi a constatat urmatoarele abateri:

 

1. BRCE a desfiintat in luna lanuarie 1990 in mod nelegal si nejustificat evidenta

„Fondului valutar centralizat al statului”, care la 31 decembrie 1989 insuma 1.106 milioane dolari SUA, fara a cere acordul BNR ca titular al acestui cont. Ca urmare, nu s-a putut stabili pe baza de documente modul de gestionare a acestui fond. BRCE nu a intrat in legalitate in ce priveste evidentierea si gestionarea acestui fond nici dupa aparitia Hotararii Guvemului nr 1356/28 decembrie 1990, privind transformarea acestei banci in societate bancara pe actiuni, potrivit careia avea obligatia sa asigure gestionarea si evidenta acestui fond pana la predarea lui catre agentul ce urma sa fie desemnat de Guvern.

 

 

In anul 1991, BRCE a deschis pe numele BNR contul intitulat „BNR – Fond de stat in valuta”, in care prin patru operatiuni a inregistrat plati fara documente de 906,0 milioane dolari SUA, facand datoare, in acest fel, BNR in numele statului cu suma mentionata. Pentru niciuna din aceste operatiuni nu au fost puse la dispozitie documente din care sa rezulte: obiectul platilor facute peste disponibilitatile fondului valutar al statului; data efectuarii acestora; destinatarul sumelor; cine a dispus si a aprobat plata; daca sumele in cauza reprezentau obligatii certe ale statului.

 

BNR,  fara  sa  verifice  realitatea  datelor  prezentate  de  BRCE  a  acceptat  sa indatoreze statul cu 888,1 milioane dolari SUA si sa plateasca pentru aceasta suma dobanda la nivel LIBOR pentru dolarul SUA+1,5%, pana la stingerea datoriei. In fapt, cele doua banci nu au dus la indeplinire obligatiile ce le reveneau din HG nr 1356/1990 si Legea nr 34/1991, cu privire la predarea, respectiv primirea si gestionarea de catre BNR a rezervelor valutare ale statului.

 

2. BNR a acceptat in februarie 1990 ca in contul sumei de 770,6 milioane dolari SUA din rezerva valutara a statului, pusa temporar la dispozitia BRCE (727,6 milioane dolari SUA) si Ministerului Comertului Exterior si Cooperarii Economice Internationale (43,0 milioane dolari SUA), sa incaseze contravaloarea acestora in lei, renuntand la obligatia reintregirii rezervei.

 

3. Potrivit Decretului-Lege nr 30 din 18 ianuarie 1990, intregul patrimoniu  care a apartinut fostului Partid Comunist Roman, inclusiv fondurile banesti si valutare urmau sa fie trecute in proprietatea statului. Disponibilitatile valutare ale Oficiului Economic Central „CARPATI” erau in luna martie 1990, potrivit extrasului de cont, de 153,4 milioane dolari SUA. Intrucat BRCE a desfiintat evidenta fondului valutar al statului incepand cu luna ianuarie 1990, nu s-a putut verifica daca aceasta suma a fost trecuta, potrivit legii, in fondul valutar al statului, respectiv daca a fost avuta in vedere ca resursa in determinarea „golului de balanta” pretins de BRCE in suma de 888,1 milioane dolari SUA.

 

4.   Deficientele   grave   privind   evidentierea   rezervelor   valutare   ale   statului, constatate atat in activitatea BRCE cat si a BNR, nu au permis sa se cunoasca modul in care au fost gestionate si utilizate aceste rezerve; au dus la indatorarea statului fata de BRCE cu circa 1 miliard dolari SUA, fara sa se cunoasca in mod concret pentru ce anume si fara ca suma sa fie evidentiata ca datorie publica.

 

Procurorul general financiar al Curtii de Conturi a apreciat ca faptele mentionate intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 248 din Codul Penal, sesizand Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie inca din septembrie 1994, dupa controlul efectuat la BNR, sesizare care a fost completata in luna septembrie 1995, dupa controlul efectuat la BRCE, dar care pana in preznt nu a fost solutionata”.

Ca urmare a controlului efectuat la BRCE, Curtea de Conturi a concluzionat ca „au rezultat o serie de abateri grave in administrarea si gestionarea fondurilor valutare ale statului constind in principal in favorizarea in mod evident a unor clienti prin acordarea de credite si vinzarea de valuta cu incalcarea prevederilor legale, ceea

 

ce a avut drept consecinte diminuarea rezervelor valutare ale statului, cresterea datoriei publice si a obligatiilor bugetului de stat”.

 

Cateva dintre abaterile cele mai grave retinute in Raportul Curtii de Conturi sunt urmatoarele:

 

1. „Desi in ianuarie 1991 a deschis un cont pe numele BNR intitulat „fond de stat in valuta”, acest cont nu exprima situatia reala intrucat:

– nu a fost determinat si preluat in cont soldul fondului valutar existent la data infiintarii BRCE-SA (decembrie 1990);

–  in  anul 1991 BRCE-SA a  inregistrat in  aceste conturi plati de  circa 900  de milioane de dolari fara documente justificative, pe baza unor documente (note contabile) cu explicatii generice, semnate de fostul presedinte al Bancii precum si de alte persoane cu functii de conducere din cadrul BRCE-SA.

 

Pentru nici una din operatiunile mentionate nu au fost puse la dispozitie documente din care sa rezulte: obiectul platilor facute peste disponibilitatile fondului valutar al statului; data efectuarii acestora; destinatarul sumelor; cine a dispus si aprobat plata; daca sumele respective reprezentau obligatii certe ale statului.

 

2. Prin nesocotirea reglementarilor valutare, BRCE a vindut in 1992 unor clienii ai sai, in baza unui acord incheiat cu BNR in luna iunie 1992 suma de 158 milioane dolari SUA pentru efectuarea de plati la extern, la cursul de schimb de 226 lei/dolar in vigoare la data incheierii acordului, cu toate ca platile la extern urmau sa se efectueze ulterior. Platile nu s-au efectuat numai in iunie 1992, ci esalonat pina in luna august 1993 cind cursul de schimb a crescut pina la 817 lei/dolar, adica de aproape patru ori. Consecintele acestor operatiuni au fost urmatoarele:

 

a) Cresterea datoriei publice si a obligatiilor bugetului de stat prin transferul nelegal si nejustificat pe seama acestuia a influentelor nefavorabile de curs inregistrate de BNR la acest credit in valuta de 158 milioane dolari SUA.

 

Datorita deprecierii leului in raport cu dolarul SUA, pe perioada de la data acordarii (iunie

1992) si pina la restituirea creditului (finele anului 1994), BNR a inregistrat diferente nefavorabile de curs, care numai pe anii 1992-1993 insumeaza 171 miliarde lei, cu care este tinut dator bugetul statului (in anul 1992, cursul de schimb mediu a fost de 1

USD/308 lei, iar in anul 1993 1 USD/760 lei – nota noastra).

 

b) Diminuarea rezervelor valutare ale statului prin preluarea de catre BRCE, impreuna cu  BNR,  a  unor  obligatii  de  plata  in  contul  rezervelor valutare  ale statului in suma de 158 milioane dolari SUA pentu favorizarea clientilor respectivi care, potrivit Regulamentului valutar al BNR, trebuiau sa-si achite importurile din incasarile din exporturile efectuate anterior (ce insumau peste 90 milioane dolari SUA) si in completare de pe piata valutara.

 

Ca urmare, rambursarea catre BRCE a acestui credit la finele anului 1994 s-a efectuat de catre BNR din rezervele valutare ale statului. Din aceleasi rezerve s-au platit si dobinzi in suma de peste 10 milioane dolari, la creditul respectiv.

 

c) Favorizarea unor clienti care au beneficiat de avantaje substantiale prin cumpararea valutei la un curs de schimb mai mic, ceea ce a facilitat o concurenta neloiala intre importatori, intrucit ceilalti clienti au procurat valuta la un curs de pina la

2-3 ori mai mare.

 

Spre exemplu, 12 clienti care au cumparat 7 milioane dolari SUA la un curs de schimb mai mic decit cel oficial au beneficiat de diferente favorabile de curs in suma de 922 milioane de lei. Semnificativ este cazul societatii Astral Corporation Import- Export LTD SRL careia i s-a vindut in februarie si august 1993 suma totala de 1,3 milioane dolari SUA la cursul de 226 lei/dolar, in conditiile in care cursul oficial era de 500 si respectiv

817 lei/dolar, firma fiind favorizata in acest fel cu 638 milioane lei (circa 2,8 milioane de dolari – n.ns). Este de mentionat ca operatiunile cu firma Astral SRL s-au facut cu aprobarea presedintelui BRCE care, in ianuarie 1993, a aprobat eliberarea valutei cu toate ca firma nu avea constituit depozitul in lei aferent, asa cum a declarat in cerere, fapt cunoscut de acesta. Din controlul efectuat de organele Curtii de Conturi rezulta ca depozitul in lei respectiv a fost utilizat de firma inca din luna iulie 1992 pentru procurarea sumei de 0,9 milioane dolari SUA de la Banca Comerciala Romana, suma cu care a achitat aparatura electronica si de uz casnic din import. Prin invocarea acelorasi plati, firma a solicitat valuta si in ianuarie 1993, caracterul nereal al motivului invocat rezultind si din faptul ca din valuta obtinuta de la BRCE, suma de 0,9 milioane dolari SUA nu a fost utilizata pentru platile indicate, ci a fost transferata la banca Societe Generale de Paris – Sucursala Bucuresti, cu mentiunea „plati pentru investitii „.

 

Aceleiasi firme presedintele BRCE i-a aprobat in ianuarie 1994 un credit in suma de 500 milioane lei, fara avizele prevazute de normele bancare, care a fost suplimentat ulterior in aceleasi conditii pina la 1.250 milioane lei (in anul 1994, cursul valutar mediu a fost de

1USD/1655 lei – n.ns). La data scadentei (august 1994) firma avea nerambursata suma de 800 milioane lei pentru care BRCE, in loc sa execute o scrisoare de garantie din partea unei banci franceze, a acordat firmei cu aprobarea presedintelui BRCE un credit in valuta de 500 mii dolari SUA pentru stingerea datoriei in lei. Acest credit in valuta a fost acordat prin nerespectarea prevederilor Regulamentului valutar si a normelor de lucru ale bancii. Este de mentionat ca in septembrie 1994 a fost constituita societatea RA  SA  Romplast Astral Industries, la  care unul din  administratori era  presedintele BRCE. Societatea a luat fiinta prin asocierea societatilor Astral Corporation Import – Export LTD SRL cu Romplast SA.

 

3. BRCE, contrar prevederilor regulamentului valutar din mai 1992 care interzice acordarea de credite in lei pentru procurarea de valuta, a acordat unor clienti imprumuturi in lei in contul carora tot BRCE le-a vindut valuta, in afara pietei valutare.

 

Spre exemplu, societatii Elvila International SRL (apartinand omului politic si de afaceri Viorel Catarama – n.ns.) i s-au acordat in septembrie 1992 credite in suma totala de 2,8 miliarde lei cu care firma a cumparat suma de 6,6 milioane dolari SUA, in afara pietei valutare. Aceste operatiuni au fost efectuate cu aprobarea atat a fostului cat si a actualului presedinte al BRCE. Consecinta unor astfel de operatiuni consta, pe linga favorizarea evidenta a unor clienti, si in diminuarea ofertei de valuta pe piata valutara, ceea ce a dus la satisfacerea in mai mica masura a nevoilor altor clienti si la presiuni asupra nivelului cursului de schimb.

 

Subliniem si faptul ca prin adresa nr 746/28 decembrie 1993 conducerea BRCE a comunicat Camerei Deputatilor, la solicitarea Comisiei de analiza a activitatii BNR si bancilor comerciale, ca „BRCE nu a acordat nici un credit al carui scop sa fie in mod explicit cumpararea de valuta”, ceea ce nu corespunde situatiei reale.

 

4. BRCE a favorizat unii agenti economici prin acordarea de credite in lei si valuta numai pe riscul sau, fara sa solicite constituirea de garantii materiale asiguratorii, iar in unele cazuri nici nu a incheiat conventii de credit, contrar prevederilor Legii bancare nr 33/1991 si propriilor sale norme de lucru si in consecinta, in cazul unor agenti economici care nu au mai restituit creditele primite, banca nu a mai avut posibilitatea executarii unei garantii materiale si ca urmare a fost prejudiciata cu sumele nerambursate si dobinzile datorate.

 

De exemplu, s-au acordat Trustului de presa ” Azi” (oficiosul de la acea data al FSN – n.ns.),   in perioada noiembrie 1990 – ianuarie 1991, credite in valuta de 3,4 milioane dolari SUA care nu au fost restituite bancii pina in prezent, desi erau scadente din noiembrie 1991.

 

De asemenea, tot fara garantii s-au acordat si Asociatiei Valeologia – Chisinau in 1992 credite in suma de 1,1 miliarde lei, din care au ramas nerestituite pina in prezent si nu s- au platit dobinzile aferente totalizind 3,4 miliarde lei. Tot firmei mentionate i s-a pus la dispozitie in numerar suma de 100.000 dolari, preluata abuziv din contul SC Autodacia Pitesti (companie de stat la acea data – n.ns.), suma care a fost restituita societatii abia dupa un an, dintr-un credit in valuta acordat de BRCE si care nu este nici in prezent rambursat. Este de precizat ca la data acordarii acestui credit de 100.000 dolari societatea in cauza avea la BRCE obligatii restante de peste 1 miliard lei. Operatiunea respectiva a fost efectuata din dispozitia presedintelui BRCE (Dan Corneliu Pascariu – n.ns.), al carui tata era director adjunct financiar la Asociatia Valeologia – Chisinau.

 

5. Unele firme cu capital privat au beneficiat in permanenta din partea BRCE de un tratament preferential cu totul aparte fata de alti clienti, in sensul ca li s-au pus la dispozitie importante fonduri in valuta si in lei prin nerespectarea reglementarilor in vigoare in sensul ca nu s-au constituit garantii materiale si nu s-au incheiat contracte sau conventii de credite cu acestia, majoritatea operatiunilor fiind aprobate de persoane care nu aveau competenta necesara.

 

Astfel, in conditiile in care toti agentii economici nu dispuneau de resursele financiare necesare la inceputul activitatii, pentru unii dintre acestia BRCE a asigurat accesul neconditionat la credite in valuta si in lei, fara sa le pretinda garantii materiale. Comparativ cu acestia, celorlalti agenti economici li s-au aplicat in mod strict prevederile normelor bancare, pretinzindu-se garantii materiale de cel putin 120 % fata de creditele solicitate precum si indeplinirea altor conditii, creindu-se in acest fel o diferentiere a agentilor economici prin practicarea unor forme de concurenta neloiala.

 

Dintre agentii economici care au beneficiat de tratament preferential exemplificam:

 

a)  Societatea comerciala Poolgec SRL (apartinand fratilor Paunescu –  n.ns.) i  s-a acordat in luna martie 1992 un credit de 2,2 miliarde lei fara sa fie constituita nici o garantie materiala, fara sa se incheie o conventie de credit, cu aprobarea vicepresedintelui BRCE, desi competenta de aprobare revenea potrivit normelor bancii Comitetului de Directie. De asemenea, in luna martie 1993 i s-a mai acordat un credit de

 

1,9 miliarde lei pentru import de zahar. Cu toate ca marfa a fost vinduta si incasata in anul 1993 totusi creditul nu a fost rambursat.

 

In luna aprilie 1994 cind societatea avea credite restante de 4,6 miliarde lei (inclusiv creditul de 1,9 miliarde lei pentru zahar) si dobinzi aferente neplatite de 1,1 miliarde lei, banca, in loc sa actioneze pentru recuperarea acestor credite, a acordat societatii un nou credit in suma de 5,7 miliarde lei pe o perioada de 3 ani. Procedind astfel, banca a favorizat din nou firma percepind la noul credit dobinda curenta, care era mai mica fata de dobinda aferenta creditului restant.

 

b) BRCE a efectuat in noiembrie 1992, pentru SC Elvila International Import – Export SRL, plati in suma de 1,2 miliarde lei, fara ca societatea sa aiba disponibil in cont sau credite aprobate. Incepind cu luna decembrie 1992, banca i-a aprobat un plafon de lucru (linie de credit) in suma de 0,5 miliarde lei si de 3,5 milioane dolari SUA, fara a se constitui garantii materiale. Plafonul in lei a fost majorat succesiv ajungand la 26 octombrie 1994 la 4,5 miliarde de lei iar cel in valuta a fost redus la 3 milioane dolari SUA. Valabilitatea acestor plafoane a fost prelungita pina la 31 decembrie 1995.

 

Abia in timpul controlului, respectiv in luna septembrie 1994, societatea a constituit garantii materiale prin gajarea partilor sociale detinute la societatea mixta Elmoberom SRL Beius.

 

Deosebit  de  aceste  plafoane  de  lucru,  Societatii  respective  i  s-au  mai  acordat  in perioada noiembrie 1993 – ianuarie 1994, credite in suma de 2,9 milioane dolari SUA pentru plata importului unor utilaje destinate societatii Elmoberom SRL Beius, societate la care este asociata SC Elvila International Import – Export SRL, detinind 51% din capitalul social. Creditul s-a acordat pe o perioada de trei ani fara constituirea de garantii materiale, fara conventie de credit, si cu aprobarea unui director general care nu avea o astfel de competenta, aceasta revenind numai Comitetului de Directie al Bancii.

 

c) Unui cetatean iranian (in varsta de 28 ani), care era asociat unic la firma Remit Trading SRL si in acelasi timp detinator a 90% din capitalul social al firmei Remit Company SRL, i s-au acordat in aprilie si mai 1993 credite in valoare de 1.750 milioane lei. In garantia acestor credite a fost admisa „cesionarea incasarilor ce urmau a fi realizate din exportul marfurilor procurate din aceste credite”, garantie care s-a dovedit neasiguratorie.

 

In final, cetateanul respectiv a parasit tara iar banca nu a mai avut posibilitatea de a recupera suma de 1.584 milioane lei, respectiv 90% din creditul acordat si nici dobinzile aferente de 2.962 milioane lei, inregistrind un prejudiciu de 4.546 milioane lei (circa 6,0 milioane de dolari la cursul mediu din 1993 de 1 USD/760 lei – n.ns.).

 

Creditul a fost acordat cu aprobarea unui director general, care nu avea aceasta competenta, aceasta revenind numai Comitetului de Directie al Bancii.

x

x          x

Fata de abaterile constatate a fost luata masura sesizarii, prin procurorul general financiar, a Parchetului General pentru continuarea cercetarilor si stabilirea eventualelor raspunderi penale precum si pentru recuperarea pagubelor produse”.

 

II.2 Acte de cercetare penala ale Parchetului General

 

In vara anului 1997, Parchetul General si Inspectoratul General al Politiei (IGP) efectuau cercetari in legatura cu savarsirea mai multor infractiuni sesizate prin actele de Control ale Curtii de Conturi, la care au fost facute referiri in sectiunile anterioare ale analizei.

 

1. In dosarul nr 8390/671/C/1994 inregistrat la Parchetul General, privind actul de control al Curtii de Conturi nr 1619/79D/1994 intocmit la BNR, cu referire la preluarea soldului balantei de plati externe de la BRCE SA, s-a retinut in sarcina guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a lui Vladimir Soare, viceguvernator al BNR, si a altor persoane ca in perioada septembrie-noiembrie 1991, in calitatile avute, au preluat de la BRCE, fara aprobarea Parlamentului sau a Guvernului, un gol de resurse in suma de 888,1 milioane dolari SUA cu incalcarea art 4 din HG nr 1356/1990 fara a verifica si stabili in ce consta acest minus in contul valutar al statului. Cu acest dosar a fost ulterior conexat dosarul nr

1271/C/8764/1995 inregistrat la Parchetul General privind actul de control al Curtii de Conturi nr 1360/68D/1995 intocmit la BRCE cu referire la utilizarea fondurilor valutare ale statului existente la 31 decembrie 1989 precum si a celor rezultate din incasarile valutare din export si prestari servicii in anii 1990 si 1991.

 

2. In dosarul nr 21/P/1995 inregistrat la Parchetul General privind actul de control al Curtii de Conturi nr 174/D/1995 la BRCE, cu referire la modul ilegal de acordare a unor credite  Asociatiei  VALEOLOGIA, s-a  retinut  o  paguba  in  dauna  bancii  de  3.990,6 milioane de lei (echivalentul a 12,9 milioane dolari SUA, la cursul de 308 lei/1 USD, corespunzator anului 1992 – n.ns.) si 137,4 mii dolari SUA reprezentand credite nerestituite, de care se fac vinovati Pascariu Dan Cornel, fost presedinte, Razvan Temesan, fost vicepresedinte si altii. Referitor la creditul in dolari, IGP a intocmit un dosar separat privind pe Pascariu Dan Cornel si Vitali Usturoi, cauza fiind promovata la Parchetul General cu propunere de trimitere in judecata. Referitor la creditul in lei, se efectuau acte premergatoare.

