Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


VIDEO – SPITAL PASCANU , SPITAL AL GROAZEI ( Situația Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi )

Situația Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie a intrat în atenția conducerii Consiliului Județean Iași. Maricel Popa, președintele CJ a făcut astăzi o analiză a problemelor cu care se confruntă unitatea medicală. Împreună cu noul manager al spitalului Cristina Grigorescu și cu directorul medical Constantin Mitrofan, s-a deplasat la trei dintre cele patru secții ale spitalului.

VideoȘeful județului a constatat că spațiile sunt insuficiente, iar în unele situații aspectul și condițiile sunt deplorabile, improprii desfășurării actului medical și cazării bolnavilor.


Secția Clinică 2 Pneumologie (Pașcanu) cu o capacitate de 75 de paturi necesită intervenții urgente atât la infrastructură cât și la căile de acces și alei. Aici funcționează și o secție de pediatrie, în care s-au făcut unele renovări prin proiecte inițiate chiar de medicii secției.


„Este o situație inimaginabilă aici. Nu s-a intreprins niciun demers pentru reabilitarea clădirilor și pentru funcționalizarea lor. Medicii lucrează în spații total improprii, bolnavii sunt cazați în saloane în care cu greu se poate aplica un tratament corect. Băile pot reprezenta în orice moment un focar de infecție. Fosta conducere a dovedit un dezinteres total față de bolnav și actul medical. Trebuie să intervenim de urgență pentru remedierea situației”, a afirmat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.


Secția exterioară de pneumologie “Dr. Clunet” are o capacitate de 55 de paturi, aici fiind tratați bolnavii de tuberculoză.


„Terenul existent aici permite ridicarea unei noi clădiri. Vom supune plenului Consiliului Județean o notă de fundamentare privind realizarea studiului de fezabilitate în acest sens. Intenționăm să mutăm toți bolnavii de tuberculoză în spațiul secției Dr. Clunet, urmând să transferăm aici și secția de pediatrie, iar la secția Pașcanu să amenajăm spații speciale destinate paleației.Noua conducere pe care am numit-o la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie a prezentat deja o imagine a ceea ce trebuie de făcut și mă bucur că există consens între manager, directorul medical și șefii secțiilor, am văzut azi o echipă care dorește să facă treabă. În calitate de președinte al Consiliului Județean am datoria de a o sprijini, astfel încât să putem asigura bolnavilor și personalului de aici condiții cel puțin decente de tratament și nu de ev mediu așa cum am gasit azi la secția Pașcanu”, a mai spus Maricel Popa, președintele CJ.


Terenul cu o suprafață de 4,5 ha, din jurul secției “Dr. Clunet” permite și amenajarea unor spații de recreere și petrecere a timpului în aer liber pentru bolnavi, unitatea medicală fiind situată în imediata apropiere a vechiului parc dendrologic.sursa text: reporteris.ro

VIDEO – SPITAL PASCANU , SPITAL AL GROAZEI ( Situația Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi )

Lasă un comentariu

comentarii

Comments are closed.

/