Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


Hartă umană a României Mari

Liga Studenţilor din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (LS IAŞI), Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi (CJE) şi Acţiunea 2012 Iaşi au organizat în data de 1 decembrie la ora 13:00, pe esplanada din faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Grigore T. Popa, în jurul Monumentului Unirii, o hartă umană a României Mari.

„Vrem sa refacem harta României Mari din oameni.Vrem sa avem ţara noastră reunită. Prin acest gest vrem să transmitem un semnal de reunire către fraţii noştrii de pe toate meleagurile.”
a declarat Marius Benchea purtător de cuvânt Acţiunea 2012 Iaşi.

„Regimul comunist a condamnat şi a înlocuit naţionalismul trăitor şi viu al străbunicilor noştri cu un patriotism festivist, plin de forme, dar lipsit de conţinut. Din păcate, de 24 de ani, s-a păstrat acelaşi tip de manifestare mecanică a sentimentului naţional. Dacă autorităţile locale nu mişcă nimic, ai impresia că nu se întâmplă nimic! Ziua Naţională nu ar trebui să fie singurul moment de bucurie pentru români, dar nici ocolită din calendar. Până la urmă, este ziua noastră, a tuturor şi trebuie sărbătorită ca atare!
[…] Astăzi, când se vorbeşte despre România Mare, se pune accentul pe teritoriile pierdute. Cred că în primul rând ar trebui să ne pese de cei care au rămas acolo, de românii din afara graniţelor, de drepturile lor şi mai ales de modul în care îşi manifestă credinţa şi cultura. Degeaba am face mâine România Mare, dacă am pierde-o într-o lună. Dacă noi, ca români, nu ne vom asuma greşelile zilei de ieri, nu vom putea păşi niciodată, cu fruntea sus, în ziua de mâine. Basarabia este pământ românesc, dar trebuie să arătăm că-l merităm. Să ne înţelegem clar!” a declarat Silvian-Emanuel Man, preşedintele Ligii Studenţilor din UAIC.

Foto
Foto: Gavril Andrei Valentin

3,247 total views, 1 views today

Lasă un comentariu

comentarii

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

/