 

3. In dosarul nr 7716/1995 inregistrat la Parchetul General, privind actul de control al Curtii de Conturi nr 1019/36D/1995 intocmit la BRCE, cu referire la modul de acordare a unor  credite  societatii  comerciale  GCP  Poolgec  SRL,  s-a  retinut  constatarea  unor pagube in suma de 198,1 milioane de lei reprezentand dobanda asupra unor credite nerambursate la scadenta, pentru care nu s-au calculat penalitati de 6% pe an, raspunderea revenind presedintelui Bancii Razvan Temesan.

 

4. In dosarul nr 684/C/1995 inregistrat la Parchetul General, privind actul de control al Curtii de Conturi nr 643/24D/1995 la BRCE cu privire la favorizarea de catre Banca a SC ASTRAL CORPORATION IMPORT EXPORT SRL pentru a cumpara 1,816 milioane dolari SUA la cursul de 226 lei/dolar, in conditiile in care cursul oficial era de 500 si respectiv 817 lei/dolar. S-a retinut crearea unei pagube in suma de 714,2 milioane lei reprezentand diferenta de curs valutar de care se fac vinovati Temesan Razvan, fost vicepresedinte, Pascariu Dan Cornel, fost presedinte.

 

5. In dosarul nr 30764/7656/111P/1995 inregistrat la Parchetul General, privind actul de control al Curtii de Conturi nr 664/25D/1995, intocmit la BRCE cu referire la nerespectarea reglementarilor legale privind vanzarea de valuta agentilor comerciali ulterior datei de 4 mai 1992. S-a retinut o paguba in suma de 171,3 milioane de lei reprezentand diferente defavorabile de curs date de BNR pe seama bugetului de stat, de care se fac vinovati Pascariu Dan Cornel, Temesan Razvan, Soare Vladimir si altii.

 

 

6. In dosarul nr 1291/C/8754/1995 inregistrat la Parchetul General privind actul de control al Curtii de Conturi nr 1309/59D/1995 intocmit la BRCE cu referire la nerespectarea de catre conducerea Bancii a HG nr 819/1991 (privind reevaluarea stocurilor de aur si argint), care, in mod abuziv, a dat o alta destinatie decat cea prevazuta in actul normativ sumei de peste 22 miliarde de lei.

 

Se impune precizat ca practic toate constatarile Curtii de Conturi, consemnand de cele mai multe ori incalcari foarte grave ale legii si prejudicii foarte mari, au ramas fara urmari. Acelasi lucru s-a intamplat si cu verificarile si dosarele IGP si ale Parchetului General. Desi o banca de stat, BRCE-Bancorex, a fost fraudata cu sume de ordinul miliardelor de dolari, nu numai ca nimeni nu a fost tras la raspundere  si  prejudiciul  nu  a  fost  recuperat,  dar,  de  cele  mai  multe  ori, autoritatile statului – din practic toate guvernarile – au facut tot posibililul ca sa impiedice opinia publica sa aiba acces la informatiile privitoare la situatia de la aceasta Banca.

 

III.        Creditele   „neperformante”/„preferentiale”:   ilegalitati   cu   regim   de

„secret de stat”

 

Acordarea de credite „neperformante” si „preferentiale”, in majoritatea covarsitoare a cazurilor prin incalcarea flagranta a legii si in scop clientelar, constituie o alta cauza a falimentului BRCE-Bancorex, un faliment care a produs avutului public prejudicii de ordinul miliardelor de dolari.

 

De asemenea credite au beneficiat, pe de o parte, „societati comerciale” iar pe de alta parte „persoane fizice” – de cele mai multe oameni politici, demnitari si functionari publici, membri ai familiilor acestora, rude si prieteni.

 

Cu privire la „societatile comerciale”, din rapoartele Curtii de Conturi, ale altor autoritati publice, precum si din investigatiile de presa facute de-a lungul anilor, a reiesit ca de multe ori au beneficiat de aceste credite firme in legatura cu care au avut interese oameni politici, demnitari publici sau responsabili ai Bancii.  Pe langa cazurile care pot fi gasite in rapoartele Curtii de Conturi, de exemplu (la care au fost facute cateva referiri in cadrul sectiunii II a analizei de fata), relevante sub acest aspect sunt si cele ale societatilor comerciale „SANCA” si „Megapower”, aflate in topul celor care au beneficiat de sume dintre cele mai mari si pe care nu le-au rambursat nici pana in prezent.

 

Aceste doua cazuri, cu o anumita legatura intre ele, arata o data in plus ca fraudele uriase  din  sistemul bancar,  inclusiv  de  la  Bancorex, au  fost  facute  de  catre  si  in beneficiul celor care au preluat puterea dupa decembrie 1989, prin implicarea omniprezenta a ofiterilor fostei Securitati, in numeroase cazuri existand indicii serioase ca oamenii politici implicati au fost ei insisi agenti ai Securitatii (implicarea ofiterilor fostei Securitati a fost documentata constant prin investigatii de presa sau ale unor istorici tineri4). „Radiografia” celor doua cazuri a fost sensibil mai facila decat a altora mai ales din cauza ca intre doi dintre protagonistii celor doua scandaluri – Grigore Maimut, fost director in cadrul Bancorex, si Razvan Temesan, fost director al Bancii – s-a declansat un conflict public ce a permis sa se obtina informatii despre modul in care asemenea fraude au fost posibile. Prin cele doua cazuri, statul roman a fost prejudiciat cu peste 80 de milioane de dolari.

 

In legatura cu cazul SANCA (firma apartinand lui Alexandru Raducan, un apropiat al PSD), este de precizat ca toate cele patru firme din asa zisul Grup SANCA, avandu-l ca actionar majoritar pe Alexandru Raducanu, au beneficiat de credite insumand un total de circa 70 de milioane de dolari: SANCA IMPEX, (58 milioane de dolari), Alcrev IMPEX (5,9 milioane), Restaurantul Odobesti (2,6 milioane), Astra 95 IMPEX (1,7 milioane). Unele investigatii de presa au ajuns la concluzia ca dosarul creditelor SANCA – credite prin care, declarativ, se urmarise „revitalizarea zootehniei romanesti” – ar fi facut in realitate parte dintr-o „afacere acoperita, banii fiind scosi din tara in folosul unui cerc de interese”. Potrivit de asemenea unor investigatii de presa, dar si judiciare, afacerea SANCA a fost posibila cu sprijinul direct al functionarilor bancii, precum Grigore Maimut si Ana Capetti. In acest mod se explica faptul ca au fost acceptate garantii fictive, ca au fost eliberate sume foarte mari fara documente justificative, ca au fost falsificate acte etc etc. Exista de asemenea indicii ca o parte din actele bancare referitoare la aceasta

 

4   Ziarul  “Ziua”,  Privatizarea  Securitatii,  13  octombrie  2004  (prezentare  a  cartii  „Mostenitorii

Securitatii”, Mariu Oprea, Editura Humanitas)

 

afacere au disparut imediat dupa momentul martie 1997 cand la Bancorex a fost numit presedinte Florin Ionescu. De asemenea, la scurt timp dupa acest moment, Grigore Maimut a fost trimis in SUA ca reprezentant al Bancorex in „compania” Megapower.

 

„Afacerea Megapower” a constat, in esenta, in fraudarea avutului public cu circa 15 milioane de dolari. Afacerea a fost pusa la cale in anii 1990 si 1991, la nivelul Guvernului Romaniei. Sub pretextul asocierii cu o firma din Statele Unite in vederea realizarii de echipamente de telecomunicatii si tehnica de calcul, Guvernul a aprobat finantarea afacerii  in  conditii  evident  nelegale si  pagubitoare pentru  statul  roman.  Cele  doua Hotarari  de  Guvern  emise  pentru  a  „reglementa”  afacerea  Megapower  –  HG  nr

1203/1990 si HG nr 365/1991 – nu au fost publicate in Monitorul Oficial. Au fost implicati: ministrul Finantelor Theodor Stolojan, primul ministru Petre Roman, ministrul Justitiei Victor Babiuc, Victor Stanculescu, ministrul Industriilor, si Eugen Dijmarescu, ministrul al Economiei si Finantelor. Creditul in valoare de 8,3 milioane de dolari acordat de la Bancorex pentru aceasta afacere, nu a putut fi recuperat nici pana in prezent.

 

Un alt caz, inregistrat in timpul guvernarii PDSR 1992 – 1996, in legatura cu care exista date credibile ca a reprezentat o frauda bancara cu interese politice a fost „Afacerea Jimbolia”, cunoscuta inclusiv prin incalcarea embargoului din anii ‘90, impus Iugoslaviei de catre ONU. Trei dintre firmele implicate in contrabanda cu carburanti au beneficiat de credite foarte mari de la Bancorex: General Trading & Investments Co SA (GTI) – 22,1 milioane de dolari, Silvesta SRL – 21,1 milioane de dolari, Tracia International SA – 12,5 milioane si Sibco LTP Impex SRL – 7,7 milioane de dolari. „Afacerea Jimbolia” a fost derulata cu acordul (cel putin tacit) al Guvernului si cu implicarea Serviciului Roman de Informatii.

 

Numeroase alte firme, apartinand unor personaje cu sustinere in plan politic sau unor ofiteri ai serviciilor secrete au beneficiat si ele de credite foarte mari, pe care nu le-au mai rambursat: Azochim SA Savinesti – 31,7 milioane de dolari – preluata din 1997 de Grupul InterAgro al lui Ioan Niculae; Accord Invest SA – 13,7 milioane de dolari – Costel Bobic si Gheorghe Serbanescu; Fulger SA Bragadiru – 9,4 milioane dolari – Gheorghe Florea; Cibela Group SA – 7,6 milioane dolari – Viorel Popa; TIT Co SA – 562.000 de dolari – Fathi Taher; Bel Ami Invest SA – 493.000 de dolari – Dorin Iacob etc.

 

Lista acestor societati – a „debitorilor preluati de la Bancorex ce figureaza la data de 2 octombrie 2006 cu obligatii de plata fata de AVAS” – a fost facuta publica la data de 26 octombrie 2006, de catre fostul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in momentul inlocuirii sale din functie. Lista (prezentata in Anexa 1) cuprinde un numar de 690 de societati comerciale, care cumuleaza datorii restante de

1,1 miliarde de dolari. Societatile care au datoriile cele mai mari (intre 56 de milioane de dolari si 10 milioane de dolari) sunt in numar de 25. Potrivit declaratiilor repetate ale unor responsabili guvernamentali si bancari, sansele ca sumele datorate de catre debitori sa fie recuperate sunt minime. Iar aceasta in principal din cauza ca de cele mai multe ori aceste credite au fost acordate fara garantiile prevazute de lege si reglementarile bancare. In plus, exista date credibile ca practic toate firmele debitoare sunt in prezent

insolvabile sau desfiintate (numai 10% dintre acestea ar mai functiona, in timp ce 20% au fost radiate, iar 70% sunt in faliment)5 . Se impune de asemenea precizat ca nimeni nu a fost tras la raspundere pentru fraudele imense de la aceasta Banca (sau de la celelalte banci din Romania). Acest lucru nu s-a intamplat nu numai in guvernarile PSD,

5.  Ziarul “Evenimentul zilei”, Rechinii care au devorat Bancorex , 16 septembrie 2006

 

dar si in cea a Conventiei Democrate si a presedintelui Emil Constantinescu (desi in campania electorala din toamna anului 1996 clarificarea neregulilor de la Bancorex si sanctionarea celor vinovati au constituit angajamente ferme si explicite).

 

Timp de mai bine de 15 ani, informatia privind societatile comerciale care au beneficiat de credite de la Bancorex – de cele mai multe ori prin incalcarea legislatiei si a normelor bancare, si fara a le mai rambursa –, precum si cea privind cuantumul total al „creditelor neperformante” acordate astfel, au constituit doua informatii pe care oamenii politici, autoritatile si  responsabilii bancari le-au  refuzat  sistematic opiniei publice si  presei (atunci cand nu le-au falsificat pur si simplu). Ilustrativa in sensul acesta este „informatia” facuta publica la data de 12 mai 19996  de catre administratorul special („lichidatorul”) Bancorex, Nicolae Danila, anume ca valoarea „nivelul creditelor neperformante” de la Bancorex, care urmau sa fie preluate de catre AVAB (actuala AVAS), era de 9.000 de miliarde de  lei  (echivalentul a  590 de  milioane de  dolari la  cursul de  atunci de  1

USD/15.240 de lei). Nicolae Danila mai preciza si ca „lista firmelor care au primit credite neperformante insumeaza 190 de pozitii”. Or, confruntate cu datele oficiale anuntate recent de catre AVAS (690 de firme si 1,1 miliarde de dolari cunatumul „creditelor neperformante”) „informatiile” furnizate in urma cu sapte ani se dovedesc astazi complet nereale. De altfel, asa cum se va arata in continuare, ascunderea situatiei reale de la

Bancorex a constituit o politica guvernamentala.

 

Cu privire la „persoanele fizice” care au beneficiat de credite „preferentiale”, si acesta reprezinta un capitol in legatura cu care autoritatile si responsabilii bancari, din timpul tuturor guvernarilor, au dat dovada de o lipsa de transparenta inacceptabila intr-o societate democratica. Au fost cazuri in care Guvernul (AVAS) a refuzat chiar si parlamentarilor informatii referitoare la beneficiarii de credite preferentiale, iar uneori acest lucru s-a facut prin stratageme frizind ridicolul dar si incalcand normele constitutionale referitoare la raporturile dintre Parlament si Guvern.7  Trebuie semnalat totodata ca autoritatile au devenit dintr-o data mai „transparente” numai in momentul in care au apreciat ca datoriile catre fosta Bancorex s-au prescris. In acest sens este semnificativ faptul ca fostul presedintele al AVAS, Razvan Orasanu, a facut publica lista societatilor debitoare numai la data de 26 octombrie

2006, asadar dupa o luna si o saptamana de la declaratia pe care a facut-o unui ziar central, la data de 18 septembrie 2006, potrivit careia „termenul-limita pentru prescrierea datoriilor la Bancorex va fi peste o luna”.8

 

La fel ca si in cazul celorlalte tipuri de credite – si in general al gestionarii fondurilor Bancorex – si in cazul „creditelor preferentiale” acordate „persoanelor fizice”, incalcarea legii, a reglementarilor si principiilor de functionare ale unei banci (in acest caz al unei banci  cu  capital  public)  a  constituit  prima  cauza  a  unor  alte  prejudicii  foarte  mari suportate din bani publici. Mai concret, toate datele care au putut sa treaca de secretomania din acest dosar indica faptul ca respectivele credite au fost acordate in beneficiul unor oameni politici, demnitari si functionari publici, al rudelor, familiilor si prietenilor acestora.

 

6 Ziarul “Ziua”, BCR preia maine depozitele populatiei de la Bancorex, 13 mai 1999

7 Ziarul “Gardianul”, Un senator PD acuza AVAS ca ascunde lista datornicilor Bancorex, 19 iulie

2006

8 Ziarul “Evenimentul zilei”, Luati banii de la groparii Bancorex!, 18 septembrie 2006

 

Informatii credibile arata ca numarul celor care au beneficiat de aceste credite a fost de circa 4.5009, cuantumul sumelor primite de fiecare persoana situindu-se la un maxim in jur de 115.000 de dolari (echivalentul in lei) si la un minim de circa 15.000 de dolari. Creditele au fost acordate cu o dobanda intre 5 si 18% (cele mai multe cu 5%), in conditiile in care in acea perioada dobanda medie practicata era de aproape 100%. Valoarea prejudiciului suportat de banca, prin acordarea acestor credite a fost evaluata, neoficial, la cateva zeci de milioane de dolari.

 

Lipsa totala de transparenta cu privire la activitatea acestei Banci cu capital de stat (urmarind sa  ascunda aspecte care  i-ar  fi  incriminat pe  responsabilii politici si  cei bancari) a fost nu numai contrara oricaror norme ale unei societati democratice dar, uneori, pur si simplu absurda prin formele in care s-a manifestat. Un exemplu este cel in care, desi cunoastea foarte bine situatia Bancii, si ca falimentul acesteia era inevitabil in perioada urmatoare, conducerea Bancorex „dezmintea categoric” afirmatiile – justificate

– facute chiar de catre unii inalti responsabili guvernamentali despre situatia dificila in care Banca se afla10.

 

Secretomania din jurul Bancorex a fost „motivata” nu o data si cu argumente de ordin

„patriotic”. Un ultim exemplu a fost cel în care, la data de 26 octombrie 2006, fostul presedinte al AVAS Razvan Orasanu a explicat ca a facut publica lista datornicilor Bancorex numai cu ocazia eliberarii sale din functie, la data de 26 octombrie 2006, întrucât a dorit ca acest fapt „sa nu dauneze privatizarii BCR” cu austriecii de la Erste Bank (BCR a preluat, prin fuziune, in urma cu mai mult de sapte ani, Bancorex). Un

asemenea „argument” este in mod evident nesincer intrucat contractul de vanzare-

cumparare de actiuni dintre BCR si Banca cumparatoare fusese semnat cu aproape un an in urma (la 21 decembrie 2005 si nu poate sa existe vreo indoiala ca responsabilii bancii austriece cunosteau in detaliu “istoria” din ultimii ani a Bancorex si BCR (iar daca, prin absurd, s-ar presupune ca statul roman i-a ascuns-o, ar rezulta un caz tipic de inselaciune). De asemenea, este complet neverosimil ca, ulterior, “finalizarea privatizarii” BCR ar fi putut sa fie pusa in cauza daca AVAS ar fi facut publica lista amintita.

 

Demersurile facute de catre ziaristi, reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale, si uneori chiar si de catre parlamentari, de a obtine lista beneficiarilor acestor credite s- au constituit, in ultimii zece ani, intr-o adevarata odisee. Ilustrativa in acest sens – dar nu si singulara – este experienta pe care a avut-o autorul analizei.

 

In legislatura in care au fost acordate creditele, 1992 – 1996, au fost adresate doua cereri, conducerii Bancorex, respectiv presedintelui Romaniei Ion Iliescu. In primul caz s- a primit un raspuns negativ, in cel de-al doilea – niciun raspuns. In urmatoarea legislatura, 1997 – 2000, cea care era asociata angajamentului de a clarifica marile probleme din sistemul bancar, au fost de asemenea adresate solicitari conducerii BCR (Banca ce a preluat activul si pasivul Bancorex dupa falimentul acesteia), precum si presedintelui Romaniei Emil Constantinescu. Refuzul BCR a fost motivat prin „secretul bancar” si prin aceea ca numele demnitarilor care au beneficiat de credite preferentiale nu pot fi facute publice intrucat o asemenea informatie „ar fi de natura sa dauneze

9 Fostul presedinte al Bancorex din perioada in care au fost acordate creditele, Razvan Temesan, a admis public (ziarul “Cotidianul” din 16 octombrie 1999 ca numarul respectivelor persoane a fost de peste 4.000.

10 Ziarul “Evenimentul zilei”, BRCE dezminte afirmatiile primului ministru Victor Ciorbea ca Banca este intr-o situatie dificila, 3 martie 1998

 

prestigiului bancii si clientilor ei”. Aceasta motivare a fost nu numai contrara normelor constitutionale in materie de acces la informatiile publice, ci si absurda in modul cel mai evident, mai ales in conditiile in care Banca al carei „prestigiu” il „apara” conducerea BCR nu mai exista de aproape trei ani. Cat despre „prestigiul clientilor bancii” – niste demnitari si functionari publici care s-au folosit de pozitiile lor oficiale in interes privat, pe seama banului public – orice comentarii ar fi de prisos. Dar lucrul cel mai grav este ca asemenea „argumente” au fost insusite atat de presedintele Emil Constantinescu, cat si de catre instanta de judecata (dosarul nr 459/2000 al Curtii de Apel Bucuresti, Sectia de Contencios Administrativ, Stan contra SC BCR SA). Dar încă şi mai grav, apelul introdus împotriva hotărârii Curţii de Apel Bucureşti a fost respins de către Curtea Supremă de Justiţie pentru că acesta „nu a fost timbrat”, deşi Legea nr 544/2001 a liberului acces la informaţii (art 22, alin 5), în temeiul căreia a fost formulată plângerea în justiţiei, prevede că „atât plângerea, cât şi apelul sunt scutite de taxă de timbru” – Decizia, flagrant nelegală, a Secţiei de Contencios Administrativ a Curţii Supreme de Justiţie poartă numărul 3886 din 28 octombrie 2001 (dosarul nr 1744/2001).

