Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


VIDEO – MARATON STIINTIFIC : Congresului Societatii Euro – Asian Bridge 2017

În multe ţări din lume există această problemă a finanţării sistemului de sănătate, inclusiv în Brazilia. Dar, şi la dumneavoastră, ca şi la noi, în ciuda dificultăţilor legate de finanţare, medicii reuşesc să facă performanţă. România are chirurgi cardiovasculari foarte buni, cu un nivel de pregătire excelent”, a subliniat dr. Randas Vilela Batista, din Brazilia, un mare inventator în chirurgia cardiovasculară, prezent zilele acestea la Iaşi la cea de-a 13-a Reuniune Anuală a Societăţii Euro-Asian Bridge.

VideoAstăzi s-au încheiat lucrările Congresului Societăţii Euro-Asian Bridge. Aflat la cea de-a 13 ediţie, congresul s-a desfăşurat pentru prima dată în România, reunind la Iaşi peste 600 de specialişti în chirurgia cardiovasculară. Pe parcursul celor trei zile au susţinut prezentări 93 de speakeri din 43 de ţări. Structurată pe mai multe sesiuni, manifestarea a inclus 260 de lucrări, 52 de postere dar şi sesiuni de operaţii transmise în direct de la Insistutul de Boli Cardiovasculare Iaşi.

”Dincolo de faptul că am reuşit să organizăm la Iaşi o manifestare de o asemenea amploare, cred că cel mai mare câştig este şansa oferită medicilor şi asistentelor din România de a participa la un congres care a avut ca speakeri un număr mare de somităţi mondiale în chirurgia cardiovasculară. Ştim cu toţii că în România statul nu asigură fonduri pentru perfecţionare şi educaţie medicală continuă. Astfel, pentru un medic sau o asistentă participarea la un congres internaţional reprezintă o mare problemă, date fiind costurile foarte ridicate. Repet, dincolo de faptul că am pus Iaşul pe harta mondială a chirurgiei cardiovasculare, prin organizarea acestui congres am oferit medicilor şi asistentelor ocazia de a se perfecţiona, de a învăţa direct de la somităţile în acest domeniu”, a declarat prof. dr. Grigore Tinică, preşedintele al Euro-Asian Bridge Society.

Printre personalităţile de marcă prezente la congres, amintim: prof. Sotirios Prapas, cancelarul Societăţii Euro-Asian Bridge; Guo-Wei He – Chinese Academy of Medical Sciences, unul dintre pionierii revascularizării miocardice şi ai diferitelor metode de protecţie cardiacă; Hirofumi Takemura, Japonia; Randas Vilela Batista, Brazilia -un chirurg temerar şi mare inventator în chirurgia cardiovasculară.

”Aş dori să punctez cu ce anume a impresionat manifestarea de la Iaşi, în afară de faptul că a adus la un loc atâţia profesionişti recunoscuţi la nivel mondial în această ramură a medicinei. Există şi alte congrese internaţionale care reunesc somităţi, dar ceea ce a fost diferit la Iaşi e modul de prezentare şi comunicare a noutăţilor. S-au prezentat acele mici detalii atât de importante pentru ca un specialist să înţeleagă efectiv o anumită tehnică şi procedură chirurgicală. Este un câştig foarte mare pentru participanţi şi apreciez faptul că organizatorii au reuşit să creeze acele punţi care au permis un adevărat schimb de experienţă”, a subliniat dr. Hirofumi Takemura, Japonia.

”Mă bucur că am reuşit să realizăm ceea ce îşi propune de fapt Euro-Asian Bridge Society. Am adus în acelaşi loc specialişti recunoscuţi din întreaga lume, specialişti care înţeleg că trăim în lumi diferite şi vom evolua doar dacă împărtăşim experienţa şi modurile în care reuşeşte fiecare să ajungă la performanţă”, a mai adăugat prof. dr. Grigore Tinică.

De punctat şi declaraţia dr. Randas Vilela Batista care a subliniat că în ciuda problemlor de finanţare a sistemului de sănătate, medicii români reuşesc să facă performanţă. ”Calitatea şi performanţa în medicină presupun costuri ridicate. În multe ţări din lume există această problemă a finanţării, inclusiv în Brazilia. Dar, şi la dumneavoastră, ca şi la noi, în ciuda dificultăţilor legate de finanţare, medicii reuşesc să facă performanţă. România are chirurgi cardiovasculari foarte buni, cu un nivel de pregătire excelent”, a subliniat dr. Randas Vilela Batista.

sursa text: ziaruldeiasi.ro


VIDEO – MARATON STIINTIFIC : Congresului Societatii Euro – Asian Bridge 2017

Lasă un comentariu

comentarii

Comments are closed.

/