Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


VIDEO – PRIMA VIZITA IN IASI A AMBASADORULUI FRANTEI

Ambasadoarea Franței în România a venit la Iași pentru a depune coroane la statuia generalului Berthelot, din curtea Teatrului Național, în prezenta autorităților locale. Diplomatul a avut și o serie de discuții cu autoritățile locale și mediul de afaceri ieșean pe marginea unei viitoare colaborări în sectorul economic.

VideoExcelența Sa doamna Ambasador Michele Ramis a fost însoțită în vizita la Iași de Mehmet Meydan, Consul al Franței pentru România și Republica Moldova, Vincent Lorenzini, directorul Institutului Francez Iași, Radu Grădinaru, Consul onorific al Franței la Iași, precum și viceprimarii Gabriel Harabagiu și Radu Botez.


Întâlnirea de la sediul Primăriei Municipiului Iași a fost precedată de ceremonialul depunerii de coroane la statuia generalului Henri Mathias Berthelot din curtea Teatrului Național „Vasile Alecsandri” și un moment de reculegere la stejarul plantat de generalul Berthelot, stejar din care președintele Franței, Emmanuel Macron, a primit o parte simbolică la recenta vizită în România.


În cadrul discuțiilor de la Palatul Roznovanu au fost trecute în revistă câteva elemente ale cooperării dintre Municipiul Iași și statul francez, printre care proiectul viitorului Centru Cultural European care va fi amenajat la Palatul Braunstein, importanța prezenței Institutului Francez la Iași, recenta vizită a directorului general Renault, Yves Caracatzanis, la Iași și parteneriatul Primăriei Municipiului Iași cu compania Veolia.


Ambasadoarea Michele Ramis s-a arătat deosebit de emoționată de primirea făcută și de ceremonia depunerii de coroane și a subliniat că Iașul este deosebit de important pentru Ambasada Franței atât în virtutea legăturilor istorice profunde, cât și, mai ales, în virtutea relațiilor prezente, concretizate și în prezența numeroasă a studenților francezi la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” (Iașul fiind al doilea pol ca număr de studenți francezi din România) și în parteneriatului economic franco-român existent deja la Iași și cu premise semnificative de extindere. În acest context, ea a mulțumit autorităților locale pentru susținerea acțiunilor de promovare a orașelor durabile, inclusiv pentru participarea la dezbaterile organizate de Ambasada Franței pe această temă. Este de menționat faptul că pe 4 octombrie, de la ora 9.00, la Palatul Roznovanu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România va organiza conferința „Mobilitatea viitorului”, împreună cu partenerii săi: Groupe Renault, Groupama Asigurări, Holcim și ENGIE, pentru a dezbate viitorul mobilității și a propune alternative practicilor de mobilitate de zi cu zi.


Un subiect de maxim interes din perspectiva Ambasadei Franței este legat de organizarea Sezonului Cultural Franco-Român 2018 – 2019, care se dorește a fi un eveniment major nu doar din punct de vedere cultural, ci și economic, un cadru de programare care să contribuie la strângerea relațiilor franco-române.


Diplomatul francez a fost deosebit de interesat de proiectul viitorului Centru Cultural European de la Iași și a solicitat includerea în programul vizitei și a unei scurte vizite la Palatului Braunstein, vizită la care au participat, alături de primar și managerul de proiect și alți specialiști ai municipalității.sursa text: reporteris.ro
VIDEO – PRIMA VIZITA IN IASI A AMBASADORULUI FRANTEI

Lasă un comentariu

comentarii

Comments are closed.

/