 

Din pacate, au existat si alte asemenea cazuri de lipsa totala de transparenta cu privire la activitatea bancilor cu capital public. Astfel, la o solicitare de informatii publice, formulata la data de 12 martie 2003, conducerea Bancii Nationale a Romaniei a refuzat sa comunice care au fost sponsorizarile pe care aceasta Banca le-a facut in perioada

1990 – 2003. Refuzul BNR a fost considerat drept legal de catre Tribunalul Bucuresti (Sectia a V-a Civila si de Contencios Administrativ, dosarul nr 620/CA/2002, Stan contra BNR). Conducerea BNR a refuzat de asemenea informatiile referitoare la veniturile guvernatorului BNR. La data de 2 aprilie 2002, Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) i s-a solicitat urmatoarea informatie de interes public: care sunt persoanele care au beneficiat, în perioada 1997-2000, de credite acordate „familiilor tinere pentru cumpărarea sau construirea de locuinţe”. Conducerea CEC a refuzat sa furnizeze aceasta informatie desi era (si este) este o unitate al cărei acţionar unic este statul român iar creditele vizate de solicitarea făcută au fost subvenţionate de la bugetul de stat.  Tribunalul  Bucuresti  a  apreciat  ca  fiind  justificat  refuzul  CEC  (dosarul  nr

3611/CA/2002, Stan contra CEC, al Sectiei a VIII-a pentru Conflicte de Munca si Litigii de Munca). Conducerea CEC a refuzat aceeaşi cerere şi la data de 29 noiembrie 2006 (scrisoarea CEC nr 1078), desi: a) potrivit Ordinului nr 979 din 8 iulie 2005 al Ministerului Finantelor Publice CEC este organizata in forma juridica a unei societati pe actiuni, toate actiunile apartinand statului roman, care „isi exercita drepturile si isi asuma toate obligatiile aferente pozitiei de actionar unic prin Ministerul Finantelor Publice”; b) la data

de 5 octombrie 2006, Legea nr 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes

public a fost modificata si completata prin Legea nr 371/2006 in sensul ca in categoria institutiilor carora le sunt aplicabile dispozitiile referitoare la liberul acces la informatiile publice a fost inclusa si „orice societate comerciala aflata sub autoritatea unei autoritati publice centrale ori locale si la care statul roman sau, dupa caz, o unitate administrativ- teritoriala este actionar unic ori majoritar”.

 

In ultimii zece ani, informatiile care au aparut referitoare la numele beneficiarilor de

„credite preferentiale” si la cunatumul acestora au fost extrem de lacunare, sporadice si de multe ori a existat o puternica impresie ca, in acest fel, ele erau folosite in disputele dintre diferite grupari politice sau intre persoane care, intr-o perioada sau alta, au ocupat pozitii de conducere la Bancorex. De cele mai multe ori, in presa au aparut informatii privind una, doua sau mai multe asemenea persoane, dupa cum asemenea informatii lasau sa se scurga cei care le detineau/gestionau.

 

Una dintre putinele informatii mai complete au fost publicate in presa la data de 16 octombrie 199911 . A fost facuta publica o lista cu 316 persoane care au obtinut credite preferentiale (Anexa 2), precum si cuantumul acestora in fiecare caz in parte. Cu acea ocazie, fostul presedinte al Bancorex din perioada acordarii acestor credite, Razvan Temesan, s-a remarcat printr-o argumentare mai mult decat absurda a deciziilor sale:

„Acest gen de credite a implicat si o recunoastere a unei responsabilitaitii institutionale, ceea ce era o evolutie in sensul democratic. Evident ca progresul unei tari se bazeaza si pe lefuri mari, venituri mari si un trai decent pentru acele structuri vitale ale statului cum sunt Armata, Politia si Serviciile de informatii. Toata lumea vorbeste de capitalism si prosperitate, lucru care da stabilitate sporita societatii. Am dat atunci si computere catre Ministerul de Justitie, Parchet si alte institutii ale statului de drept. Numai derbedeii de opinie ignora aceasta nobila misiune a Bancorex, care a incercat, printr-un sistem legal, sa creeze o viata decenta celor care vegheau la bun existenta a statului roman.” Fostul presedinte al Bancorex a confirmat implicit ca lista publicata corespundea realitatii, insa a  precizat  ca  este  departe  de  a  fi  completa  (si  ca  prin  aceasta  s-ar  fi  urmarit

„manipularea” opiniei publice).

 

In luna februarie 2003, fostii consilieri al presedintelui Romaniei Emil Constantinescu, Mugur Ciuvica si Marius Oprea, au facut publice si ei un numar de informatii referitoare la creditele preferentiale.12 Datele prezentate de catre fostii oficiali in cadrul unei conferinte de presa nu au adus prea multe elemente noi fata de cele de pana atunci, dar acestea au fost considerate ca avand un plus de credibilitate data fiind sursa lor – persoane care, date fiind pozitiile publice pe care le-au ocupat, au avut acces la ele. Acest  fapt  a  ridicat  insa  semne  de  intrebare  cu  privire  la  corectitudinea comportamentului fostului presedinte si al colaboratorilor sai, care de data aceasta faceau ei insisi publice informatii pe care altora le-au refuzat cu argumentul secretului bancar si al apararii „prestigiului” unei banci care nu mai exista si al unor „clienti” – se dovedise – cu un „prestigiu” mai mult decat discutabil. Semne de intrebare au ridicat de asemenea si criteriile dupa care cei doi au “ales numele care figureaza pe lista creditelor de la Bancorex. “Din informatiile pe care le detinem” – s-a scris intr-un ziar central – “o multime de personaje cu greutate lipsesc din aceste dezvaluiri”.13

 

Lista prezentata de fostii consilieri prezidentiali, astfel cum a fost retinuta de catre unele publicatii  centrale14   se  afla  in  Anexa  3  (Mugur  Ciuvica  a  precizat  ca  majoritatea creditelor au fost acordate in lunile din preajma alegerilor din 1996). In acea perioada, presedinte al Bancii era Razvan Temesan iar in conducerea acesteia se regaseau doi importanti lideri ai partidului aflat la Guvernare – PDSR – Doru Ioan Taracila, vicepresedinte al Senatului, si Dan Ioan Popescu, ministru al Industriilor.

 

Cu  privire  la  cuantumul  total  al  creditelor  preferentiale  care  au  fost  acordate  de Bancorex, apare ca foarte probabil ca suma precizata de fostii consilieri prezidentiali Ciuvica si Oprea – aproape 70 de milioane de dolari15 – sa fi fost sensibil mai mica decat

 

11  Ziarul “Cotidianul”, CV Tudor a lansat o lista cu 316 baneficiari de credite preferentiale de la

Bancorex, 16 octombrie 1999

12 Ziarul “Ziua”, Armageddonul Bacorex, 7 februarie 2003

13 Ziarul “Gardianul”, Mugur Ciuvica a lansat lista celor care au obtinut credite preferentiale de la

Bancorex, 7 februarie 2003

14 Ziarul “Gardianul”, Mugur Ciuvica a lansat lista celor care au obtinut credite preferentiale de la

Bancorex, 7 februarie 2003; Ziarul “Ziua”, Armageddonul Bacorex, 7 februarie 2003

15 Ziarul “Ziua”, Armageddonul Bacorex, 7 februarie 2003

 

cea reala, in conditiile in care insusi presedintele Bancorex in mandatul caruia au fost acordate aceste credite, Razvan Temesan, a precizat ca totalul creditelor a fost in valoare de circa 130 de milioane de dolari (400 de miliarde de lei la un curs mediu anual de 1 USD/3082 lei)16.

 

In vederea documentarii analizei de fata, a fost adresata AVAS o cerere de informatii publice prin care s-a solicitat lista persoanelor fizice care au beneficiat de credite preferentiale de la Bancorex. Cererea este nu numai legitima si intru totul legala (intemeiata pe art 31 din Constitutia Romaniei si pe dispozitiile Legii nr 544/2001 a liberului acces la informatiile de interes public, astfel cum aceasta a fost modificata si completata prin Legea nr 371/2006) dar si posibil de solutionat de catre Autoritatea in cauza. Astfel, la data de 23 octombrie 2006, un ziar central17  a consemnat o declaratie publica a ministrului Finantelor Publice, in legatura cu lista „debitorilor persoane fizice”:

„Lista datornicilor la Bancorex se afla la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si poate fi facuta publica“. Cu toate acestea, AVAS a raspuns facand trimitere la situatia pe care a dat-o publicitatii la data de 26 octombrie 2006 (Anexa 1 la analiza de fata) si care cuprinde exclusiv persoane fizice (societati comerciale).

 

Concluzia principala a analizei de fata este ca „dosarul Bancorex” reprezinta un caz de o gravitate exceptionala prin tot ceea ce s-a intamplat in legatura cu el si prin consecintele sale. Gestionarea corupta, frauduloasa si lipsita de orice transparenta a unor resurse bancare publice, de ordinul miliardelor de dolari, pare sa fie definitia cea mai exacta a acestui caz.

 

Centrul pentru Resurse Juridice readuce cazul Bancorex in atentia opiniei publice si a autoritatilor statului roman, carora le solicita sa dispuna masurile legale necesare pentru stabilirea precisa a prejudiciului cauzat avutului public, pentru recuperarea lui si tragerea la raspunere a celor vinovati, precum si pentru o informare publica cat mai completa si exacta asupra tuturor acestor aspecte.

 

16  Ziarul “Cotidianul”, CV Tudor a lansat o lista cu 316 baneficiari de credite preferentiale de la

Bancorex, 16 octombrie 1999

17  Ziarul “Saptamana financiara”, Lista datornicilor la Bancorex-BCR-Banca Agricola, propteaua lui Orasanu la AVAS, 23 octombrie 2006

 

  Situatia debitorilor preluati de la Banca Română de Comerţ Exterior BANCOREX SA

ce figurează la data de 02.10.2006 cu obligaţii de plată către AVAS

 

 

Nr crt

 

Denumire

 

Judet

 

CUI

 

Registrul

Comerţului

 

Sold USD total

 

1

SANCA IMPEX SA

BUCURESTI

 

B

 

5107564

 

J40/13072/1992

 

57,946,016.80

 

2

ULCO SA

BUCURESTI

 

B

 

6864995

 

J40/28345/1994

 

57,940,399.61

 

3

AZOCHIM SA

SAVINESTI

 

NT

 

2041104

 

J27/36/1991

 

31,622,401.57

 

4

DRAMAN SRL

CONSTANTA

 

CT

 

1863913

 

J13/1852/1992

 

27,439,332.54

 

5

TERRA S.A.

BUCURESTI

 

B

 

329527

 

J40/401/19

 

24,970,219.47

 

6

COMTIM SA

TIMISOARA

 

TM

 

1826915

 

J35/1192/1991

 

24,801,456.77

 

7

C.N.M. NAVROM S.A.

CONSTANTA

 

CT

 

1891522

 

J13/596/1991

 

22,640,456.58

 

 

8

 

GENERAL TRADING

& INVESTMENTS CO S.A. BUCURESTI

 

 

B

 

 

4850977

 

 

J40/23633/1993

 

 

22,148,708.09

 

9

SILVESTA SRL

BUCURESTI

 

B

 

6905874

 

J40/29351

 

21,109,369.56

 

10

MARA

INVESTMENTS SA BUCURESTI

 

B

 

334124

 

J40/5082

 

20,832,077.32

 

11

STAR TRADE

INVEST SRL BUCURESTI

 

B

 

6506423

 

J40/21970/1994

 

18,916,192.38

 

12

INPRELG S.A

GUGESTI – VRANCEA

 

VN

 

1419695

 

J39/247/1991

 

15,340,444.94

 

13

TEHMAN SRL

BUCURESTI

 

B

 

1555760

 

J40/63824/1998

 

13,998,487.75

 

14

ACORD INVEST SA

BUCURESTI

 

B

 

4879175

 

J40/25074/1993

 

13,704,659.33

 

 

15

DELTA SHIPPING

SRL (fost EGO EXPORT IMPORT) BUCURESTI

 

 

B

 

 

11277466

 

 

J40/12096/1998

 

 

13,070,960.93

 

16

TRACIA

INTERNATIONAL SA BUCURESTI

 

B

 

8616120

 

J40/10598/1996

 

12,544,140.62

 

17

EWING & HERMES

SA SLOBOZIA

 

IL

 

7593118

 

21377/1995

 

12,332,566.82

 

18

RA MEDICAL SA

BUCURESTI

 

B

 

6299301

 

J40/17352/1994

 

12,308,038.34

 

19

HERMES SRL

SLOBOZIA

 

IL

 

2071695

 

J21/38/1991

 

11,942,055.13

 

20

ROMGLASS

TRADING SRL BUCURESTI

 

B

 

5107092

 

J40/25

 

11,851,853.95

 

 

 

21

C.N.M. ROMLINE S.A.

CONSTANTA

 

CT

 

1861211

 

J13/614/1991

 

11,503,937.28

 

22

TRICOSTAR SA

BUZAU

 

BZ

 

1154601

 

J10/597/1991

 

10,930,208.26

 

23

TOMISTEX S.A.

CONSTANTA

 

CT

 

1897584

 

J13/519/1991

 

10,701,296.62

 

24

ROMAGRA SA

BUCURESTI

 

B

 

366142

 

J40/795/1991

 

10,546,321.02

 

25

MINERVA IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

4399916

 

J40/19151/1993

 

10,165,259.72

 

 

26

COLUMBIA GOLD

PRODUCTIE SI COMERT SRL BUCURESTI

 

 

B

 

 

6321883

 

 

J40/10512/1994

 

 

9,933,298.44

 

27

FULGER SA

BRAGADIRU

 

IF

 

479206

 

J40/896/1991

 

9,371,181.66

 

28

FREEDOM STAR

HOLDING SRL CONSTANTA

 

CT

 

2982874

 

J13/5487/1992

 

9,357,301.73

 

29

AGROHOLDING SA

BUCURESTI

 

B

 

392745

 

J40/4885/1992

 

9,294,481.94

 

30

UZINEXPORTIMPOR

T SA BUCURESTI

 

B

 

324821

 

J40/704/1991

 

9,262,383.75

 

 

31

 

WORLD TRADE CENTER (fosta C.C.I.B.) BUCURESTI

 

 

B

 

 

364354

 

 

J40/10980/1991

 

 

9,057,417.94

 

32

MORSA SA

RM.SARAT

 

BZ

 

1169432

 

J10/394/1991

 

8,891,065.25

 

33

AGAPIA TURIST

COMERCIAL SRL AGAPIA

 

NT

 

2060564

 

J27/366

 

8,802,309.36

 

34

ULCOM

INTERNATIONAL SA SLOBOZIA

 

IL

 

2072356

 

J21/5/1991

 

8,622,909.23

 

35

SCIPOMAR SA BAIA

MARE

 

MM

 

2197996

 

J24/676/1991

 

8,520,281.96

 

36

MEGAPOWER CORP

SAN FRANCISCO USA

 

B

 

7538881

   

8,304,732.28

 

37

 

ALBU SERVICES COMPANY SA SIBIU

 

SB

 

798434

 

J32/617/1991

 

8,096,138.08

 

38

KIVINVEST

INTERNATIONAL SRL BUCURESTI

 

B

 

6657000

 

J40/10341/1995

 

7,790,391.50

 

39

ROMTUR SA

BUCURESTI

 

B

 

1569013

 

J40/179/19

 

7,739,296.07

 

40

SIBCO LTP. IMPEX

SRL BUCURESTI

 

B

 

1569536

 

J40/17778/1992

 

7,703,674.87

 

41

SELF INVEST

MARITIME SRL EFORIE NORD

 

CT

 

5374944

 

J13/1158

 

7,610,773.38

 

42

CIBELA GROUP SRL

ORADEA

 

BH

 

75704

 

J05/2321/1992

 

7,598,352.18

 

 

 

43

BABY BEEF SA

TORTOMANU

 

CT

 

2985293

 

J13/3975/1992

 

7,521,522.85

44 ITIA BUCURESTI

B

464655 J40/5493/1 7,517,697.53
 

45

T & C

INTERNATIONAL SRL BUCURESTI

 

B

 

4979425

 

J40/26879/1993

 

7,413,947.35

 

46

IRIS SRL

TARGOVISTE

 

DB

 

921285

 

J29/643/1991

 

7,252,281.73

 

47

C.A. TEHNOLEMN

TARNAVENI

 

MS

 

1245726

 

J26/116/1991

 

7,160,006.36

 

48

N.I.JOHNSON SRL

CONSTANTA

 

CT

 

1868570

 

J13/3575/1991

 

7,127,197.47

 

49

AUTOIMPEX D.C.

SRL TIMISOARA

 

TM

 

3043138

 

J35/3215/1991

 

7,077,465.52

 

50

TIGRIS COMP SA

TOPOLOVENI

 

AG

 

162673

 

J03/1394/1991

 

7,049,244.52

 

51

ORA EXIM SRL

BUCURESTI

 

B

 

7505493

 

J40/24213/1994

 

6,701,590.44

 

52

TEXTILA GRIVITA SA

BUCURESTI

 

B

 

1589096

 

J40/3159/1991

 

6,665,595.53

 

53

SOREX SRL CLUJ

NAPOCA

 

CJ

 

211954

 

J12/1766

 

6,560,543.57

 

54

COVTEX SA

CISNADIE

 

SB

 

813399

 

J32/21/1991

 

6,398,559.59

 

55

AGROCHIM IMPEX

SRL BUCURESTI

 

B

 

3966923

 

J40/4713/1993

 

6,157,945.29

 

 

56

 

ALCREV IMPEX BUCURESTI (GRUP SANCA) BUCURESTI

 

 

B

 

 

7067172

 

 

J40/12691/1995

 

 

5,888,140.63

 

57

SUPER PIPES

ROMANIA LTD.SRL SUCEAVA

 

SV

 

3176967

 

J33/1636/27.12.1991

 

5,785,980.03

 

58

 

M.B.M. CONSTRUCT

’95 SA BUCURESTI

 

B

 

7166397

 

J40/27808/1994

 

5,782,746.59

 

59

PROMODEX SA

BUCURESTI

 

B

 

4529358

 

J40/20426/1993

 

5,591,053.54

 

60

ARDEALUL SA CLUJ

NAPOCA

 

CJ

 

201446

 

J12/4/1990

 

5,483,841.76

 

61

ASTRA TRADING SA

BRASOV

 

BV

 

1088893

 

J08/145/1991

 

5,175,752.76

 

62

ALTUS PROD SERV

COM SRL BUCURESTI

 

B

 

5349681

 

J40/1375/1994

 

5,061,559.77

 

 

63

GLASS PORCELAIN

MANUFACTURERS DEBELLY SRL DOROHOI

 

 

BT

 

 

3371550

 

 

J07/779/1992

 

 

4,926,672.86

 

64

SARAH CAFE

ROMANIA SRL BUCURESTI

 

B

 

6545082

 

J40/23152

 

4,825,666.62

 

65

IMPEX BORZA &

COMP SRL DEVA

 

HD

 

2113111

 

J20/693/1991

 

4,638,573.08

 

66

ARMOB SA

BUCURESTI

 

B

 

205

 

J40/695/1991

 

4,577,810.99

 

 

 

67

HAMRO TRADE

GROUP SRL BUCURESTI

 

B

 

4017528

 

J40/9728/1993

 

4,569,327.97

 

68

FURNIMOB SA

CONSTANTA

 

CT

 

1901049

 

J13/536/1991

 

4,533,700.19

 

69

VOX UNIVERS SRL

BUCURESTI

 

B

 

6646249

 

J40/26839/1994

 

4,358,626.43

 

70

FREEDOM  STAR

ELECTRONICS SA CONSTANTA

 

CT

 

4961711

 

J13/5131/1993

 

4,324,285.48

 

71

PROMPT SRL

BUCURESTI

 

B

 

475115

 

J40/1840/1991

 

4,222,669.92

 

72

POMICOLA S.A.

VALUL LUI TRAIAN

 

CT

 

4129432

 

J13/3293/1993

 

4,198,213.35

 

73

NAGHI & ZSOK

CONTAPEX  SRL DEVA

 

HD

 

2116789

 

J20/244/1991

 

4,120,800.78

 

74

SIREXIM GROUP

SRL SLATINA

 

OT

 

8081302

 

J28/780/1995

 

4,041,289.32

 

75

DIGICOM SA

BUCURESTI

 

B

 

7167430

 

J40/2715/1995

 

3,965,958.06

 

76

 

AL FARES GENERAL STORE BUCURESTI

 

B

 

2357850

 

J40/5015/1991

 

3,841,186.70

 

77

SANTIERELE

NAVALE RASCALA S.A. MANGALIA

 

CT

 

5606939

 

J13/1670/1994

 

3,809,155.92

 

78

LIMCO FOOD OIL &

DRINK S.A. Ovidiu

 

CT

 

6739399

 

J13/4749/1994

 

3,698,844.39

 

79

CONSTRUCTII

AERONAUTICE S.A. Brasov

 

BV

 

16827706

 

J08/2324/2004

 

3,683,240.93

 

80

 

FARMASORB SA DEJ

 

CJ

 

217825

 

J12/2472

 

3,634,451.52

 

81

TOPTHERM S.A.

Brasov

 

BV

 

16827714

 

J08/2323/2004

 

3,603,981.60

 

82

AVICOLA BUZAU S.A.

