Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


VIDEO – La Brigada 15 Mecanizată ” Podu Inalt ” s-au comemorat 90 de ani de la moartea Regelui Ferdinand I Intregitorul

La sediul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” s-au desfăşurat în datat de 20 iulie 2017 două momente solemne, ce fac parte din seria de evenimente organizate de administraţia locală în cadrul Programului Centenar, cu scopul de a evidenţia rolul pe care Iaşul l-a avut acum un secol, când a fost capitală de război.

Video

Astfel, cu prilejul comemorării a 90 de ani de la moartea Regelui Ferdinand I Întregitorul, a avut loc oficierea unui Te Deum, urmat de depuneri de coroane de flori la Bustul Regelui Ferdinand.

Tot în acest context, pe faţada Cazărmii Mari din Copou a fost amplasată o placă ce aminteşte de Regimentul 13 Infanterie „Ştefan cel Mare”, unitate care a fost cartiruită aici în urmă cu un secol. Luptătorii regimentului au marcat intrarea ţării noastre în Primul Război Mondial, trecând Carpaţii în noaptea de 14/15 august 1916, pentru eliberarea românilor din Transilvania şi întregirea teritoriului naţional.VIDEO – La Brigada 15 Mecanizată ” Podu Inalt ” s-au comemorat 90 de ani de la moartea Regelui Ferdinand I Intregitorul

Lasă un comentariu

comentarii

Comments are closed.

/