Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


VIDEO – WORKSHOP IN PENITENCIARUL IASI

În seria evenimentelor derulate cu ocazia Zilelor Asistenţei Sociale de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România – Sucursala Teritorială Iaşi, ediţia a V-a, în ziua de 15.03.2017, începând cu ora 10.15, în cadrul Penitenciarului Iaşi va avea loc work-shop-ul „Asistenţa socială în penitenciare – aplicaţii practice”, la care vor participa 2 asistenţi sociali din cadrul instituţiilor publice şi private din Iaşi, precum şi 11 angajaţi din cadrul unităţilor de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Video

Zilele Asistenţei Sociale reprezintă o activitate de tradiţie, fiind organizată în luna martie a fiecărui an, aceasta reprezentând un moment de analiză referitor la dinamica serviciilor sociale, la problemele sociale și la obstacolele profesionale existente, dar şi o oportunitate de promovare a profesiei de asistent social în comunitate.

Demersurile susţinute readuc în atenţie faptul că asistenţii sociali sunt persoane care aduc plus-valoare societăţii prin activitatea profesională desfăşurată, munca acestora având o importanţă socială în restabilirea echilibrului la nivelul societăţii.

Necesitatea desfăşurării acestui work-shop a reieşit din dorinţa existenţei unei continuări vizibile şi concrete a demersurilor derulate în penitenciare cu deţinuţii, atât în comunităţile rurale, cât şi cele urbane. Cunoaşterea nevoilor deţinuţilor, tipurilor de activităţi desfăşurate în unităţile de deţinere asigură o mai bună reintegrare a acestora în societate.

Acest eveniment face posibilă o mai bună cunoaştere a specialiştilor din domeniul asistenţei sociale, favorizează schimbul de experienţă, asigură dezvoltarea empatiei cu posibilul beneficiar ajutând specialistul din instituţiile de profil să-şi adapteze metodele de lucru, să cunoască mentalitatea infracţională în vederea adoptării celor mai bune soluţii pentru individ, familie, comunitate și nu în cele din urmă pentru societate, ca ansamblu.

Obiectivele urmărite în cadrul work-shop-ului au drept rol eficientizarea colaborării dintre instituţiile publice, facilitarea schimbului de experienţă prin cunoaşterea unor modele de practică în domeniu, formarea continuă a specialiştilor din domeniul asistenţei sociale, identificarea unor modalităţi de reintegrare a foştilor deţinuţi în mediile de provenienţă (rural şi urban), precum şi identificarea unor soluţii concrete. a declarat Inspector principal de penitenciare Gabriela TOPOLICEANU, Purtător de cuvânt PENITENCIARUL IAŞI


VIDEO – WORKSHOP IN PENITENCIARUL IASI

Lasă un comentariu

comentarii

Comments are closed.

/