BUZAU

 

BZ

 

1144071

 

J10/43/1991

 

3,483,103.29

 

83

PONTUS SHIPPING

SRL CONSTANTA

 

CT

 

4130542

 

J13/1781/1993

 

3,387,529.03

 

84

ALBA SHIPPING SRL

BUCURESTI

 

B

 

327100

 

J40/16185/1991

 

3,302,418.17

 

85

INTERCOM SA

SUCEAVA

 

SV

 

715994

 

J33/18/1991

 

3,300,728.54

 

86

AGRICOLA

ALCOHOL SA BUCURESTI

 

B

 

8597088

 

J40/5395/1996

 

3,181,073.82

 

87

GENERAL

TRANSPORT BUCURESTI

 

B

 

443920

 

J40/303/19

 

3,158,620.27

 

88

INCOMETAL SRL

CONSTANTA

 

CT

 

6776800

 

J13/5039/1994

 

2,973,304.56

 

89

RIO SOFT DRINKS

SA BUCURESTI

 

B

 

12009674

 

J40/6774/1999

 

2,957,816.99

 

90

PRODEXPORT SA

BUCURESTI

 

B

 

1558839

 

J40/1512/1991

 

2,925,419.66

 

 

 

91

STAGIRA SRL (AXEL

TELECOM) CONSTANTA

 

CT

 

1900949

 

J13/4363/

 

2,856,691.33

 

92

TEXTILCOTTON SA

BUCURESTI

 

B

 

183

 

J40/11/199

 

2,855,202.98

 

93

SYMBOL

ELECTRONICA BACAU

 

BC

 

945993

 

J04/1475/1991

 

2,841,988.78

 

94

OSCAR MARITIME

SRL CONSTANTA

 

CT

 

1874130

 

J13/3510/1991

 

2,832,817.43

 

 

95

ALFA SHIPPING

S.R.L. (fosta SOCIB MARITIME S.A.) BUCURESTI

 

 

B

 

 

6047525

 

 

J40/14411/1994

 

 

2,825,298.51

 

 

96

 

RESTAURANT-BAR ODOBESTI (GRUP SANCA) BUCURESTI

 

 

B

 

 

7041

 

 

J40/8433/1991

 

 

2,673,382.14

 

97

CONAV J & T

SHIPPING SRL CONSTANTA

 

CT

 

1879103

 

J13/2436

 

2,662,396.06

 

98

TOPLACER SA

TOPRAISAR – CONSTANTA

 

CT

 

2748602

 

J13/1588/

 

2,651,808.34

 

99

DATIMO TRADING

SRL BUCURESTI

 

B

 

6717285

 

J40/26892/1994

 

2,650,662.80

 

100

LIBERTA PRESS SRL

BUCURESTI

 

B

 

3214432

 

J40/27926/1992

 

2,508,907.91

 

101

ROMANIAN AGRO-

DISTRIBUTION SA BUCURESTI

 

B

 

7011694

 

J40/1390/1995

 

2,499,469.69

 

102

IMPEX OVERSEAS

CORP SRL BUCURESTI

 

B

 

1592911

 

J40/421/1991

 

2,489,921.96

 

103

PROCOMTRANS SRL

CRAIOVA

 

DJ

 

2299783

 

J16/795/1991

 

2,467,364.72

 

 

104

BONOOR S.R.L.

(fosta MIXTABONOOR) BOTOSANI

 

 

BT

 

 

614043

 

 

J07/03/1992

 

 

2,380,650.04

 

105

JARO

INTERNATIONAL SA BUCURESTI

 

B

 

1590473

 

J40/40985/1991

 

2,347,356.23

 

106

UNICARNE SA

BUCURESTI

 

B

 

1559648

 

J40/26/199

 

2,304,036.81

 

 

107

EURO SHIP

MANAGEMENT AND TRADING SRL CONSTANTA

 

 

CT

 

 

8678506

 

 

J13/239/1996

 

 

2,261,861.75

 

108

BRIOLET IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

4911136

 

J40/25653/1993

 

2,235,268.81

 

109

RECICLARE

PLASTICE SA BUCURESTI

 

B

 

5084428

 

J40/27505/1993

 

2,208,236.11

 

110

FIRST SHIPPING SRL

CONSTANTA

 

CT

 

4962458

 

J13/1914/1993

 

2,174,854.56

 

 

 

111

HIGH SEAS

SERVICES SRL CONSTANTA

 

CT

 

2980385

 

J13/6050/1992

 

2,165,027.85

 

112

TRICOTAJE SRL

(LYMSC SRL) IASI

 

IS

 

1969338

 

J22/1470/1991

 

2,116,761.52

 

 

113

 

MONTSTAR INTERNATIONAL

SRL BAIA DE ARAMA

 

 

MH

 

 

5292607

 

 

J25/112/1991

 

 

2,109,172.20

 

114

COLEUS IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

13043

 

J40/4262/1991

 

2,069,389.21

 

115

EGO COM 94 S.R.L.

BUCURESTI

 

B

 

6638602

 

J40/25138/1994

 

1,926,581.14

 

116

MARCU PRESS

INDUSTRY S.R.L. PIATRA NEAMT

 

NT

 

4757070

 

J27/1845/1993

 

1,920,428.14

 

117

 

MERCUR SA RESITA

 

CS

 

1059049

 

J11/43/1991

 

1,899,558.14

 

118

CARTA SHIPPING

SRL CONSTANTA

 

CT

 

4210285

 

J13/3222

 

1,823,702.92

 

119

GELCAP SRL

VOLUNTARI

 

B

 

2357590

 

J40/2182/1991

 

1,787,907.81

 

120

PANEURO SA

SUCEAVA

 

SV

 

6726720

 

J33/2493/1994

 

1,752,285.33

 

121

BERE BAUTURI

CHITILA SA BUCURESTI

 

B

 

3317675

 

J40/230/1991

 

1,751,449.12

 

122

ASTRA 95 IMPEX

(GRUP SANCA) BUCURESTI

 

B

 

7486952

 

J40/405440/1995

 

1,733,923.78

 

123

VALCEANA SA RM.

VALCEA

 

VL

 

1468337

 

J38/132/

 

1,701,597.41

 

124

SELVA ROM SA

VASLUI

 

VS

 

6241539

 

J37/741

 

1,665,219.87

 

125

CONFEX

INTERNATIONAL SA BUCURESTI

 

B

 

437278

 

J40/368/1991

 

1,663,760.00

 

126

AGROIRIS SA

PLOIESTI

 

PH

 

4497450

 

J29/2101/1993

 

1,632,650.43

 

 

127

EUROPA BEST

FASHION SRL ( EGO COM 94 SRL) BUCURESTI

 

 

B

 

 

6805662

 

 

J40/28353/94

 

 

1,609,246.72

 

128

TEXTILA BUCEGI SA

PUCIOASA

 

DB

 

941509

 

J15/282/1991

 

1,606,866.27

 

129

IMPEX COM

GEORGIA SRL BUFTEA

 

B

 

5918965

 

J40/12355/1994

 

1,533,036.45

 

130

BENZOIL SRL

ORADEA

 

BH

 

4348360

 

J05/3777/1992

 

1,515,379.75

 

 

131

 

INSULA MARE A BRAILEI S.A. BRAILA JUD.BRAILA

 

 

BR

 

 

11672180

 

 

J09/115/1999

 

 

1,496,888.69

 

 

 

 

132

HOLLAND KEMPS &

REEDFLEX INTERNATIONAL SNC CRAIOVA

 

 

DJ

 

 

5652960

 

 

J16/1188/1994

 

 

1,494,712.21

 

133

INVETO AB S.R.L.

CONSTANTA,JUD.CT A

 

CT

 

4081318

 

J13/2821/1993

 

1,485,262.86

 

134

AK INVESTMENTS

BUCURESTI

 

B

 

6245255

 

J40/17579/1994

 

1,474,923.72

 

135

HALLIWELL

TRADING SRL BUCURESTI

 

B

 

4396634

 

J40/9161

 

1,414,179.96

 

136

INTERTRANS S.A.

CRAIOVA

 

DJ

 

2298281

 

J16/62/1992

 

1,354,310.66

 

137

GENERAL TRANS SA

BRASOV

 

BV

 

1088427

 

J08/1714

 

1,348,040.32

 

 

138

MOLDO DRINKS SA

(fosta BUCOVINA MINERAL WATER) BUCURESTI

 

 

B

 

 

5089670

 

 

J40/5572/1998

 

 

1,333,045.90

 

139

DONAU SEA LINK SA

CONSTANTA

 

CT

 

6397300

 

J13/3711/1994

 

1,305,937.70

 

140

 

K.S. HOLDING IMPEX SRL BUCURESTI

 

B

 

6716093

 

J40/28009/1994

 

1,284,864.27

 

141

RIGA COM SRL

BUCURESTI

 

B

 

6891990

 

J40/23882/1994

 

1,256,176.96

 

 

142

CARTEX

PRODUCTIE IMPORT EXPORT SA BUCURESTI

 

 

B

 

 

5508809

 

 

J40/7218/1994

 

 

1,246,083.22

 

143

MATCON SRL

BUCURESTI

 

B

 

3984016

 

J40/5937/9

 

1,245,115.48

 

144

INTRAFINA S.A.

MAMAIA

 

CT

 

3857012

 

J13/1778/1993

 

1,212,962.17

 

145

MONICA IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

406360

 

J40/2215/1991

 

1,208,782.60

 

146

 

DRAGON DO COMEX S.R.L. FOCSANI

 

VN

 

5151721

 

J39/1053/1993

 

1,204,894.27

 

147

DAR’S IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

331764

 

J40/8796/

 

1,204,565.51

 

148

HONDI SRL

CONSTANTA

 

CT

 

7822092

 

J13/1641/1993

 

1,185,492.49

 

149

DRAMEX SRL

CONSTANTA

 

CT

 

4131246

 

J13/3145/1993

 

1,185,035.88

 

150

URMEX-94 SRL

BUCURESTI

 

B

 

5889967

 

J40/12406/1994

 

1,183,277.23

 

151

DELOS SRL

Timisoara

 

TM

 

5968149

 

J35/2260

 

1,177,500.38

 

 

152

TEHNICAL

TRANSACTION INTERNATIONAL LIECHTENSTEIN (T.T.I.) BUCURESTI

 

 

B

 

 

2593710

 

 

J40/217/1994

 

 

1,167,002.41

 

 

 

153

INTERTIR SA

CONSTANTA

 

CT

 

2746512

 

J13/646/

 

1,162,541.09

 

154

ELECTRONUM SA

BUCURESTI

 

B

 

1570484

 

J40/12881/

 

1,145,817.09

 

155

TRANSCOM SA

SIBIU

 

SB

 

2469306

 

32/147/1991

 

1,119,435.20

 

156

TERMOROM SA

CLUJ NAPOCA

 

CJ

 

202220

 

J12/1/1990

 

1,117,403.99

 

 

157

ALEX VASILESCU

TRANS INTERNATIONAL SA BUCURESTI

 

 

B

 

 

6519547

 

 

J40/21576/1994

 

 

1,102,479.47

158 ITIA SA TIMISOARA TM 1801333 J35/430/1991 1,095,846.01
 

159

BETA STAR SRL

CONSTANTA

 

CT

 

1865507

 

J13/1207

 

1,094,491.31

 

160

ANTAROM EXIM SRL

BUCURESTI

 

B

 

5496097

 

J40/19848/

 

1,067,813.11

 

161

GITRANS SA

GIURGIU

 

GR

 

1285844

 

J52/12/1991

 

1,060,496.30

 

162

B & T CONSULTING

& TRADE CO SRL TIMISOARA

 

TM

 

7847461

 

J40/762

 

1,057,156.82

 

163

STAR GROUP

INVEST SRL BUCURESTI

 

B

 

1557841

 

J40/543/1991

 

1,023,652.20

 

164

DUPLEX MARITIME

COMPANY SRL CONSTANTA

 

CT

 

6116668

 

J13/3046/1994

 

1,002,105.49

 

165

APT SAURO CONF

INT LTD SRL BAIA SPRIE

 

MM

 

6225444

 

J24/1766/1994

 

1,000,358.08

 

166

 

HAGI TEX SA PRISEACA – SLATINA

 

OT

 

1516736

 

J28/1282/1992

 

988,477.23

167 OLMIX SRL IASI

IS

4105573 J22/1063/1993 986,498.84
 

168

MAX INVEST S.R.L.

BUCURESTI

 

B

 

5949996

 

J40/12917/1994

 

981,173.71

 

169

KADER SRL

TIMISOARA

 

TM

 

1825413

 

351035/1991

 

977,685.83

 

170

REMIT TRADING SRL

BUCURESTI

 

B

 

3000420

 

J40/30225/1992

 

975,642.47

 

171

STEJARUL S.A.

ZALAU

 

SJ

 

681395

 

J31/55/1991

 

954,461.10

 

 

172

ANTONIO

INTERNATIONAL PROD EXPORT SRL BUCURESTI

 

 

B

 

 

2835520

 

 

J40/19762

 

 

934,754.59

 

173

MIGALI PRODCOM

SA BUCURESTI

 

B

 

32894

 

J40/21904/1992

 

930,948.55

 

174

MONTANA

HEROVINA SRL PIATRA NEAMT

 

NT

 

2044046

 

J27/569/1992

 

908,421.67

 

175

TRICOROM SA

BUCURESTI

 

B

 

448803

 

J40/13/1990

 

904,523.09

 

176

GIROM IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

3150614

 

J40/667/1993

 

898,418.77

 

 

 

177

MONDOGRAF SRL

CONSTANTA

 

CT

 

4684467

 

J13/4488/1993

 

870,608.91

 

178

RAY 11 SRL SLANIC

MOLDOVA

 

BC

 

5942025

 

J04/1011/1994

 

867,889.33

 

179

BRAVO M.M. 95

IMPEX SRL BUCURESTI

 

B

 

5159644

 

J40/1280/1994

 

860,067.52

 

180

A & S COMPUTER

2001 SRL BUCURESTI

 

B

 

7054644

 

J40/16038

 

853,459.55

 

181

GELU TRANS

IMPORT – EXPORT SRL BUCURESTI

 

B

 

6520126

 

J40/22290/1994

 

834,975.20

 

182

AGROINDUSTRIALA

BURDUSANI SA BURDUSANI

 

IL

 

2081168

 

J21/195/1991

 

819,158.26

 

183

BERSER SA

BUCURESTI

 

B

 

11071651

 

J40/9997/1998

 

784,348.44

 

184

PROMET 1995 SA

CONSTANTA

 

CT

 

7593924

 

J13/2135/1995

 

779,714.52

 

185

MOLDOVA SA

BOTOSANI

 

B

 

613382

 

J07/155/1991

 

773,713.53

 

186

TRAIAN EXIM SRL

BUCURESTI

 

B

 

6479396

 

J40/9136/1992

 

765,086.52

 

187

GLOBUS TRADING

SRL Eforie Nord

 

CT

 

8417098

 

J13/1329/1996

 

757,255.96

 

188

ANDO EXIM SRL

BUCURESTI

 

B

 

32185

 

J40/23806/1992

 

757,194.38

 

189

IAZOO IMPEX SRL

BRASOV

 

BV

 

6838201

 

J08/4169/1994

 

753,811.61

 

190

SAGITARIUS SA

CHEIA

 

PH

 

7882078

 

J29/1707

 

744,738.25

 

191

TOP TRADE SRL

BAIA MARE

 

MM

 

3359956

 

J24/1945/9

 

709,932.71

 

192

DURREF SRL

BUCURESTI

 

B

 

404181

 

J40/7390/1991

 

709,372.43

 

193

BISTRA SA

CARANSEBES CARANSEBES

 

TM

 

3060457

 

J11/227/1991

 

702,714.94

 

194

 

DUNIVAL PRODCOM S.R.L. BRAILA

 

BR

 

6814962

 

J09/1907/1994

 

663,057.31

 

195

VITALIS

INTERNATIONAL SA PITESTI

 

AG

 

129090

 

J03/1766/1992

 

660,822.37

 

196

VALTEO SRL

BUCURESTI

 

B

 

2632623

 

J40/29631/1992

 

659,856.96

197 VIPP SRL BARLAD VS 832030 J37/372/1994 657,626.19
 

198

 

COTIDIAN SA BACAU

 

BC

 

9694828

 

J04/802/1997

 

652,364.16

 

199

 

AVICOLA NEAMT S.A. PIATRA NEAMT

 

NT

 

2045289

 

J27/13/1991

 

642,409.22

 

 

 

 

200

 

DUPLEX SHIPMANAGEMENT SRL CONSTANTA

 

 

CT

 

 

6161952

 

 

J13/3010/1994

 

 

629,337.95

 

201

EXOTIC COM S.R.L.

PIATRA NEAMT

 

NT

 

6501930

 

J27/1878/1994

 

627,859.36

 

202

TAGANAV IMPEX

SRL CONSTANTA

 

CT

 

1908330

 

J13/3390

 

627,790.93

 

203

DIACOS PROD COM

IMPEX SRL BUCURESTI

 

B

 

7150862

 

J40/2454

 

624,793.80

 

204

SUPERMOD IMPEX

SRL ORADEA

 

BH

 

6733833

 

J05/4872/1994

 

624,652.54

 

205

 

MELANA SA SAVINESTI – NEAMT

 

NT

 

2008345

 

J27/26/1991

 

614,577.51

 

206

COSACO GROUP

LTD SRL CONSTANTA

 

CT

 

7740405

 

J13/2462/1995

 

610,178.13

 

207

 

SLATEX S.A SLATINA

 

OT

 

1509666

 

J28/14/1991

 

607,073.54

 

208

GEOMAR COMPANY

LTD SRL CONSTANTA

 

CT

 

6483125

 

J13/4058/1994

 

602,335.57

 

209

ROMSHOW SRL

BRASOV

 

BV

 

1112495

 

J08/1149/1991

 

595,651.48

 

210

DRA-PO SRL

BRASOV

 

BV

 

3894142

 

J08/1237/1993

 

564,326.22

 

 

211

 

TAHER INVEST TRADE COMPANY (TITCO) BUCURESTI

 

 

B

 

 

5402610

 

 

J40/550/1998

 

 

561,551.17

 

212

INTER-MEDIA

IMPORT EXPORT SRL BUCURESTI

 

B

 

5580

 

J40/5378/1991

 

561,541.56

 

 

213

ROMANIAN

CONSIGNMENT STOCK SRL OTOPENI

 

 

IF

 

 

1597536

 

 

J40/279/

 

 

544,684.49

 

214

VIISOARA SRL

CONSTANTA

 

CT

 

2428640

 

J13/4187

 

539,912.01

 

215

AGROPROD TRANS

SILVA IMPEX SRL PITESTI

 

AG

 

7710412

 

J03/850/19

 

535,877.39

 

216

COMPACT-L SRL

BUCURESTI

 

B

 

3476450

 

J40/27937/1992

 

507,711.93

 

217

FINORO PROD SRL

TIMISOARA

 

TM

 

6496125

 

J35/3257/1994

 

507,460.65

 

218

MOCEA & CO SRL

ROSIORI DE VEDE

 

TR

 

1392450

 

J34/243/1991

 

504,434.38

 

219

NICU’S MOLKEREI

SRL SIBIU

 

SB

 

6584790

 

J32/1935/1994

 

493,348.38

 

220

CONPRESS

ADVERTISING SRL CONSTANTA

 

CT

 

6742963

 

J13/4488

 

493,210.97

 

 

 

221

BEL AMI INVEST SA

ALBA IULIA

 

AB

 

5860820

 

J01/642/1994

 

493,164.86

 

222

RONAV GROUP SRL

CONSTANTA

 

CT

 

2757333

 

J13/3768/1992

 

485,779.60

 

223

TECON SRL

ORADEA

 

BH

 

8095251

 

J05/165/1996

 

473,030.40

 

224

DAMIS PROD SRL

BACAU

 

BC

 

7258156

 

J04/255/1995

 

471,985.19

 

 

225

CAN-ROM

INTERNATIONAL PRODUCTION SRL BRASOV

 

 

BV

 

 

6663614

 

 

J08/3607/1994

 

 

471,916.23

 

226

UZINA ARDEALUL SA

ALBA IULIA

 

AB

 

9347276

 

J01/1177/1992

 

470,567.69

227 EXTRA SRL SEBES AB 4032170 J01/408/1993 462,111.30
 

228

GEPLEX TRADING

SRL BIRSANESTI

 

BC

 

6556570

 

J13/4176/1994

 

443,998.91

 

229

PERAMI PROD SA

ORADEA

 

BH

 

6733396

 

J05/5008/1994

 

440,616.98

 

230

N.R.D. IMPEX SRL

CONSTANTA

 

CT

 

6714149

 

J13/2870/1996

 

439,287.17

 

231

INTERTRANS I S.A.

ARAD

 

AR

 

1684519

 

J02/309/1991

 

436,045.77

 

232

PRIVAT CLUB SRL

CONSTANTA

 

CT

 

4474201

 

J13/3899/1993

 

435,199.45

 

 

233

 

EUROMAR SHIPPING AND TRADING SRL CONSTANTA

 

 

CT

 

 

3853258

 

 

J13/2346/1993

 

 

433,984.99

 

234

EUROTRANSPORT

SA BACAU

 

BC

 

951898

 

J04/102/1991

 

430,622.49

 

235

AGRA GIROM

BUCURESTI

 

B

 

6558155

 

J40/22979/1994

 

427,854.11

 

236

TEXTILA NASAUD SA

BISTRITA

 

BN

 

575254

 

J06/48/1991

 

427,844.36

 

237

B & V HOLDING SA

CONSTANTA

 

CT

 

6828798

 

J13/4923/1994

 

422,701.27

 

238

ALEXANDROS

DYRON S.A. CONSTANTA

 

CT

 

4129726

 

J13/3111/1993

 

417,741.08

 

239

 

SERCOT IMPEX SRL SLANIC MOLDOVA

 

BC

 

6327274

 

J04/1630/1994

 

415,029.91

 

240

C.B. INVESTITII SRL

BUCURESTI

 

B

 

6864952

 

J40/27308/1994

 

410,424.95

 

241

DAKRIS SRL

GIURGIU

 

GR

 

6540689

 

J52/858/1994

 

409,709.50

 

242

ODECO SRL

BUCURESTI

 

B

 

2794331

 

J40/13897/1991

 

404,488.03

243 TRINK SRL SINAIA PH 3649151 J292302/1992 402,089.52
 

244

ROSTAR ’91 S.A.

