Salutare!
Până în data de 21.03.2018 site-ul a funcționat pe platforma WordPress de la adresa www.iasi1.ro/iasi1 . Din cauză că platforma WordPress a fost virusată în repetate rânduri ne-am mutat pe o nouă platformă WordPress. Vechiul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/iasi1 , iar noul site se poate vedea la adresa www.iasi1.ro/ .
Navigare plăcută!
http://iasi1.ro/


VIDEO – Defilarea Garzii de Onoare – 22 decembrie 2017

S-au împlinit 28 de ani de la evenimentele care au schimbat regimul comunist cu un altul care, cel puţin la începuturile sale, nu se ştia prea bine ce este. Peste 1,100 de oameni au murit în decembrie 1989. „Le datorăm recunoştinţa noastră, dar şi răspunsul la întrebările rămase încă fără răspuns“, a declarat prefectul Marian Şerbescu la ceremonia care a marcat acele momente, la Monumentul Eroilor din faţa Palatului Culturii.

VIDEO – Defilarea Garzii de Onoare – 22 decembrie 2017

Pe crucea din marmură sunt trecute, printre altele, numele celor 16 ieşeni care şi-au pierdut viaţa în evenimentele de atunci. Între ceremonialul religios şi cel al depunerii de coroane au rostit discursuri primarul Mihai Chirica, reprezentanţii revoluţionarilor, vicepreşedintele CJ Victor Chirilă. „Nu e suficient să-i cinstim prin discursuri şi declaraţii, ci trebuie să-i cinstim întâi de toate printr-o viaţă curată, frumoasă, demnă de jertfa lor“, a spus acesta din urmă. Ceremonia simplă, la care au asistat mai puţin de 200 de persoane, s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, respectiv a militarilor Brigăzii 15 Mecanizate din Dealul Copoului.

sursa text: ziaruldeiasi.ro

Lasă un comentariu

comentarii

Comments are closed.

/