Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


VIDEO – FILIT 5 : NOUTATI SI DIFICULTATI

Iași, 29 septembrie 2017. Astăzi a avut loc conferința de presă referitoare la cea de a V-a ediție a FestivaluluiInternațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. La conferință au participat Lucian Dan Teodorovici, managerulMuzeului Național al Literaturii Române Iași și al FILIT, și Florin Lăzărescu, coordonator programe FILIT.

VideoAu fost prezentate noutățile ediției de anul acesta, cea mai mare de până acum, atât prin numărul de invitați,cât și prin numărul evenimentelor incluse în program și al partenerilor ediției. Anul acesta, vor fi inaugurate două casededicate literaturii fantasy (Casa Fantasy, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” Iași) și literaturiipentru copii (Casa Copilăriei, în parteneriat cu Palatul Copiilor Iași). De asemenea, la Muzeul „Vasile Pogor” va fiorganizată o expoziție documentară cu patru secțiuni, reunite în „Muzeul de Istorie a Evreilor din Iași”, expoziție ce vaputea fi vizitată începând cu data de 4 octombrie 2017.


Organizatorii au ținut să sublinieze că FILIT există, în primul rând, datorită publicului ieșean, aspect remarcatde invitații tuturor edițiilor de până acum.


„FILIT există în primul rând datorită ieșenilor. Oricât de bine ar fi organizat, oricât de mulți invitați de marcă amavea, festivalul nu ar putea avea loc dacă nu ar exista în Iași un interes autentic și un public numeros pentru literatură”, adeclarat Florin Lăzărescu.


„Festivalul este, așa a fost gândit de la bun început, ca un spațiu de întâlnire a publicului, a cititorilor, cuscriitorii, traducătorii și cu alți profesioniști din lumea cărții. Ne bucură întâlnirile așa-zis profesionale, mizăm și pe ele,bineînțeles, dar marea miză e bucuria pe care o au oamenii de a-i cunoaște direct pe cei care creează literatură. E unfestival care vizează, înainte de toate, comunitatea”, a afirmat Lucian Dan Teodorovici. Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) este un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Iaşiprin Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, care beneficiază şi anul acesta de Înaltul Patronaj al ReprezentanţeiComisiei Europene și spriinul Primăriei Municipiului Iași.


Printre invitaţii ediţiei a V-a se regăsesc Svetlana Aleksievici şiGao Xingjian (laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură), Olga Tokarczuk, Mircea Cărtărescu, Jeff Lindsay, JonathanCoe etc., alături de zeci de scriitori şi poeţi români, precum şi traducători din lumea întreagă. La eveniment vor maiparticipa şi manageri culturali, editori, jurnalişti din ţară şi din străinătate.VIDEO – FILIT 5 : NOUTATI SI DIFICULTATI

Lasă un comentariu

comentarii

Comments are closed.

/