DAIA PLOPSORU

 

GR

 

3651119

 

J52/143/1996

 

401,793.31

245 DASO SRL BACAU BC 949928 J04/1440/1992 401,305.94
 

246

ABROM SA

SANTIMBRU

 

AB

 

1752206

 

J01/386/1991

 

399,045.14

 

 

 

247

MONTANA GEMINA

SRL SEBES

 

AB

 

1771623

 

J01/1337/1991

 

398,907.69

 

248

AVICOLA ZALAU

ZALAU

 

SJ

 

680500

 

J31/21/1991

 

397,155.22

 

249

COLEUS FERMA SA

BUCURESTI

 

B

 

4310055

 

J40/6892/1993

 

394,198.59

 

250

INTEX S.A.

PAULESTI

 

PH

 

1303282

 

J29/159

 

391,495.83

 

 

 

251

SOUTH EASTERN

SHIPPING AGENCIES AND MARITIME ENTREPRISE (SESAME) SRL CONSTANTA

 

 

 

CT

 

 

 

4803495

 

 

 

J13/4691/1933

 

 

 

385,203.65

 

252

INDFLORES S.A.

ORADEA

 

BH

 

3423960

 

J05/3505/1992

 

384,823.49

 

253

 

LERUS SRL AGNITA

 

SB

 

2458846

 

32/597/1992

 

379,895.56

 

254

ASOCIATIA P.A.S.

TRANZITOUR PIATRA NEAMT

 

NT

 

7285126

   

375,220.68

 

255

 

TRANSPORTURI RUTIERE SA ONESTI

 

BC

 

956097

 

J04/124/1991

 

374,148.27

 

 

256

ELGA

INTERNATIONAL IMPEX SRL BUCURESTI

 

 

B

 

 

5508736

 

 

J40/6310/1994

 

 

372,444.80

 

257

 

EAST CHARTERING SRL CONSTANTA

 

CT

 

7639258

 

J13/2262

 

369,493.70

 

 

258

 

ARDI INVESTMENTS

& TRADE SRL BUCURESTI

 

 

B

 

 

6245379

 

 

J40/17990/1994

 

 

366,283.82

 

259

MULTISERVICE

PRODUCTION SRL HARSOVA

 

CT

 

5901220

 

J13/2450/1994

 

361,026.68

 

260

MTSC TRADING SA

MAMAIA

 

CT

 

2754848

 

J13/6167/1992

 

359,642.25

 

261

 

BEST PIATRA NEAMT BUCURESTI

 

B

 

4234829

 

J27/2383/1991

 

357,783.13

 

262

VALCO IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

445963

 

J40/5887/1992

 

356,566.50

 

263

FLUX IMEX SRL

CONSTANTA

 

CT

 

2979593

 

J13/1178

 

350,895.51

 

264

TRIMEX INTL.

TRADING CO SA MANGALIA

 

CT

 

362388

 

J40/2769/1992

 

349,075.73

 

265

COMPROFID SRL

BUCURESTI

 

B

 

3315437

 

J40/11814

 

347,869.65

 

266

 

ROLINAV SEA STAR SRL CONSTANTA

 

CT

 

6738954

 

J13/4876/1994

 

328,025.82

 

 

 

267

CRISPAPIER IMPEX

SRL ORADEA

 

BH

 

5907770

 

J05/2689/1994

 

322,901.50

268 SADA SRL ONESTI BC 989981 J04/821/1992 318,728.64
 

269

EFCOL MATCOM SA

MICESTI

 

AG

 

4696950

 

J03/2081/1993

 

316,158.51

 

270

DARINNE CO SRL

BUCURESTI

 

B

 

6161014

 

J40/16541/1994

 

308,935.30

 

271

CAVARA & CO LTD

SRL CONSTANTA

 

CT

 

1904690

 

J13/3626/1991

 

304,514.09

 

272

EUROPA SHIPPING

SRL CONSTANTA

 

CT

 

8505394

 

J13/1492/

 

304,343.08

 

273

TRUST ARES IMPEX

S.R.L. PIATRA NEAMT

 

NT

 

2045270

 

J27/163/1992

 

298,821.70

 

274

MADALINA

SERVIMPEXSRL BUCURESTI

 

B

 

5441296

 

J40/6055/1994

 

293,881.67

 

275

PROGRESUL SA

PLOIESTI

 

PH

 

3196760

 

J29/22/

 

293,662.98

 

276

PROWOOD LTD SRL

TIMISOARA

 

TM

 

5676098

 

J35/1558

 

287,002.75

 

277

 

MARITIME CARRIER SRL CONSTANTA

 

CT

 

6537730

 

J13/4078/1994

 

285,418.18

 

278

ONIX TRADE

PRODIMPEX SRL BUCURESTI

 

B

 

5145878

 

J40/217/1994

 

282,354.02

 

279

VIPAL IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

4745319

 

J40/22808

 

281,407.88

 

280

PRODSASCOM SRL

BUCURESTI

 

B

 

5082273

 

J40/27767/1993

 

280,230.66

 

 

281

GENERAL

CONSULTING & TRADING SA BUCURESTI

 

 

B

 

 

8388600

 

 

J40/3470/1996

 

 

277,627.05

 

282

BEL CAS INVEST

SRL BUCURESTI

 

B

 

6091040

 

J40/15662/1994

 

275,741.93

 

283

JOHNSON JUNIOR

SRL CONSTANTA

 

CT

 

4618820

 

J13/4253/1993

 

274,125.49

 

284

 

ROMCERAM CHITILA

 

IF

 

477639

 

J40/56/1991

 

273,563.28

 

285

ALBADARIA SA ALBA

IULIA

 

AB

 

3909588

 

J01/475/1993

 

269,947.60

 

286

INTERTRANS II S.A.

LIPOVA

 

AR

 

1718565

 

J02/615/1991

 

269,459.82

 

287

ALIONOR SRL

BACAU

 

BC

 

6586414

 

J04/1708/1994

 

267,631.75

 

288

QUATRO TRANS

S.R.L. BUCURESTI

 

B

 

5033572

 

J40/11440/1998

 

266,694.48

 

289

ROTPA PRODUCT

SRL BUCURESTI

 

B

 

7094495

 

J40/24709/1994

 

262,188.31

 

290

VALTMAR

PRODIMPEX SRL AGNITA

 

SB

 

5192896

 

J32/197/1994

 

258,994.96

 

291

REMIT COMPANY

SRL BUCURESTI

 

B

 

2636242

 

J40/1249/1991

 

258,270.80

 

 

 

292

ARIA BUTENI S.A.

BUTENI

 

AR

 

1739797

 

J02/503/1991

 

256,733.65

 

293

CALUMET IMP-EX

S.R.L. FOCSANI

 

VN

 

6703476

 

J39/1408/1994

 

251,564.79

 

294

SILFOR S.A PIATRA

NEAMT

 

NT

 

6571278

 

J27/2015/1994

 

251,225.34

 

295

ASOCIATIA ADES-

PAS CONSTANTA

 

CT

 

1860437

   

251,156.62

 

296

TRANS EUROPA SRL

BACAU

 

BC

 

3590526

 

J04/367/1993

 

250,264.35

 

297

ANCA TRADING SRL

BUCURESTI

 

B

 

6811389

 

J40/26183/1994

 

246,593.04

 

298

WEST PAN SRL

ALBA IULIA

 

AB

 

1762161

 

J01/832/1991

 

240,187.38

 

299

ARES SA

BUCURESTI

 

B

 

3164113

 

J40/467/1991

 

236,664.18

 

300

WEST EAST

INTERTRADE CO SRL BUCURESTI

 

B

 

4879140

 

J40/11138/1993

 

235,179.77

 

301

ELVIN COM SRL

BUCURESTI

 

B

 

412800

 

40323

 

233,800.02

 

 

302

TRANSPORT

REPARATII AUTO BUCOVINA SUCEAVA

 

 

SV

 

 

723652

 

 

J33/36/1991

 

 

232,441.76

 

303

AED

INTERNATIONAL SRL CONSTANTA

 

CT

 

4707293

 

J13/4428/1993

 

231,610.51

 

304

EURO METAL

PRODUCTION SRL BRASOV

 

BV

 

5553516

 

J08/445/1993

 

228,580.66

 

305

OLIVIAM SRL

GIURGIU

 

GR

 

1289676

 

J52/717/1991

 

222,153.21

 

306

APROTRANS SA

BUCURESTI

 

B

 

1576274

 

J40/259/1991

 

221,652.01

 

307

EASTERN CREWING

AGENCY S.A. CONSTANTA

 

CT

 

6293643

 

J13/3503/1994

 

219,953.06

 

308

 

SEANAV SHIPPING CO SRL CONSTANTA

 

CT

 

1882060

 

J13/5392/1992

 

219,208.16

 

309

CONTEX

DOBROGEANA CONSTANTA

 

CT

 

1893744

 

J13/667/1991

 

218,974.46

 

310

EUROPA PV SRL

SEBES

 

AB

 

7620980

 

J01/694/1991

 

217,665.56

 

311

LIBERTATEA SRL

SIGHETU MARMATIEI

 

MM

 

2955497

 

J24/698/1991

 

216,724.09

 

312

RELONA TRANS

BACAU

 

BC

 

4158799

 

J04/1006/1993

 

212,101.25

 

313

COM DIOMAG SRL

BUCURESTI

 

B

 

2356641

 

J40/441/1992

 

211,790.72

 

314

FOREST RIMINI SRL

NAVODARI

 

CT

 

6482790

 

J13/3746/1994

 

209,897.94

 

 

 

315

PORTELANUL S.A.

(fost STIPO S.A.) DOROHOI

 

BT

 

11006920

 

J07/321/1998

 

207,606.48

 

316

VIOREX

INTERNATIONAL SRL BUCURESTI

 

B

 

6639527

 

J40/26646/1994

 

205,757.68

 

317

SIXTINE IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

5477591

 

J40/6082/1994

 

205,609.04

 

318

 

UMARO S.A. ROMAN

 

NT

 

2053877

 

J27/2/1991

 

203,078.57

 

319

VIOREANU SRL

CONSTANTA

 

CT

 

5982097

 

J13/2542/1994

 

202,646.11

 

320

NICO VAL IMPEX

SRL BUCURESTI

 

B

 

2628983

 

J40/13643/1992

 

202,445.61

 

321

M.B.N. COM IMPEX

SRL BUCURESTI

 

B

 

4018710

 

J40/12978/1993

 

202,218.77

 

 

322

CONTRANS

INTERNATIONAL SRL (fosta KING CHICKEN IMPEX SRL) BUCURESTI

 

 

B

 

 

8149025

 

 

J40/4864/1992

 

 

201,911.57

 

 

323

SCANDINAVIAN

ROMANIAN HOLDINGS SRL BUCURESTI

 

 

B

 

 

2595533

 

 

J40/26966/1992

 

 

198,360.69

 

324

ALLVAROM

TRADING SRL SUCEAVA

 

SV

 

6726780

 

J33/2319/1994

 

193,875.97

 

325

FERTILCHIM SA

NAVODARI

 

CT

 

2415098

 

J13/510/19

 

192,930.59

 

326

PANN EUROPEAN

SRL CONSTANTA

 

CT

 

6604430

 

J13/4663/1994

 

191,725.20

 

327

HAMADEH SRL

CONSTANTA

 

CT

 

1878809

 

J13/1309/1991

 

185,183.85

 

328

EUROPA TANK

COATING SRL CONSTANTA

 

CT

 

6492530

 

J13/4014

 

181,255.13

 

329

PENTAGON CLUB SA

CONSTANTA

 

CT

 

7214877

 

J13/1111/1995

 

180,603.06

 

330

VECTOR MARINE

SERVICE SRL CONSTANTA

 

CT

 

6482995

 

J13/4045/1994

 

179,532.08

 

331

KRONINVEST SRL

BUCURESTI

 

B

 

5821961

 

J40/11668/

 

179,002.18

 

332

GHESTINA COM SRL

ORADEA

 

BH

 

6836995

 

J05/4513/1994

 

177,956.45

 

333

UTOPIA SRL

TIMISOARA

 

TM

 

8910877

 

J35/1432/1996

 

175,619.03

334 ATAL SRL GIURGIU GR 4851930 J52/723/1993 175,433.95
 

335

EDITURA ASTRIDA

SRL BUCURESTI

 

B

 

4977882

 

J40/2018180/1993

 

171,935.58

 

336

GRIGORESCU

APEMIN SNC MIERCUREA CIUC

 

HR

 

520224

 

J19/547/1991

 

170,616.39

 

 

 

337

 

TRANSPORT AUTO SA BAIA SPRIE

 

MM

 

2216176

 

J24/116/1991

 

170,513.88

 

338

CIVA PRODUCT SRL

BUCURESTI

 

B

 

6892081

 

J40/27359/

 

170,185.23

 

339

DRAIMAT COM SRL

CONSTANTA

 

CT

 

5010927

 

J08/1311/1993

 

168,707.17

 

340

SIVA SRL

BUCURESTI

 

B

 

2835571

 

J40/660/1991

 

168,531.19

 

341

GRUP 3 SHIPPING

SRL CONSTANTA

 

CT

 

7191560

 

J13/3845/1994

 

167,671.40

 

342

AEDIFICIA IMPEX

SRL SIGHETU MARMATIEI

 

SM

 

3888183

 

J40/24801/1993

 

167,118.13

 

343

COMATCO SA

BUCURESTI

 

B

 

760

 

J40/30/1990

 

165,322.74

 

344

TRANS ALEX SA

ALEXANDRIA

 

TR

 

1382995

 

J34/4/1991

 

161,043.50

 

345

 

MISSES SRL BACAU

 

BC

 

949030

 

J04/445/1992

 

157,510.32

 

346

MISS RO TRADING

SRL BUCURESTI

 

B

 

3540340

 

J40/30113/1992

 

156,595.99

 

347

HINMAR SHIPPING

CO  LTD SRL CONSTANTA

 

CT

 

1896872

 

J13/1829/1992

 

153,652.99

 

348

ARMONY SRL

CERCHEZU

 

CT

 

3587318

 

J13/157/1993

 

151,497.75

 

349

SOFINPROD SA

CALARASI

 

CL

 

5335775

 

J51/76/1994

 

150,862.01

 

350

KRAIKA SRL (fost

KRAICA SRL) BAIA MARE

 

MM

 

2945930

 

J24/1696/1992

 

149,340.78

 

351

MARSTEFI SRL

CONSTANTA

 

CT

 

3855950

 

J13/1987/1993

 

148,309.25

 

352

H.G.A. SERVIMPEX

SRL BUCURESTI

 

B

 

431860

 

J40/5803/1992

 

147,781.23

 

353

MNL IMPEX SRL

ORADEA

 

BH

 

7072489

 

J05/5460/1994

 

144,835.51

 

354

 

KARIN SRL GIURGIU

 

GR

 

5345574

 

J52/171/1994

 

143,645.63

 

355

DOM TOUR TRANS

TIR S.R.L. PASCANI

 

IS

 

1996880

 

J22/279/1991

 

143,222.78

356 ITA IASI SA IASI

IS

1976653 J22/260 142,500.33
 

357

LANCO SRL

BUCURESTI

 

B

 

14839

 

J40/2058/1992

 

141,382.35

 

358

PENTA OIL SA

BUCURESTI

 

B

 

6719170

 

J40/27966/1994

 

141,077.38

 

359

HOP TRADING SRL

CONSTANTA

 

CT

 

6604464

 

J13/4637/1994

 

140,975.46

 

360

AUST-ROM 95 SA

TUSNAD

 

HR

 

8021815

 

J19/13/1996

 

140,400.53

 

361

AMG TOBUZU IMPEX

GIURGIU

 

GR

 

6540832

 

J52/746/1994

 

140,375.58

362 MOLDEXIM SA IASI

IS

1973481 J/22/251 138,603.17
 

363

FIRELA IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

3025034

 

J40/21881/1992

 

138,056.05

 

 

 

364

ASOCIATIA P.A.S.

INDAGRARA ARAD

 

AR

 

8079418

   

135,588.40

 

365

ROMATEL SA

BUCURESTI

 

B

 

1570778

 

J40/684/1991

 

135,062.77

 

366

 

SALUBRITATE ALBU SNC CLUJ NAPOCA

 

CJ

 

2881080

 

J12/3252/1991

 

133,035.02

 

367

ROM CANADIAN

IMPORT EXPORT SRL BUCURESTI

 

B

 

474543

 

J40/4674/1992

 

132,665.64

 

368

FILATEX  SA

MIERCUREA CIUC

 

HR

 

516177

 

J19/2/1991

 

130,498.43

 

369

GEROM EXIM SRL

BUCURESTI

 

B

 

3785650

 

J40/8405/1993

 

130,462.39

 

370

TOP AUTO ’95 CMM

BUCURESTI

 

B

 

8046100

 

J40/10744/1995

 

130,007.77

 

371

CONFREP SRL

ORADEA

 

BH

 

74296

 

J05/624/1991

 

129,937.76

 

372

GATER TD SRL

CONSTANTA

 

CT

 

6743918

 

J13/4902

 

129,321.93

 

373

LORELEN IMPEX

SRL VOLUNTARI

 

B

 

3938940

 

J40/20197/1992

 

125,734.96

 

374

GOSPODARUL MIHAI

S.R.L. BUZAU

 

BZ

 

1152260

 

J10/77

 

121,777.77

 

375

GERROM IMPEX SRL

CONSTANTA

 

CT

 

4820720

 

J13/4626/1993

 

117,607.58

 

376

TRANS PAV SRL

DUMBRAVENI

 

SV

 

6728225

 

J33/2424/1994

 

116,198.05

 

377

AVICOM SA

OPRISENESTI

 

BR

 

2270019

 

J09/444/1991

 

115,274.90

 

378

DOMENIILE EDEN SA

BUCURESTI

 

B

 

7803180

 

J40/8118

 

115,001.90

 

379

ROMFERCHIM SA

BUCURESTI

 

B

 

448498

 

J40/26/1991

 

113,800.30

 

 

380

ALEXANDER

TRADING INTERNATIONAL BRASOV

 

 

BV

 

 

1111805

 

 

J08/916/1992

 

 

112,038.14

 

381

AGEMAR SRL

TULCEA

 

TL

 

3056650

 

J13/864/1992

 

111,669.60

 

382

CONSIT SA TG.

MURES

 

MS

 

1197840

 

J26/475/1991

 

111,501.74

 

383

PARAGON COM SRL

CONSTANTA

 

CT

 

6604448

 

J13/4544/1994

 

109,648.89

 

384

PACITHEA TRADING

& CO S.A. BUCURESTI

 

B

 

2787130

 

J40/26612/1992

 

109,103.99

 

385

MACATA IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

3018800

 

J40/17527/1992

 

106,981.32

 

386

EUROMIVA SRL

SUCEAVA

 

SV

 

2691816

 

J33/628/1992

 

103,351.47

 

387

TRANSEXPRES 90

SRL CONSTANTA

 

CT

 

1904428

 

J13/2508/1991

 

100,908.12

 

388

MY SRL CURTEA DE

ARGES

 

AG

 

157989

 

J03/1333/1992

 

98,587.49

 

 

 

389

LYON SERV SRL

TURNU SEVERIN

 

MH

 

5711543

 

J25/592/1994

 

98,431.55

 

390

ALCOF IND SRL

COCIOC PERIS

 

IF

 

6272853

 

J40/16715/1994

 

97,377.93

 

391

PAUNITA SRL

PITESTI

 

AG

 

140829

 

J03/886/1991

 

96,656.28

 

392

DIANA SRL ALBA

IULIA

 

AB

 

1758535

 

J01/315/1991

 

94,835.52

 

393

INTERLINK

UNIVERSAL SRL BUCURESTI

 

B

 

3593387

 

J/40/5992/

 

91,884.42

 

394

ALBADOR SRL ALBA

IULIA

 

AB

 

1759077

 

J01/560/1991

 

89,088.09

 

395

MOUNT EVEREST

SRL CONSTANTA

 

CT

 

5873316

 

J13/2364/1994

 

88,057.76

 

396

STIROM SRL

SUCEAVA

 

SV

 

8252747

 

J33/2680/1994

 

85,647.85

 

397

AVANPOST SRL

TIMISOARA

 

TM

 

1824620

 

J35/46

 

84,640.97

 

398

OIL & MIN SRL

PLOIESTI

 

PH

 

6546924

 

J40/22800/1994

 

84,294.29

 

399

KAOLIN IMPEX SRL

VASLUI

 

VS

 

4975180

 

J37/964/93

 

84,171.90

 

400

V.N.G. CONSULT

SRL BUCURESTI

 

B

 

4734956

 

J40/22605/1993

 

84,097.22

 

401

 

MAX VECTOR IMPEX SRL BUCURESTI

 

B

 

1583042

 

J40/12884/1991

 

82,832.14

 

402

MOARA CU NOROC

SRL SATU MARE

 

SM

 

2385884

 

J30/231/1991

 

82,201.61

 

403

GREYSTONE SRL

CRAIOVA

 

DJ

 

3067846

 

J16/3412/1992

 

80,213.02

 

404

ILHAN-ALIN SRL

OPTASI MAGURA

 

OT

 

4622197

 

J28/1029/1993

 

78,688.06

 

405

CLUBEXIM SRL

CONSTANTA

 

CT

 

3479022

 

J13/1462/1991

 

76,674.57

 

406

BARIL SA

TIRGOVISTE

 

DB

 

859396

 

J15/1612/

 

75,972.91

 

407

NAVCOM S.A.

