Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


VIDEO – SOFIA , PRINCIPESA A ROMANIEI , LA ATENEUL DIN IASI

Vizită istorică la Ateneu! După mai bine de 70 de ani, din anii grei ai celui de-al doilea Război Mondial, când Regina Mamă Elena participa la activitățile cultural-educaționale ce se defășurau la Ateneul ieșean, miercuri, 17 mai 2017, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României a fost la Ateneul din Iași pentru vernisajul expoziției de fotografie ”Elementele naturii”.

Video

Vernisajul expoziției Prințesei Sofia a României a inaugurat Galeria Regală de Artă a Ateneului. La eveniment a participat şi Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi.

Expoziţia cuprinde 50 de peisaje fotografice realizate de Principesa Sofia, în Franţa, în Bretania, în ultimii doi ani, prin care Alteţa Sa Regală dezvăluie frumuseţea naturii. Principesa Sofia a realizat de-a lungul timpului o serie de peisaje fotografice, creații care atestă talentul și măiestria sa.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie, va avea loc lansarea colecției de 36 de fotografii de artă „Ultramarine”, sub formă de cărți poștale, care poartă semnătura Principesei Sofia, apărută la Curtea Veche Publishing. Fotografiile au fost realizate de Principesa Sofia în Bretania și au ca temă, în principal, oceanul.
Expoziția „Elementele Naturii” va putea fi vizitată, în Galeria Regală de Artă , în perioada 17 mai – 26 iunie 2017, în orele de program ale Ateneului din Iași.
Galeria Regală de Artă este un spațiu recondiționat și utilat special pentru această ocazie, care se întinde pe 4 nivele și este principala cale de acces către majoritatea spațiilor de jos, artistice, administrative. Zilnic aproximativ 100 de oameni folosesc această cale pentru diferitele activități desfășurate la Ateneu.
Galeria Regală de Artă face legătura dintre Foaierul Mare și Terasa Acoperiș.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României. S-a născut la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului. În prezent, Principesa Sofia locuieşte în Franţa, împreună cu fiica sa, Elisabeta-Maria.VIDEO – SOFIA , PRINCIPESA A ROMANIEI , LA ATENEUL DIN IASI

Lasă un comentariu

comentarii

Comments are closed.

/