Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


VIDEO – Grup infractional specializat in contrabanda destructurat de politistii de frontiera ieşeni si procurorii DIICOT

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi,cu suportul tehnic de specialitate al lucrătorilor din cadrul D.I.P.I. şi al poliţiştilor din cadrul I.G.P.R. – Serviciilor de Operaţiuni Speciale Iaşi, Vaslui şi Suceava au destructurat un grup infracţional care desfăşura activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări şi care acţiona pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava. În data de 13 decembrie a.c. au fost desfăşurate 26 percheziţii domiciliare la membrii grupării, în mai multe locaţii de pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava,la care au participat poliţişti de frontieră şi lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie –Serviciul Judeţean Iaşi, B.C.C.O. Iaşi şi Grupării Mobilede Jandarmi Bacău. Faţă de cinci membri ai grupului a fost dispusă măsura reținerii pentru operioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate în perioada martie-decembrie 2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Iaşi, cu suportul de specialitate al lucrătorilor din cadrul D.I.P.I. şi al poliţiştilor din cadrul I.G.P.R. – Serviciilor de Operaţiuni Speciale Iaşi, Vaslui şi Suceava, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup, cu denumirea generica „gruparea Baranca”, cedesfăşura pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări.

Membrii grupării, cetateni romani, acţionau într-un mod organizat, fiind responsabilizaţi, pe anumite segmente de activitate infracţională, în funcţie deaptitudini şi abilităţi individuale, respectiv: supravegherea patrulelor poliţiei defrontieră, asigurarea pazei în zona de acţiune, supravegherea traseului de deplasare,trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi distribuirea/valorificarea acestora.

Gruparea avea ca lideri cinci cetăţeni români, Cătălin C., Vasile C., VasileC. şi Toader C., Emanuel A., cu varste cuprinse intre 38 si 46 de ani, domiciliati peraza judetelor Suceava si Botosani, care au reuşit să imprime întregii grupări unritm alert de acţiune, dovedind pe parcursul funcţionării eficienţă şi mobilitate înacţiune, reuşind astfel să asigure o bază stabilă de profit.
Următorul nivel al grupului infracţional organizat era format din şapte persoane apropiate lui Cătălin C., care săvârşeau efectiv actele de contrabandă subcoordonarea şi supravegherea directă a liderilor.

Membrii grupului introduceauilegal în România, tigarete de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, fie pe lafrontiera verde, fie prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut. Nivelul al treilea al grupului este constituit din patru lucrători vamali, careacordau sprijin grupării infracţionale, prin aceea că facilitau introducerea ilegală abunurilor de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, şi îi înştiinţau pe membriigrupului cu privire la eventualele controale efectuate în punctul de trecere afrontierei.

Ultimul nivel al grupului este constituit din 13 persoane, care erauaprovizionate direct şi continuu de Cătălin C., şi comercializau bunurile provenitedin contrabandă pe raza judeţului Botoşani.

Activitatea de documentare a fost încheiată în data de 13 decembrie a.c.,când poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei deFrontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi,cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, a celor dincadrul Direcţiei Generale Anticorupţie –Serviciul Judeţean Iaşi, B.C.C.O. Iaşi, cusuportul tehnic de specialitate al lucrătorilor din cadrul D.I.P.I. şi al poliţiştilor dincadrul I.G.P.R. – Serviciilor de Operaţiuni Speciale Iaşi, Vaslui şi Suceava, auefectuat 26 percheziţii domiciliare la mai multe adrese de pe raza judeţelorBotoşani şi Suceava, fiind identificate 29 persoane suspecte că fac parte dingruparea infracţională şi duse la audieri. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate/indisponibilizate învederea continuării cercetărilor: 7.886 pachete ţigări diferite mărci cu timbru deacciză R.Moldova, în valoare totală de 67.874 lei, 37 litri alcool, în valoare de1.449 lei, importante sume de bani (88.628 lei, 14.170 euro, 470 dolari, 700 liresterline), o barcă pneumatică, 60 telefoane mobile, 53 cartele SIM, 10 autovehicule, în valoare totală de 221.517 lei, diferite înscrisuri utile cauzei.În cauză, sunt efectuate cercetari față de 29 persoane sub aspectul savarsiriiinfractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda informa continuata, trafic de influenta, luare si dare de mita.

Totodata, faţă de cincimembri ai grupării procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Iaşi au dispus măsura reţineriipentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei cupropunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.Cercetările continuă, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.–ServiciulTeritorial Iaşi, în vederea documentării întregii arii infracţionale şi a recuperăriiprejudiciului .

Foto

Video

VIDEO – Grup infractional specializat in contrabanda destructurat de politistii de frontiera ieşeni si procurorii DIICOT

Lasă un comentariu

comentarii

Comments are closed.

/