CONSTANTA

 

CT

 

7571195

 

J13/2070/1995

 

74,453.30

 

408

MARIMPEX SRL

SLOBOZIA

 

IL

 

2071555

 

J15/239/1992

 

73,650.86

 

409

 

PASCOM PRODIMEX SRL HATEG

 

HD

 

3815262

 

J20/411/1993

 

70,658.60

 

410

ALIMPEX SRL

ODORHEIU SECUIESC

 

HR

 

525647

 

J19/842/1991

 

69,633.67

 

411

ITARO SRL

BUCURESTI

 

B

 

2357027

 

40840/1991

 

68,797.50

 

412

ALMIO AGROMEC

SRL BUCURESTI

 

B

 

4450156

 

J40/18357/

 

68,342.13

 

413

TOMITANA

COMPANY SRL CONSTANTA

 

CT

 

2986647

 

J13/4512/1992

 

68,173.57

 

 

 

414

TRANSUN SET SRL

BACAU

 

BC

 

5846320

 

J04/1023/1994

 

66,115.78

415 FIDES SRL BACAU BC 7790020 J04/346/1996 65,511.16
 

416

ENELIN S.A PIATRA

NEAMT

 

NT

 

2047824

 

J27/367

 

65,240.54

 

417

SABINA PRODUCT

SRL BUCURESTI

 

B

 

350553

 

J40/3687/1

 

64,741.22

 

418

ROTPA GENERAL

COMPANY SRL BUCURESTI

 

B

 

3380125

 

J40/4294/1993

 

64,646.44

 

419

 

CARNIG SA GIURGIU

 

GR

 

1287349

 

J52/120/1991

 

64,020.27

 

420

SELECTRONIC SA

BUCURESTI

 

B

 

140

 

J40/89/91

 

63,860.98

 

421

HARSANA SRL

GIURGIU

 

GR

 

3528460

 

J52/193/1991

 

63,458.04

 

422

REGNA FOREST SA

BISTRITA

 

BN

 

5556369

 

J06/231/1994

 

61,906.52

 

423

ANDRA IMPORT

EXPORT SRL BUCURESTI

 

B

 

29970

 

J40/2820/1991

 

60,627.45

 

424

 

TRANS BERCENI EXPRES BUCURESTI

 

B

 

5248059

 

J40/2244/1994

 

60,555.97

 

425

EUROTRANS COM

S.A. TARGOVISTE

 

DB

 

4995293

 

J15/1770/1993

 

59,606.79

 

426

WILLOW MARITIME

SRL CONSTANTA

 

CT

 

8847222

 

J13/2427/1996

 

59,592.09

 

427

ALEX & A CHICAGO

IMPORT-EXPORT SRL BRASOV

 

BV

 

4363564

 

J40/18236/1993

 

59,407.77

 

428

PAN GROUP S.A.

CRAIOVA

 

DJ

 

2323768

 

J16/252/1991

 

59,101.04

 

429

PODOABA SRL

BUCURESTI

 

B

 

4261114

 

J40/8207/1991

 

58,866.39

 

430

ALEXIM S.R.L.

BUZAU

 

BZ

 

1149168

 

J10/993/1

 

58,854.95

 

431

BERE SA SATU

MARE

 

SM

 

642930

 

J30/34/PJ/1991

 

58,363.66

 

432

CATALIN & LEO

CITRIC SRL ALBA IULIA

 

AB

 

6797390

 

J01/1503/1994

 

57,607.64

 

433

 

AGRAT SRL BRAILA

 

BR

 

2265519

 

J09/262/1991

 

57,361.96

 

434

CRETU ’91 SRL

BUCURESTI

 

B

 

1558073

 

J40/14772

 

57,313.80

 

 

435

LIMADIA

INTERTRANS TRADING SRL BRATCA

 

 

BH

 

 

102744

 

 

J05/1574/1991

 

 

56,043.47

 

 

436

H.K. NAJIA

COMPANY IMP- EXPORT SRL BUCURESTI

 

 

B

 

 

409731

 

 

J40/11991/1991

 

 

55,987.22

 

 

 

437

 

ANIMARY SRL BRANISTEA OINACU

 

GR

 

5519590

 

J52/208/1994

 

55,074.73

 

 

438

 

BEVERAGES & SOFT DRINKS CANNING AND BATTLING SRL BUCURESTI

 

 

B

 

 

6222634

 

 

J40/17588/1994

 

 

53,251.09

 

439

SIBCO SA

BUCURESTI

 

B

 

3025115

 

J40/23666/1992

 

51,818.78

 

440

APROCOM IMPEX

S.R.L. SUCEAVA

 

SV

 

3903666

 

J33/849/1993

 

51,281.08

 

441

SWEED & CO LTD

IMPORT EXPORT SRL ORADEA

 

BH

 

2726574

 

J05/3346/1992

 

49,705.20

 

442

INTERNATIONAL

DUPLEX 91 SRL BRASOV

 

BV

 

1114771

 

J08/1926/1992

 

49,276.24

 

443

LUXUS FIRST

COMPANY SRL BUCURESTI

 

B

 

7474940

 

J40/1578/1995

 

48,367.55

 

444

TRANSANARA SRL

BACAU

 

BC

 

3632354

 

J04/515/1993

 

47,578.22

 

445

LADY’N MODE SRL

BUCURESTI

 

B

 

1419100

 

J40/7711/1993

 

43,968.80

 

446

ATLANTIC CLUB

BUCURESTI

 

B

 

7815311

 

J40/948/1994

 

43,875.72

 

447

CONA IMPEX SRL

BERESTI – TAZLAU

 

BC

 

980184

 

J04/2020/1992

 

43,868.78

 

448

ECHOSKY S.R.L.

RAMNICU SARAT

 

BZ

 

1170330

 

J10/562/1991

 

43,380.25

 

449

SABRINA SRL

FANTANELE

 

SV

 

745960

 

J33/279/1992

 

42,662.38

 

450

LIDER SIMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

427754

 

J40/12786/1992

 

41,887.96

 

451

CASPOL SRL

BRASOV

 

BV

 

4728610

 

J08/3084/1993

 

41,763.26

 

452

AGRO SUCRI SRL

CONSTANTA

 

CT

 

5782455

 

J13/2866/1992

 

41,379.42

 

453

ROMSTIONEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

3379252

 

J40/3651/1993

 

41,339.90

 

454

COMIND IMPEX SRL

SIGHISOARA

 

MS

 

1226570

 

J26/1885/1992

 

40,818.81

 

455

SUDEND SRL

PLOIESTI

 

PH

 

1360709

 

J29/756/1992

 

40,444.15

 

456

D.G. ASTERIA SRL

BRASOV

 

BV

 

3893902

 

J08/1226/1993

 

38,140.05

 

457

ZEFIR EXIM SRL

BUCURESTI

 

B

 

6220021

 

J40/9963/1993

 

35,763.29

 

458

POLIPROMIN

IMPORT-EXPORT SRL CLUJ NAPOCA

 

CJ

 

216145

 

J12/1537/1991

 

33,938.10

 

459

ALPHA INVEST

GROUP SRL BUCURESTI

 

B

 

6808863

 

J40/22889/1994

 

33,092.67

 

 

 

460

GEAMANA JOHN SA

BUCURESTI

 

B

 

3741700

 

J40/2104/

 

31,670.72

 

461

GEROMO TRAD. &

SERV. SRL CONSTANTA

 

CT

 

1884452

 

J13/3605/1992

 

31,469.73

 

462

RUSSEL SA

CONSTANTA

 

CT

 

3699060

 

J13/1769/1996

 

31,245.07

 

463

PACIFIC MOTORS

SA BUCURESTI

 

B

 

4220823

 

J40/16661/1993

 

31,123.36

 

464

CHARM SRL

SUCEAVA

 

SV

 

3664275

 

J33/455/1993

 

30,540.38

 

465

CASAN PROD SRL

FOCSANI

 

VN

 

6785034

 

J39/1584/1994

 

29,629.76

 

466

MECAREX S.A.

TURNU SEVERIN

 

MH

 

1606235

 

J25/77/1991

 

28,005.70

 

467

MICLA ICHIM PROD

SRL BUCURESTI

 

B

 

3710789

 

J40/10340/1992

 

27,711.57

 

468

PAN CARS SA

BUCURESTI

 

B

 

3879746

 

J40/12137/1993

 

27,064.66

 

469

UNIVERSAL DOY

IMPEX SRL BUCURESTI

 

B

 

15575

 

J40/5380/1992

 

26,188.63

 

470

ILCONFEX SRL

FOCSANI

 

VN

 

4350327

 

J39/664/1993

 

26,036.67

 

471

OVISTOP SRL

COM.TOPRAISAR,JU D.CTA

 

CT

 

3586398

 

J13/3638/1991

 

25,485.35

 

 

472

INTERNATIONAL

ROMCOSTY COMPANY LTD BUCURESTI

 

 

B

 

 

5248326

 

 

J40/2140/9

 

 

25,444.79

 

473

ESCO IMPEX SRL

PANCIU

 

VN

 

6461429

 

J39/1027/1994

 

24,781.07

 

474

ELIMON S.R.L. SATU

MARE

 

SM

 

638948

 

J30/1024/1991

 

24,704.08

 

 

 

475

 

AGRICOLA VIITORUL GHIZDARUL S.AGR. STANESTI GHIZDAR – GIURGIU

 

 

 

GR

 

 

 

4170865

 

 

 

J52/5836/1991

 

 

 

24,390.63

 

 

 

 

476

 

HORATIUS IMPORT EXPORT PRODUCTIE SERVICII COMERT CLUJ NAPOCA SRL FILIALA CALACEA COMUNA GIRBOU

 

 

 

 

SJ

 

 

 

 

9999490

 

 

 

 

J31/189/1997

 

 

 

 

24,190.31

 

477

MOPEXCOM SRL

CARLEJUL

 

MS

 

2848571

 

J26/2687/1992

 

24,025.99

 

478

 

OPI SRL BUCURESTI

 

B

 

1597145

 

J40/4268/1991

 

23,715.58

 

479

PRODLACT SA

CAMPULUNG

 

AG

 

153977

 

J03/680/1991

 

23,401.87

 

 

 

480

PRODUKTE INTER

HOCHREITER SRL ORADEA

 

BH

 

5679663

 

J05/1941/1994

 

23,333.78

 

481

 

POPTEX SRL ADJUD

 

VN

 

10713753

 

J39/287/1998

 

22,981.81

 

482

FLAMINGO

PRODEXIM SRL CONSTANTA

 

CT

 

7401905

 

J13/1512/1995

 

22,223.19

 

483

ARCADIA E. SRL

ALBA IULIA

 

AB

 

2763440

 

J01/1208/1992

 

22,054.24

 

484

UNITRADE SRL

CONSTANTA

 

CT

 

1872504

 

J13/1961/1991

 

21,487.46

 

485

 

GIMAR SRL GIURGIU

 

GR

 

4642496

 

J52/561/1993

 

21,348.60

 

486

COSOVANA SRL

BADEUTI

 

SV

 

760383

 

J33/507/1991

 

21,117.32

 

487

 

PERLA TIRNAVEI SA JIDVEI JIDVEI – ALBA

 

AB

 

1752729

 

J01/454/1991

 

20,759.90

 

488

A.T.R.C. STRADAL

SRL BUCURESTI

 

B

 

1564199

 

J40/10558/1991

 

20,605.46

 

489

 

MASOC SRL GALATI

 

GL

 

8424923

 

J17/787/1996

 

20,400.14

 

490

SERVICES LUCOM

S.R.L. FOCSANI

 

VN

 

4499419

 

J39/658/1993

 

20,264.11

 

491

MILDA

INTERNATIONAL SRL MARASESTI

 

VN

 

11006785

 

J39/475/1998

 

20,162.01

 

492

 

AN TAVI COMIMPEX S.R.L. FOCSANI

 

VN

 

6704838

 

J39/1549/1994

 

20,103.82

 

493

KOHL PRODCOM

SRL FOCSANI

 

VN

 

6085650

 

J39/671/1994

 

20,058.12

 

494

AMBER TUR SRL

GOLESTI

 

VN

 

4813030

 

J39/821/1991

 

19,999.38

 

495

DACOPLAST SRL

FOCSANI

 

VN

 

10901684

 

J39/387/1998

 

19,902.95

 

496

DUO CATA SRL

FOCSANI

 

VN

 

11006858

 

J39/477/1998

 

19,902.00

 

497

GHEVAL COM SRL

GAROAFA

 

VN

 

10248250

 

J39/71/1998

 

19,827.75

 

498

UNIC STAR IMPEX

SRL FOCSANI

 

VN

 

4297401

 

J39/378/1993

 

19,815.32

 

499

VRANIS IMPORT

EXPORT SRL FOCSANI

 

VN

 

1445180

 

J39/819/1991

 

19,686.45

 

500

MDG TEHMED SRL

FOCSANI

 

VN

 

10937858

 

J39/4061/1998

 

19,642.88

 

501

ANGELI COMPANI

SRL FOCSANI

 

VN

 

8786842

 

J39/639/1996

 

19,641.56

 

502

 

ELVAS COMEX

S.R.L. Ramnicul Sarat

 

BZ

 

7620379

 

J39/424/1995

 

19,595.30

 

503

NASSER SRL

FOCSANI

 

VN

 

11050403

 

J39/490/1998

 

19,563.68

 

 

 

504

ACCES 2000 COM

SRL GUGESTI

 

VN

 

7182872

 

J39/182/1995

 

19,563.42

 

505

PRODESTIL SRL

FOCSANI

 

VN

 

3356763

 

J39/43/1993

 

19,560.57

 

506

 

CATALIN COMIMPEX SRL FOCSANI

 

VN

 

2379980

 

J39/1057/1992

 

19,560.18

 

507

 

IRIS & LIZ COM S.R.L. Ramnicu Sarat

 

BZ

 

9846675

 

J10/233/1999

 

19,489.69

 

508

TUR MON CAPRICE

SRL FOCSANI

 

VN

 

1454013

 

J39/754/1992

 

19,411.57

 

509

 

SOFIEA PREST COM S.R.L. FOCSANI

 

VN

 

8593175

 

J39/465/1996

 

19,411.17

 

510

ANTONY IMPEX SRL

FOCSANI

 

VN

 

3614412

 

J39/695/1992

 

19,408.63

 

511

FLORI & STEF

COMEX SRL FOCSANI

 

VN

 

6784756

 

J39/1509/1994

 

19,400.88

 

512

AKP ROBU SRL

FOCSANI

 

VN

 

10937831

 

J39/403/1998

 

19,393.75

 

513

IMPORT EXPORT DC

FLORIN SRL FOCSANI

 

VN

 

5371158

 

J39/133/1994

 

19,377.25

 

514

CHRIS MORELL COM

MODE S.R.L. FOCSANI

 

VN

 

3614595

 

J39/733/1992

 

19,373.67

 

515

MAIMUT GRIGORE

BUCURESTI

 

B

   

1490422400406

 

19,357.88

 

516

PALTINIS DANY COM

SRL FOCSANI

 

VN

 

9566217

 

J39/274/1997

 

19,305.91

 

517

 

EMAROM PROD SERV SRL FOCSANI

 

VN

 

6704595

 

J39/1384/1994

 

19,242.56

 

518

RO CO SRL

FOCSANI

 

VN

 

1446010

 

J39/232/1992

 

19,241.01

 

519

TICPERS SRL

FOCSANI

 

VN

 

4061965

 

J39/463/1993

 

19,129.47

 

520

PALTINIS MARY

COM SRL FOCSANI

 

VN

 

1446223

 

J39/721/1991

 

19,214.79

 

521

GOLDEN PAST SRL

FOCSANI

 

VN

 

11316964

 

J39/612/1998

 

19,165.51

 

522

GEMA CONFEX

S.R.L. FOCSANI

 

VN

 

6634864

 

J39/1200/1994

 

19,159.42

 

523

IMPACT CONFEX

SRL FOCSANI

 

VN

 

4813367

 

J39/837/1993

 

19,154.61

 

524

EOS PUBLICITATE

SRL FOCSANI

 

VN

 

10592481

 

J39/236/1998

 

19,066.45

 

525

RICADO COMEX SRL

FOCSANI

 

VN

 

9902040

 

J39/541/1997

 

19,015.68

 

526

DUBLU L  SRL

FOCSANI

 

VN

 

10937807

 

J39/407/1998

 

19,015.65

 

527

BALTIM COM SRL

FOCSANI

 

VN

 

6704056

 

J39/1267/1994

 

19,014.47

 

 

 

528

M & C PROD IMPEX

SRL FOCSANI

 

VN

 

5810636

 

J39/409/1994

 

19,010.01

 

529

ROLHF COMIMPEX

SRL Marasesti

 

VN

 

6305837

 

J39/878/1994

 

18,973.72

 

530

COGICOM PREST

SRL GUGESTI

 

VN

 

4313235

 

J39/791/1993

 

18,947.75

 

531

NEVAL EXPO SRL

FOCSANI

 

VN

 

6203624

 

J39/768/1994

 

18,850.95

 

532

 

SODDA PRODIMPEX SRL FOCSANI

 

VN

 

6533142

 

J39/1074/1994

 

18,819.37

 

533

GENEXIM SRL

BACAU

 

BC

 

5073780

 

J04/1458/1993

 

18,798.04

 

534

PENT IMPEX SRL

FOCSANI

 

VN

 

2845958

 

J39/1162/1992

 

18,742.50

 

535

AXIS

INTERNATIONAL SRL MARASESTI

 

VN

 

9999999999

 

J39/476/1998

 

18,738.51

 

536

CONECTUS-RO

INTERNATIONAL SRL FOCSANI

 

VN

 

10812480

 

J39/338/1998

 

18,657.31

 

537

MINLI COMEX SRL

FOCSANI

 

VN

 

4141851

 

J39/578/1993

 

18,655.68

 

 

538

AGROMEC

MAICANESTI SA MAICANESTI – VRANCEA

 

 

VN

 

 

8174029

 

 

J39/405/1996

 

 

18,626.32

 

539

VAL MARKET SRL

FOCSANI

 

VN

 

7919584

 

J39/665/1995

 

18,626.14

 

540

CICO GROUP LTD

FOCSANI

 

VN

 

6804403

 

J39/1377/1994

 

18,624.65

 

541

TACHE, IANCHE SI

KADAR SRL FOCSANI

 

VN

 

1447270

 

J39/361/1991

 

18,621.40

 

542

RHAPSODY IMPORT

EXPORT SRL FOCSANI

 

VN

 

11238491

 

J39/586/1998

 

18,597.64

 

543

 

BOGATU SI SARACU SRL FOCSANI

 

VN

 

11171731

 

J39/563/1998

 

18,597.51

 

544

MAGNAT M & M SRL

FOCSANI

 

VN

 

11171723

 

J39/562/1998

 

18,594.92

 

545

SNACK BAR

ARIZONA SRL FOCSANI

 

VN

 

1445929

 

J39/975/1991

 

18,499.33

 

546

BOGMI PROD COM

S.R.L. FOCSANI

 

VN

 

5922028

 

J39/567/1994

 

18,470.38

 

 

547

 

SPATIAL INTERNATIONAL TRADING COMPANY SRL FOCSANI

 

 

VN

 

 

4996302

 

 

J39/1064/1993

 

 

18,462.91

 

548

ATADAN IMPEX SRL

CONSTANTA

 

CT

 

6513188

 

J13/4162/1994

 

18,453.52

 

549

COMPACT SRL

URECHESTI

 

VN

 

1432660

 

J39/319/1991

 

18,409.63

 

 

 

550

UNICO TUR SRL

GOLESTI

 

VN

 

4813030

 

J39/830/1993

 

18,398.50

 

 

551

IOSUB SI PAMFIL –

SOCIETATE IN NUME COLECTIV SNC FOCSANI

 

 

VN

 

 

5536442

 

 

J39/246/1993

 

 

18,373.82

 

552

 

MASTER COMIMPEX SRL FOCSANI

 

VN

 

4813065

 

J39/860/1993

 

18,250.69

 

553

MIRO PROIND SRL

FOCSANI

 

VN

 

5872361

 

J39/523/1994

 

18,230.81

 

554

DORALI COMIMPEX

SRL PANCIU

 

VN

 

7052201

 

J39/87/1995

 

18,194.40

 

555

SIMPATEX SRL

ADJUD

 

VN

 

10713761

 

J39/286/1998

 

18,112.95

 

556

HORY TRANS SRL

BACAU

 

BC

 

8001656

 

J04/1611/1995

 

17,978.47

 

557

ADYNEC  COMEX

SRL FOCSANI

 

VN

 

8665123

 

J39/534/1996

 

17,898.08

 

558

AQUARIUS CONS

SRL FOCSANI

 

VN

 

9724945

 

J39/386/1997

 

17,895.94

 

559

L.V. GENERALCOM

SRL FOCSANI

 

VN

 

4410062

 

J39/696/1993

 

17,721.26

 

560

U COMPANY ADA

SERV SRL SURAIA

 

VN

 

9652768

 

J39/320/1997

 

17,719.55

 

561

AISPA STARS SA

BUCURESTI

 

B

 

7166052

 

J40/2350/1995

 

17,534.10

 

562

COSTACHE SNC

FOCSANI

 

VN

 

1448925

 

J39/725/1992

 

17,334.10

 

563

CASIDOR SRL

CONSTANTA

 

CT

 

7082911

 

J13/757/1995

 

17,265.03

 

564

PALTINIS MAREXIM

SRL Lepsa

 

VN

 

4908670

 

J39/941/1993

 

17,258.27

 

565

 

CAPITAL PRODINC SERV SRL FOCSANI

 

VN

 

2379599

 

J39/1017/1992

 

17,029.61

 

566

ROBISVAL IMPEX

SRL FOCSANI

 

VN

 

11050446

 

J39/467/1998

 

17,014.02

 

567

LORALEX SRL

FOCSANI

 

VN

 

10863467

 

J39/358/1998

 

17,009.55

 

568

ROBOTEX AGENCY

SRL Sat STUPINA

 

VN

 

5519948

 

J39/171/1994

 

16,996.40

 

569

CRISMIRA COM SRL

MARASESTI

 

VN

 

7824930

 

J39/601/1995

 

16,949.96

 

570

LUMY ROB COM SRL

FOCSANI

 

VN

 

6572389

 

J39/1137/1994

 

16,923.55

 

571

LUMINITA SRL

VASLUI

 

VS

 

6457134

 

J37/854/1994

 

16,898.00

 

572

ROMAR CONFEXIM

SRL FOCSANI

 

VN

 

6634848

 

J39/1202/1994

 

16,766.47

 

573

MORUNUL SRL

FOCSANI

 

VN

 

11325032

 

J39/608/1998

 

16,662.16

 

574

DANTONY IMPORT

EXPORT SRL FOCSANI

 

VN

 

5872370

 

J39/492/1994

 

16,442.72

 

 

 

575

KARMA IMPEX SRL

TIMBOIESTI – VRANCEA

 

VN

 

3829764

 

J39/638/1992

 

16,330.15

 

576

IRIS CONF S.R.L.

FOCSANI

 

VN

 

9362306

 

J39/161/1997

 

15,931.71

 

577

DRANI PROD SRL

ADJUD

 

VN

 

9846616

 

J39/518/1997

 

15,927.96

 

578

API POLARIS IMPEX

SRL BUCURESTI

 

B

 

7597527

 

J40/6533/1995

 

15,885.69

 

579

NIDAS IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

5916930

 

J40/11218/1994

 

15,632.70

 

580

MECANO SERV SA

FOCSANI

 

VN

 

9816992

 

J39/487/1997

 

15,404.32

 

581

TALAAT FILIALA

SINAIA SRL SINAIA

 

BV

 

1332598

 

J08/2376/1991

 

15,148.90

 

582

BRIFCONF SRL

ADJUD

 

VN

 

1454897

 

J39/891/1991

 

15,101.13

 

583

 

LEGAL INVEST SERV SRL FOCSANI

 

VN

 

8446093

 

J39/385/1996

 

14,873.01

 

584

DORASTRAL SRL

SANPETRU

 

BV

 

3581994

 

J08/457

 

14,647.26

 

585

IVAPROD SRL

VALEA SEACA

 

CT

 

1887211

 

J13/23/1991

 

14,259.68

 

586

MICHELINE ROSE

CO IMP – EXP SRL BUCURESTI

 

B

 

342879

 

401744892

 

14,229.78

 

587

IUNI’S COM SRL

FOCSANI

 

VN

 

1437381

 

J39/23/1992

 

14,215.44

 

588

VALCONDRA SRL

FOCSANI

 

VN

 

8654337

 

J39/458/1997

 

14,070.02

 

589

ELTRIX IMPEX SRL

MOECIU

 

BV

 

4729372

 

J08/3105/1993

 

13,749.23

 

590

DAKE CONF SRL

FOCSANI

 

VN

 

6784900

 

J39/1474/1994

 

13,479.46

 

591

ESMERALDAS SRL

BRASOV

 

BV

 

3991790

 

J08/1592/1993

 

13,358.22

 

592

DAYTONA SRL

GIURGIU GIURGIU

 

GR

 

3651380

 

J52/152/93

 

13,307.39

 

593

DAF SERV SRL

FOCSANI

 

VN

 

9204411

 

J39/71/1997

 

13,265.94

 

594

INTERMOB SRL

DOROHOI

 

BT

 

4811412

 

J07/856/1993

 

13,199.97

595 VOLS SA FOCSANI VN 9652970 J39/341/1997 13,038.84
 

596

RALCO SERV SRL

BUCURESTI

 

B

 

5394410

 

J40/26023/1993

 

12,972.42

 

597

NEGHI COM SRL

SOLCA

 

SV

 

7153990

 

J33/327/1995

 

12,848.35

 

598

VIANCITI PREST SRL

CIMPURI

 

VN

 

3830033

 

J39/318/1993

 

12,589.39

599 LUSTY SA BRASOV BV 3782556 J08/852/1993 12,175.89
 

600

RAYFUL SRL SLANIC

MOLDOVA

 

BC

 

8927275

 

J04/1305/1996

 

12,054.44

 

 

 

 

601

GLOBAL TRADING

AND TOURISM IMPORT- EXPORTSRL BUCURESTI

 

 

B

 

 

3025549

 

 

J40/3324/1991

 

 

12,007.54

 

602

DUNAREA

ALBASTRA SRL GIURGIU

 

GR

 

3401708

 

J52/1052/1992

 

11,933.74

 

603

AMBRA LA DOLCE

VITA SRL BUCURESTI

 

B

 

10250

 

J40/5531/1991

 

11,671.04

 

604

ROGER GLASS SRL

BUZAU

 

BZ

 

2381238

 

J10/2567/13.10.1992

 

11,625.40

 

605

CRISTIAN BINGO

SRL ALBA IULIA

 

AB

 

6881473

 

J01/1501/1994

 

11,404.25

 

606

STANCRIS COM SRL

BRASOV

 

BV

 

6395260

 

J08/2726/1994

 

11,223.56

 

607

BRADUL SRL

CAMPURI

 

VN

 

1417260

 

J39/447/1991

 

11,144.16

 

608

PRONTO IMPEX SRL

ALBA IULIA

 

AB

 

5696257

 

J01/531/1994

 

10,878.04

 

609

TRANSHERMANN

SRL BAIA MARE

 

MM

 

2205533

 

J24/1312/1992

 

10,329.75

 

610

 

GENE SRL GIURGIU

 

GR

 

4791242

 

J52/619/1993

 

10,285.44

 

611

MIRELA SRL

MIHAILENI

 

BT

 

4739872

 

J07/667/1993

 

9,330.50

 

612

AG COM SRL

VULTURU

 

VN

 

1436327

 

J39/914/1991

 

8,975.21

 

613

KURTAS IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

2353866

 

J40/15596/1991

 

8,661.93

 

614

ANKER SRL

CONSTANTA

 

CT

 

7047353

 

13793

 

8,409.55

 

615

ADANY IMPEX SRL

OLTENITA

 

CL

 

4443949

 

J51/638

 

8,153.49

616 SIR SRL ARAD AR 4967404 J02/1408/1993 7,933.01
 

617

PRODUCTIE

KAROLYNE SRL Tg. Secuiesc

 

CV

 

9057728

 

J14/500/1996

 

7,829.87

 

618

ORIZICOLA S.A.

BALDOVINESTI

 

BR

 

2271723

 

J09/312/1991

 

7,769.79

 

619

DOBIPLAST SRL

SATU MARE

 

SM

 

2387451

 

J30/101/1992

 

7,286.94

 

620

 

LIBERCO SA BUHUSI

 

VS

 

4457022

 

J/04/1241/

 

7,120.91

 

621

STEAUA IMPEX SRL

FOCSANI

 

VN

 

10040851

 

J39/629/1997

 

6,923.37

 

622

BLOC S.A. PIATRA

NEAMT

 

NT

 

5507285

 

J27/182/1994

 

6,769.12

 

623

EUROEX SRL

FOCSANI

 

VN

 

6433305

 

J39/989/1994

 

6,534.74

 

 

624

 

INTERLINK TRADING INDUSTRIAL SRL BUCURESTI

 

 

B

 

 

3786094

 

 

J40/10055/1993

 

 

6,492.70

 

 

 

625

HERO TRANS SRL

BUCURESTI

 

B

 

6057111

 

J40/14498/1994

 

6,241.07

 

626

DAVID 996 IMPEX

SATU MARE

 

SM

 

7831775

 

J30/691/1995

 

6,176.05

 

627

SAMASSA SA SATU

MARE

 

SM

 

7329290

 

J30/264/1995

 

6,085.19

 

628

M & 3P TEXTILE SRL

BUCURESTI

 

B

 

1568514

 

J40/8156/1991

 

6,019.22

 

629

TANAKA TOUR

IMPEX SRL BOTOSANI

 

BT

 

4811722

 

J07/996/1993

 

5,993.33

 

630

PARAGON SRL

CONSTANTA

 

CT

 

5874010

 

J13/2438/1994

 

5,910.02

 

631

OCTOGON

AGRIMPEX SRL BUCURESTI

 

B

 

4940123

 

J40/3816/2002

 

5,908.39

 

632

HIT TRANS RO SRL

Galati GALATI

 

GL

 

4006952

 

J17/1294/1993

 

5,796.29

 

633

BARENO IMPEX

S.R.L. CRISTURU SECUIESC

 

HR

 

5755574

 

J19/537/1994

 

5,790.13

 

634

BACAR SRL BRAN

PREDELUT

 

BV

 

3581374

 

J08/314/1992

 

5,492.26

 

635

ORIENT CHAABANI

SRL BUCURESTI

 

B

   

401024/1991

 

5,277.54

 

636

 

ROSA SRL GIURGIU

 

GR

 

3700807

 

J52/200/1993

 

5,173.85

 

637

VEVA COMEX SRL

ORADEA

 

BH

 

58177

 

J05/179/1992

 

5,041.93

 

638

 

TRANSCODEX

PRIMA S.A. GIURGIU

 

GR

 

5181609

 

J52/801/1993

 

4,957.59

 

639

SOMESANA SRL

SATU MARE

 

SM

 

3358012

 

J30/27/1991

 

4,851.01

 

640

 

TRUCK TRANSPORT SRL BAIA MARE

 

MM

 

4424327

 

J24/1640/9

 

4,818.35

 

641

GLASS HOUSE

S.R.L. BUZAU

 

BZ

 

1160042

 

J10/2363/1992

 

4,718.48

 

642

CUVANTUL

LIBERTATII S.A. CRAIOVA

 

DJ

 

2303744

 

J16/2271/1991

 

4,631.75

 

643

BONNE CHANCE

SRL CRAIOVA

 

DJ

 

4775905

 

J16/2799/1993

 

4,278.14

 

644

MARTIN

INTERNATIONAL SRL SATU MARE

 

SM

 

6408611

 

J30/1469/1994

 

4,000.00

 

645

CRONOS COM SRL

SUCEAVA

 

SV

 

4239643

 

J33/1160/1993

 

3,936.18

 

646

GRIGORESCU

AURELIA BUCURESTI

 

B

     

3,904.22

 

647

NAFIS COMIMPEX

S.R.L. CALAFINDESTI

 

SV

 

2690276

 

J33/1711/1992

 

3,896.02

 

 

 

648

 

RUSTIC SRL OINACU BRANISTEA

 

GR

 

1295910

 

J52/187/1991

 

3,835.12

 

649

 

TRANSPORT AUTO SA CONSTANTA

 

CT

 

3385785

 

J13/841/1991

 

3,718.44

 

650

SYRINX TRADING

SRL BUCURESTI

 

B

 

3454613

 

J40/8706/1991

 

3,670.79

 

651

RUCAR IMPEX SRL

SOVEJA

 

VN

 

5714043

 

J39/135/1994

 

3,622.61

 

652

CONCORDIA R.D.

IMPEX SRL BUCURESTI

 

B

 

3682174

 

J40/15023/1991

 

3,424.46

 

653

 

CONFINC PARVAN SNC PIATRA NEAMT

 

NT

 

6040543

 

J27/1197/1991

 

3,417.94

 

654

 

IMPERIAL COMSERV SRL CRAIOVA

 

DJ

 

2308733

 

J16/466/1992

 

3,346.96

 

655

MANUC COM SRL

FOCSANI

 

VN

   

J39/471/1993

 

3,237.10

 

656

AMERO

INTERTRADING SRL BUCURESTI

 

B

 

3150150

 

J40/26457/1992

 

3,180.23

 

657

IMAGE IMPEX SRL

BUCURESTI

 

B

 

3774715

 

J40/7496/1993

 

3,090.34

 

658

ALINA GROUP SA

CONSTANTA

 

CT

 

8729090

 

J13/1947/1996

 

3,084.97

 

659

TRAINIC COM SRL

BUCURESTI

 

B

 

344330

 

J40/10812/1992

 

3,023.43

 

660

RIDEX COMPREST

SRL FOCSANI

 

VN

 

6941133

 

J39/36/1995

 

2,941.09

 

661

 

NICA SNC SLOBOZIA BRADULUI

 

VN

 

2716384

 

J39/182/1992

 

2,919.97

 

662

 

TIRAMB TRANS SRL OITUZ – BACAU

 

BC

 

6953111

 

J04/2505/1994

 

2,875.97

 

663

 

TRADE NICOLAE & CO SNC BAIA MARE

 

MM

 

9949921

 

J24/340/1994

 

2,770.52

 

664

 

ZORI BRAT COM SRL GOICEA DUNARENI

 

DJ

 

3074860

 

J16/156/1992

 

2,613.64

 

665

TANASA SI

COMPANIA SNC PIATRA NEAMT

 

NT

 

3708517

 

J27/1664

 

2,564.29

 

666

ELNIC IMPEX  SRL

FOCSANI

 

VN

 

5955203

 

J39/593/1994

 

2,404.27

 

667

T & T COMPANY

EUROTRANS SRL Olari

 

GJ

 

2181396

 

J18/503/1991

 

1,964.21

 

668

 

MOARA CU NOROC SRL PIATRA NEAMT

 

NT

 

11110

 

J27/1339/1991

 

1,950.67

 

 

 

669

SOGEND SRL

FOCSANI

 

VN

 

1441480

 

J39/61/1992

 

1,870.19

 

670

MATEI COM PREST

SRL BUCURESTI

 

B

 

5259147

 

J40/1844/1994

 

1,859.84

 

671

VEDER COM SRL

CRAIOVA

 

DJ

 

4332711

 

J16/2158/1993

 

1,771.78

672 SVEN SRL SIBIU SB 5775121 J32/780/1994 1,576.32
 

673

 

IFIGENIA IMPEX SRL TURNU SEVERIN

 

MH

 

3974071

 

J25/691/1993

 

1,452.16

 

674

MOBICO S.A.

CRAIOVA

 

DJ

 

2307657

 

J16/71/1992

 

1,326.90

 

675

 

FAZAKAS IMPEX SRL SF. GHEORGHE

 

CV

 

5067397

 

J14/921/1993

 

1,203.80

 

676

PAULA & BOGDAN

SRL SEBES

 

AB

 

7334695

 

J01/297/1995

 

1,073.22

 

677

IMPEX CAMY

NARCIS SRL GIURGIU

 

GR

 

8263487

 

J52/107/1996

 

1,029.07

 

678

COM UNIVERSAL

M+V SRL RAMNICU SARAT

 

BZ

 

6998601

 

J10/93/1995

 

823.14

 

679

AIFAM SRL

CUMPANA

 

CT

 

1902958

 

J13/3360/1992

 

763.32

 

680

CAMBUS SA

SIGHISOARA

 

MS

 

1226252

 

J26/155/1991

 

663.25

 

681

DALEXIM SRL

SIGHISOARA

 

MS

 

6525310

 

J26/1173/1994

 

620.31

 

682

 

GIAD TRANS S.R.L. VALEA RAMNICULUI

 

B

 

3493132

 

J10/35/199

 

538.93

 

683

SALTIM SRL

TIMISOARA

 

TM

 

1829423

 

J35/3369

 

462.12

 

684

 

RELY COM MIXT SRL TURNU SEVERIN

 

MH

 

2478282

 

J25/1422/1992

 

362.17

 

685

LUXIN S.A. TURNU

SEVERIN

 

MH

 

1605523

 

J25/234/1991

 

239.22

 

686

SORETI SERVICE SA

CLUJ NAPOCA

 

CJ

 

202182

 

J12/6/1991

 

164.95

687 PRIMA SA GIURGIU GR 128364 J52/15/1991

93.05

 

688

TATU CO SRL

CONSTANTA

 

CT

 

1891255

 

J13/1128/1991

 

89.35

 

689

PORIME FACTORY

SRL BRASOV

 

BV

 

1109830

 

J08/1648/1991

 

18.15

 

690

A.T.I. SERV SRL SF.

GHEORGHE

 

CV

 

553540

 

J14/663/1992

 

17.82

 

Anexa  nr  2  –  Lista  persoanelor care  au  beneficiat  de  credite  preferentiale de  la

Bancorex, publicata in ziarul „Cotidianul” din data de 16 octombrie 1999

 

 

1.         Stoica Doru – 129.436.110

2.         Stangu Ion – 70.665.678

3.         Condruz Nicolae – 74.611.107

4.         Isopescu Ilarion – 65.402.780

5.         Iordache Cornel Traian – 185.777.306

6.         Tucan Stănuţ Constantin – 55.734.175

7.         Băjenaru Aida – 65.022.476

8.         Bădescu Liliana – 84.330.690

9.         Baghiceanu Marcel- 149.803.921

10.       Tinca Gheorghe – 163.333.328

11.       Iamandi Nicolaie – 89.600.000

12.       Neda Haralambie – 56.000.000

13.       Marzan Gabriel Mirel- 54.133.328

14.       Constantinescu Mihaela Elena – 70.000.000

15.       Radu Adrian – 54.133.328

16.       Stan Mihai – 56.000.000

17.       Tutilescu Marian Grigore – 56.250.000

18.       Şerban Constantin – 93.946.135

19.       Iliescu Elena – 187.500.005

20.       Voicu Catalin – 187.500.005

21.       Tatu Angelica-141.250.000

22.       Pop Tatiana – 56.500.000 .

23.       Matache Marin – 27.666.662

24.       Burducea Victor Dan – 94.166.662

25.       Rizea Gheorghe – 186.666.672

26.       Paunescu Dan – 59.701.662

27.       Oţel Ioan – 96.153.850

28.       Răduţac Gheorghe – 51.586.956

29.       Velicu Florin – 151.333.329

30.       Marinescu Şerban – 85.125.000

31.       Ionescu Nicolae – 94.583.329

32.       Radu Elena – 8 .. 916.671

33.       Nicolae Ion – 29.320.829

34.       Ristea Ion – 14.187.500

35.       Pitulice Maria – 18.916.671

36.       Neculae Silviu – 26.750.000

37.       Gainusa Mircea – 56.750.000

38.       Ştef Vasile Ilie – 47.291.671

39.       Lupea Alin Petru – 171.205.798

40.       Pahon Ştefan – 56.750.000

41.       Florea Alexandru Gheorghe – 55.666.671

42.       Popa Maricel – 56.750.000

43.       Amza Mariana Daniela – 66.208.329

44.       Pincu Ifrim Corina – 66.208.329

45.       Toma Marian – 57.000.000

46.       Anastasiu Virgil – 285.798.324

47.       Gingirov Viorel – 286.596.636

 

48.       Buzdugan Victor – 92.518.050

49.       Pintilie Claudiu Gabriel – 50.592.581

50.       Balcan Stoian – 63.905.636

51.       Tiganuş Marian – 76.000.004

52.       Durdun Mihaita – 57.000.000

53.       Grigore Gheorghe – 47.500.004

54.       Ion Teodor – 51.056.663

55.       Pi:irvu Tudorel – 57.250.000

56.       Iancu Georgeta – 96.666.664

57.       Lazar Eugen – 58.000.000

58.       Florea Costica – 48.541.669

59.       Voicu Emilia – 77.666.669

60.       Ilie Ion – 60.271.990

61.       Carp Dumitru – 60.271.990

62.       Tatarici Nicuşor – 64.339.889

63.       Mihai Longinus Valeriu – 65.359.369

64.       Stratan Cristian – 55.000.000

65.       Suhaianu Alexandrina Carmen 60.547.205

66.       Grigore Ion – 50.160.948

67.       Hostiuc Ion Sorin – 54.914.729

68.       Rosca Ioan – 93.332.710

69.       Nicolae Ion – 55.000.000

70.       Palade Neculae – 50.646.985

71.       Hidegcuti Ioan – 96.491.232

72.       Poparlan Aurel – 55.599.688

73.       Alexa Ion – 74.606.111

74.       Vostinaru Romica – 106.308.016

75.       Ichim Iulian Danut – 112.027.842

76.       Cristea Costica , 56.433.636

77.       Stroe Marius Valentin – 60.398.468

78.       Moise Constanta – 109.096.172

79.       Geanta Zamfir – 89.636.712

80.       Iliescu Dumitru – 184.947.041

81.       Stamate Aurel – 56.472.640

82.       Boros Iulian Alexandru – 64.983.194

83.       Boros Dobre – 109.218.625

84.       Naghi Gabriel – 64.983.194

85.       Banuta I. Nicolae – 92.499.994

86.       Fainis Florin – 111.000.000

87.       Chilom Emilian Marius – 51.447.958

88.       Firiţă Gheorghe – 74.333.339

89.       Miclea Carmen Georgeta – 51.22Q.793

90.       Diamandescu Corneliu – 111.500.000

91.       Bolboşanu Constantin – 55.867.623

92.       Gradinaru Georgeta – 92.916.661

93.       Olaru Costica – 69.745.815

94.       Halalau Constantin – 55.750.000

95.       Cornea Floricel Ştefan – 70.804.099

96.       Popescu Florea – 55.750.000

97.       Crivăţ Sorin – 74.822.868

98.       Zaharia Cristian – 44.800.000

 

99.       Boroş Ştefan Marian – 65.481.732

100.     Costache Nicolae – 56.000.000

101.     Zane Ion – 93.725.496

102.     MarinovVasile – 114.558.137

103.     Baranga Dan Cornel – 56.000.000

104.     Balcescu Aurelian – 104.122.340

105.     Mandu Raul Ionel ~ 103.321.130

106.     Buzabrici Filipescu Toader – 70.312.500

107.     Iancu Romeo – 56.250.000

108.     Diaconescu Gheorghe – 75.000.005

109.     Nicolae Emil – 84.558.823

110.     Busuioc Mihai – 70.706.403

111.     Pop Petru – 75.333.338

112.     Jerlaianu Claudia Mihaela – 64.143.660

113.     Magdalena Ion – 92.711.430

114.     Barbu Dan – 61.966.662

115.     Milodin Ion -70.625.000

116.     Craciun Stelica – 56.500.000

117.     Frumosu Cristian – 56.500.000

118.     Mureşan Mircea – 35.779.049

119.     Pana George – 56.618.201

120.     Bocse O. Veronica – 71.659.958

121.     Niţescu Emilian – 75.333.338

122.     Mitulescu Constantin – 51.644.446

123.     Glod Vasile Leonard – 76.555.552

124.     Boros Gheorghe – 70.625.000

125.     Burtescu Silviu – 64.210.367

126.     Apetrei Constantin – 52.030.059

127.     Dimulescu I. Marian – 57.200.000

128.     Burlea Marius – 56.500.000

129.     Spoiala Constantin Dorinel – 57.200.000

130.     Popa D. Ion – 57.200.000

131.     Rus A. Valer – 56.’500.00’0

132.     Lupu Iulian Lulu – 57.416.662

133.     Stoian Liviu loan – 56.500.000

134.     Cibanu Marian – 94.483.196

135.     Corj Adriana – 55.666.671

136.     Bucsa lonel- 37.833.329

137.     Secareş Vasile – 27.912.500

138.     Iacob Alexandru – 47.291.671

139.     Necula Virgil Leonard – 23.645.829

140.     Dascălu Ioan – 18.555.557

141.     Ruşanu Petruş Daniel – 23.645.829

142.     Cristache Iulian – 23.645.829

143.     Stan Liviu – 34.995.829

144.     Balauru Petre – 37.833.329

145.     Gatea Mircea – 23.645.829

146.     Coman Luigi – 23.645.829

147.     Burghelea Eugen – 18.555.557

148.     Şerb Rozalia – 55.666.671

149.     Tudorică Dumitru – 61.637.461

 

150.     Ghiţă Lucica – 70.937.500

151.     Popescu Marioara – 70.937.500

152.     Babiceanu Stefan – 56.750.000

153.     Popescu Dimitrie – 75.666.671

154.     Baniţă Valentin Cristinel – 86.100.000

155.     Stancu Ion – 61.479.171

156.     Bărbulescu Gheorghe – 94.583.329

157.     Irinoiu Nicolae – 94.583.329

158.     Doncean Ioan – 53.894.450

159.     Frunză Dumitru – 57.400.000

160.     Ştefan Georgeta – 61.838.341

161.     Popa Ion – 66.208.329

162.     Popescu Ion – 144.176.429

163.     Vlăsceanu Marian – 76.533.329

164.     Dragomir Adrian – 55.666.671

165.     Bărbulescu Nineta – 56.750.000

166.     Răvăşilă Nicu Valentin – 52.616.671

167.     Coliţă Eugen – 95.666.671

168.     Chiorniţă Dorina Gabriela – 94.583.329

169.     Caloi Mihai – 56.750.000

170.     Sandu Ioana – 56.750.000

171.     Vişan Aurel – 56.750.000

172.     Stoenescu Marioara – 56.750~000

173.     Ungureanu Ricu – 61.838.341

174.     Mircioagă Viorica – 56.750.000

175.     Mizdran Ion – 56.750.000

176.     Purcaru Marius – 71.829.985

177.     Ghincea Stelian – 96.000.004

178.     Istrate Nicolae – 47.999.996

179.     Buga Aurel – 94.999.996

180.     Budeci Marius Sergiu – 71.750.000

181.     Iacobescu Iuliu – 75.658.546

182.     Neagu Ion – 57.600.000

183.     Ene Doina – 28.500.000

184.     Bulahu Adriana – 72.000.000

185.     Nuţă Stelian – 57.500.000

186.     Păştinică Nicolae – 80.749.996

187.     Văduva Dumitru – 96.000.004

188.     Ionescu Cristina – 52.800.004

189.     Salcie Mihail – 57.000.000

190.     Barcău Marin – 58.389.456

191.     Munteanu Viorel – 56.975.106

192.     Vâjală Mihai – 104.559.720

193.     Diţiu Mihai – 55.014.373

194.     Fricosu Cornel – 69.256.608

195.     Voicu I. Stancu – 132.498.806

196.     Isac Marcel – 160.000.000

197.     Isac Stelian – 130.000.000

198.     Plopeanu Victoriţa – 54.456.493

199.     Turcu Aurel – 54.000.000

200.     Nae Laurenţiu – 57.000.000

 

201.     Bizgan D. Marian – 37.999.996

202.     Albert Ioana – 66.499.996

203.     Sucală Mihai Florian – 57.000.000

204.     Ionescu Maria – 57.600.000

205.     Bustea Mihai Romeo – 57.600.000

206.     Ionescu Gheorghe – 62.399.996

207.     Melniciuc Dumitru – 57.600.000

208.     BencheaClaudiu – 57.600.000

209.     Vasile Marcel – 53.759.996

210.     Ioniţă Dan Gabriel – 57.000.000

211.     Aolăriţei Ioana – 67.200.004

212.     Cornel Gelu – 57.000.000

213.     Mitroi Sora – 57.000.000

214.     Mitea Ion – 123.499.996

215.     Artene Carmen – 67.200.004

216.     Marcu Marin – 67.200.004

217.     Pobleanu Constantin – 57.600.000

218.     Mărgărit – 57.000.000

219.     Aolăriţei Dorel – 53.759.996

220.     Ştefanescu Casian Grigore – 60.480.000

221.     Popescu Cristian – 67.200.004

222.     Mihai Aurel – 77.066.663

223.     Buhociu Dan – 96.333.337

224.     Petreseniuc Mircea – 57.250.000

225.     Mulţescu Valetin Romulus – 57.23B.494

226.     Enache Marian – 57.800.000

227.     Moise Florian – 57.250.000

228.     Postolache Ginel – 57.800.000

227.     Baron Paul Romulus – 57.800.000

229.     Musteaţă Vasile – 47.708.337

230.     Chivu Razvan – 57.250.000

231      Bugeac Ştefan – 57.250.000

232.     Teocan Cristina – 67.433.337

233.     Popescu Patricia Sorela – 67.433.337

234.     Sandu Paul – 77.066.663

235.     Ionescu Adrian – 57.250.000

236.     Preoteasa Teodor Alexandru – 66.791.663

237.     Telu Adrian – 86.700.000

238.     Gavrilă Virgil Răducu – 57.800.000

239.     Cernat Dumitru – 96.333.337

240.     Turcu Dan – 57.800.000

241.     Iatan Alexandru – 85.875.000

242.     Roşca Dan Florin -57.800.000

243.     Şcolăreanu Dumitru – 84.773.337

244.     Ciobica Vanina Elena – 77.066.663

245.     Crăciun Diana Gabriela – 96.333.337

246.     Deliu Mircea – 57.250.000

247.     Scarlat Carmen – 77.066.663

248.     Dragomir Georgeta – 67.433.337

249.     Dimofte Radu – 77.066.663

250.     Deaconescu Roxana Ştefania – 77.066.663

 

251.     Pob!eanu Doina – 67.433.337

252.     Ionescu Raliţa Marina Ariana – 63.929.163

253.     Pobleanu Marcel – 57.800.000

254.     Apostol Gheorghe – 54.500.000

255.     Constantin Marian – 66.791.663

256.     Tudose Marian – 95.416.663

257.     Mocanu Ion – 57.800.000

258.     Netoi Ion – 57.250.000

259.     Eremia Cornel Bogdan – 57.250.000

260.     Cuptor Mihai – 95.416.663

261.     Butanache Daniela – 67.433.337

262.     Moldoveanu Petrică – 62.020.837

263.     Ojog Mircea – 62.616.663

264.     Anghel Florin Emilian – 40.460.000

265.     Ene Daniel – 57.800.000

266.     Voiculescu Ion – 77.066.663

267.     Gâdea Rafael – 62.020.837

268.     Berteşteanu Ionel – 67.433.337

269.     Bobeică Alexandru – 56.333.337

270.     Buha Gheorghe – 57.800.000

271.     Munteanu Viorel – 48.166.663

272.     Albulescu Claudia Viorica 57.250.000

273.     Matei Ion – 96.666.670

274.     Despina Grigore -56.066.670

275.     Robu Marcel Sorin – 60.900.000

276.     Cancel Francisc – 79.266.670 .

277.     Ungureanu Mihaela – 57.500.000

278.     Patentaşu Cezar – 58,000.000

279.     Mândruţă Ana – 52.479.163

281.     Duman Ion – 57.500.000

282.     Boboc Ion – 76.666.670

283.     Grosu Corneliu – 61.249.994

284.     Marin Marin – 67.666.670

285.     Făriş Cornel – 57.500.000

286.     Ipitrop Sotronia – 52.708.330

287.     Vizinteanu Florina – 58.000.000

288.     Gheorghe Nelu – 23.611.110

289.     Albu Valentin Gabriel – 28.333.330

290.     Leuştean Bogdan – 38.666.670

291.     Iliescu Uliana – 57.500.000

292.     Raliţa Ionescu Cristina – 57.750.00

293.     Grancea Ştefan- 57.750.000

294.     Lungu Nicolae Cătălin – 67.900.000

295.     Fortan Procopie – 77.000.003

296.     Voicu Adrian – 76.666.670

297.     Firca Nicolae – 57.750.000

298.     Gheorghiu Florin – 57.750.000

299.     Curca Aurel – 57.750.000

300.     Dobrică Ion – 97.333.336

301.     Cojoc Arcade Viorel – 58.000.000

302.     Ratala Daniela Mariana – 146.000.000

 

303.     Bârsan George – 58.000.000

304.     Opaina Elena Uliana – 58.000.000

305.     Crăiniceanu Iulian – 58.000.000

306.     Bordia Ghiţă – 58.000.000

307.     Silaghi Ioan – 67.666.670

308.     Andrei Florina – 143.489.169

309.     Ştefănescu Vasile – 68.366.669

310.     Ştefănescu Radu Nicolae – 97.666.1

311.     Beleuzu Stela – 68.366.669

312.     Sega Dan Laurenţiu – 67.958.331

313.     Bârleanu Cătălin – 78.133.331

314.     Antonesi Dorin Radu – 87.900.000

315.     Haritonovici Răzvan – 211.727.449

316.     Popa Nicu Bogdan – 58.844.240

 

Anexa nr 3 – Lista persoanelor care au beneficiat de credite preferentiale de la Bancorex, facuta publica de catre fostii consilieri prezidentiali Mugur Ciuvica si Marius Oprea la data de 6 februarie 2003

 

– Miron Mitrea, ministrul Transporturilor;

– Ioan Talpes, consilier al presedintelui Ion Iliescu:

– Gheorghe Uglean, fost presedinte al Curtii Supreme de Justitie”;

– Florin Sandu, general de politie, sef al Inspectoratului General al Politiei;

– Zaharia Toma general de Politie, secretar de stat in Ministerul de Interne din Guvernul

PSD – 41.000 de dolari;

– Marian Tutilescu general de brigada, fost adjunct al generalului Abraham, seful Politiei

Capitalei – 98.800 de dolari;

– Zamfir Geanta general de brigada, prim-adjunctul inspectorului general al Politiei de

Frontiera – 34.400 de dolari;

– Neculae Plaiasu comisarul sef al Garzii Financiare – 11.900 de dolari;

– Condrea Dragos director al Directiei de Control al faptelor de coruptie si criminalitate organizata din cadrul Corpului de Control al Primului-Ministru – 13.300 de dolari;

– Ion Solcanu liderul grupului parlamentar din Senat, senator de Iasi – 32.700 de dolari;

– Gheorghe Oana secretar de stat in Ministerul Finantelor in Guvernele Nastase si

Vacaroiu – 46.900 de dolari;

– Ion Popescu general, director adjunct al SRI – 41.200 de dolari;

– Gheorghe Dan fost sef al UM 0215, fost ofiter de Securitate, reactivat dupa alegerile din 2000 – 30.300 de dolari;

– Dumitru Iliescu consilier de stat al presedintelui Iliescu, fost director SPP – 83.600 de dolari;

– Iulian Crainiceanu general SPP, prim-adjunct al sefului SPP, fost aghiotant al lui Adrian

Nastase – 10.300 de dolari;

–  Aida Bajenaru ofiter SPP, fost aghiotant al lui Adrian Nastase, actualmente sefa protocolului la Camera Deputatilor – 23.800 de dolari;

–  Tudor  Tanase  general,  directorul  Serviciului  Roman  de  Telecomunicatii Speciale

(STS), fost ofiter de Securitate – 10.200 de dolari;

– Ion Stefanut general de brigada, seful Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului din Serviciul Roman de Informatii, fost ofiter de Securitate – 22.000 de dolari;

– Viorel Tache fost sef al UM 0215, participant activ la mineriada din 13-15 iunie, partener de afaceri al ministrului agriculturii, Ilie Sarbu – 12.500 de dolari;

– Ion Diamandescu general, sef al IGP in timpul mineriadei din 12-15 iunie 1990 – 41.900 de dolari, Ionel Tanase, colonel SPP, aghiotant al lui Ion Iliescu, seful Sectiunii 1 a SPP –

27.900 de dolari;

– Gheorghe Tinca ambasadorul Romaniei la Praga, fost ministru al apararii in Guvernul

Vacaroiu – 64.500 de dolari;

– Damian Miclea general de brigada (din 2003), seful Inspectoratului Judetean de Politie

Prahova – 26.100 de dolari;

– Vasile Dobrinoiu general in Ministerul de Interne, 10.700 de dolari;

– Ion Cuhutencu subprefect de Bucuresti – 22.800 de dolari;

–  Pascu  Ghiciu  judecator  la  Curtea  Suprema  de  Justitie,  fost  secretar  de  stat  in

Ministerul de Interne – 3.000 de dolari;

– Nineta Barbulescu secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe si presedinte al Agentiei Nationale de Control al Exporturilor Strategice si al Interzicerii Armelor Chimice (ANCESIAC) – 22.900 de dolari;

 

–  Ioan  Orbescu secretar general al  Ministerului Lucrarilor Publice Transporturilor si

Locuintei – 13.000 de dolari;

– Alexandru Mironov secretar de General General al Comisiei Natioanle a Romaniei pentru UNESCO, fost ministru al tineretului si sportului si consilier prezidential – 42.000 de dolari;

– Ovidius Paun procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, fost sef al

Directiei Cercetari Penale din IGP – 18.500 de dolari;

– Pandelea Pelmus general de brigada, seful Directiei Management si Resurse Umane din Ministerul de Interne – 10.400 de dolari;

– Adrian Telu seful inspectorilor din Ministerul Justitiei – 29.000 de dolari;

– Ionel Slavoiu colonel magistrat, seful Sectiei Parchetelor Militare – 16.200 de dolari;

– Ovidiu Grecea consul general in Brazilia, fost sef al Departamentului de Control si

Anticoruptie al Guvernelor Adrian Nastase si Radu Vasile – 46.900 de dolari;

– Marius Burdusel fost ofiter de Securitate, dupa 1989 a intrat in SRI Pitesti – 26.700 de dolari;

– Janica Tiganusu Arion colonel de Politie, seful Directiei de Cercetari Penale din IGP (din februarie 2001) – 4.900 de dolari;

– Florin Biter colonel de Politie, lector la Academia de Politie – 19.100 de dolari;

– Eugen Colita colonel de Politie, vicepresedinte al CS Dinamo – 36.800 de dolari;

– Jenica Dragan colonel de Politie, fost sef al Directiei Arme si Munitii din IGP, implicat in dosarul Sexy-Club, a fost propus in anul 1996 drept membru al Boardului International al controlului narcoticelor – 18.600 de dolari;

– Nicusor Dulgheru colonel, seful revistei Ministerului de Interne – 14.000 de dolari;

– Lucian Fuica colonel de Politie, implicat in scandalul Sintofarm – 20.700 de dolari;

– Constantin Jaravete maior de Politie – 18.700 de dolari;

– Turcu Juverdeanu maior in Brigada Politiei Rutiere a Capitalei – 19.000 de dolari;

– Marian Nencescu maior de Politie, fost sef al Editurii Ministerului de Interne – 2.900 de dolari;

– Adrian Nenu general de Politie, directorul Asociatiei Cultural-Educative Politia Vrancea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea – 24.000 de dolari;

– Haralambie Neda colonel de Politie, seful Serviciului Relatii cu Presa al Ministerului de

Interne – 26.000 de dolari;

–  Constantin  Manoloiu  colonel  de  Politie,  consilier  al  generalului  de  divizie  Pavel

Abraham, secretar de stat in Ministerul de Interne – 3.500 de dolari;

– Titus Moldoveanu locotenent-colonel de Politie, implicat in dosarul „Sexy-Club” – 3.400 de dolari;

– Romica Moise maior de Politie, directorul Editurii Ministerului de Interne – 11.600 de dolari;

– Angela Pantea ofiter in cadrul Serviciului Antidrog din IGP – 12.300 de dolari;

– Ilie Perca colonel de Politie, adjunctul sefului Directiei Antidrog din IGP – 12.300 de dolari;

– Leontin Petrescu inspector-sef la Directia de Evidenta a Populatiei din IGP – 15.200 de dolari;

– Ion Pojoranu colonel de Politie – 14.900 de dolari;

– Petre Toba colonel, seful Directiei pentru Straini din Ministerul de Interne – 5.000 de dolari;

– Mircia Tudorica colonel de Politie, adjunctul sefului Directiei Politiei Rutiere – 2.500 de dolari;

– Marian Tiganus locotenent-colonel de Politie, seful Politiei sectorului 3 – 40.000 de dolari;

 

– Ioaneta Vintileanu colonel de Politie, director adjunct al Institutului pentru Cercetarea si

– Prevenirea Criminalitatii – 17.100 de dolari;

– Gavril Voaides locotenent-colonel de Politie, adjunctul comandantului Politiei Piatra

Neamt – 17.800 de dolari;

– Mihail Vornicov maior de Politie, seful Serviciului Straini si Probleme de Migrari din

Politia Capitalei – 2.700 de dolari;

– Rasvan Haritonovici fost presedinte al Societatii de Asigurari Astra, cercetat in dosarul privind devalizarea Bancii Romane de Scont pentru complicitate la delapidare – 31.600 de dolari;

– Gheorghe Ouatu om de afaceri din Piatra Neamt, fratele lui Ioan Ouatu, din cadrul UM

0962 – 22.400 de dolari

– Rizia Tudorache presedintele patronatului gazelor din UGIR 1903, fost lucrator la

Directia Generala a Vamilor – 20.000 de dolari

21,352 total views, 1 views today

Lasă un comentariu

comentarii

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

/